Vreemde sculpturen uit de eclectische mediterrane sfeer

Stoa. Stoa.
Nino Ventura & C. ArtworkSculptures
Loading admin actions …

Vrolijke vormen en bizarre voorstellingen vinden we in de eclectische stijl. In dit artikel laten we je een aantal mooie voorbeelden zien met een surrealistische inslag. De maker die verantwoordelijk is voor al deze leuke beelden is Nino Ventura. Zijn mediterraanse stijl maakt je tuin direct een vrolijke plek! Soms lijken de beelden uit een droom te komen, een andere keer lijken ze normaal maar blijken dat toch niet te zijn. Laten we samen gewoon even naar zijn werk kijken. Laat je inspireren door deze creatieve kronkels ! 

De wacht

Kijken we nu naar de nachtwacht in de onderwaterwereld. Is dit een garde die in naam van een onbekende vorst de wacht houdt of zich opmaakt voor een charge? De kleuren zijn expressief en gedurfd, een eclectische look met een mediterraans uiterlijk. De frisse middellandse zee-kleuren: blauw en wit, zijn gecombineerd met het goud dat natuurlijk komt van die grote bol aan de hemel die ons elke dag opnieuw de nodige warmte geeft. In het werk draait de fantasie op volle toeren en zorgt voor een dromerige ambiance in je rustieke tuin of interieur. In combinatie met een ruwe muur of stenen decoratieve elementen in de tuin komen deze sculpturen extra mooi naar voren.

Zwemmen

Deze vis-sculpturen zwemmen in de lucht opzoek naar een prooi of rustplaats. De pilaren waarop, rijzen als boomstammen uit het gazon en zorgen met hun koperen look voor een warme ambiance. Het vissenthema zagen we zojuist al op de helmen van de soldaten, nu heeft Nino Ventura de vissen alle vrijheid geven. Let even op de diverse vormen van de sculpturen, elke dier heeft zijn eigen karakter, dit zorgt voor de nodige variatie.

Waterval

Deze waterspuwer (vis) is natuurlijk geënt op de klassieke watervalletjes uit de oudheid, maar deze heeft een geheel eigen modern karakter. Let eens op de decoratieve inkepingen bij zijn oog. Het dier doet bijna futuristisch aan.

Zeemeermin?

We zien deze mooie vrouwen-sculptuur tegen een mediterraanse achtergrond, de benen van deze sculptuur zijn strak naast elkaar, welhaast ingezwachteld, naast elkaar gepositioneerd, alsof we hier vandoen hebben met een zeemeermin. Het geheel maak een surrealistisch indruk, uit een droom ontsnapt, met een fantasievolle look die elke tuin een bijzondere sfeer geeft.  

Temperament

De mediterraanse gebieden, zoals Spanje, Frankrijk en Italië staan bekend om hun hete keuken en temperamentvolle inwoners (een relatie tussen de laatste twee is moeilijk te bewijzen). Deze sculptuur is door zijn rode look een echo van deze karakteristieke eigenschappen van dit gebied, aspecten die maken dat we van deze landen houden! Ook dit werk heeft weer die eclectische, ietwat surrealistisch vormgeving, die mijlen veraf staat van de doorsnee tuinkabouter of de inmiddels vertrouwde replica Griekse sculptuur (die overigens heel mooi zijn). Met dit werk in je tuin maak je echt een gedurfd statement. Het werk is dan ook meteen een goed gespreksonderwerp tijdens een leuke avond met familie en vrienden. 

Tot zover deze prachtige ontwerpen van Nino Ventura. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je badkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Een mediakamer is om in te ontspannen. Klik hier voor een mooie ideeën!

DDR-design krijgt een nieuw leven in een hedendaags interieur! Hier lees alles over dit mooie concept!

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!