13 ongebruikelijke ideeën die van je tuin iets bijzonders maken

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

13 ongebruikelijke ideeën die van je tuin iets bijzonders maken

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
  by homify
Loading admin actions …

Iedereen die een tuin die heeft, mag zich gelukkig prijzen. Maar soms is het niet makkelijk om je buitenruimte aantrekkelijk te houden. Het liefst hebben we een prachtige tuin zonder al te veel onderhoud. We hebben een aantal goede ideeën voor je verzameld die in de meeste tuinen goed werken. Sommige ideeën ken je waarschijnlijk al, maar er zullen ongetwijfeld tips tussen zitten waar je nog nooit aan gedacht hebt.

1. Paviljoen

Hoe zou het zijn om een klein prieel in de tuin te hebben? Misschien kun je de ruimte gebruiken als een overdekte zithoek, een chill-out ruimte of plek om een workshop te houden. Mooi is een paviljoen van hout omdat dit materiaal perfect harmonieert met het groen van de tuin. Ingericht met comfortabele meubels als in dit paviljoen kun je na een drukke dag nieuwe kracht opdoen en heerlijk ontspannen.

2. Outdoor keuken

Bij warm zomerweer, is er niets beter dan buiten eten. En waarom dan niet gelijk lekker buiten koken? Iedereen kan buiten een barbecue aansteken, maar nog leuker wordt het koken met een echte buitenkeuken met alles erop en eraan. Met aanrecht, wastafel en barbecue. Maak het helemaal compleet met een pizza-oven en een koelkast. Met een grote eettafel en voldoende stoelen voor al je dierbaren kook je de sterren van de hemel en houd je een feest onder de sterren.

Kijk ook eens in dit Ideabook voor nog meer buitenkeuken inspiratie.

3, Berceau

 Garden by Unique Landscapes
Unique Landscapes

Traditional Garden

Unique Landscapes

Klinkt ouderwets, een berceau. Maar het is prachtig. Een berceau ontstaat wanneer je een pad omringt met een pergola waar langs klimplanten groeien. Zo ontstaat een prachtig doorgang.

4. Speeltuin

Laat ook de jongste familieleden genieten van de tuin. Met een eigen ruimte kunnen ze lekker ongestoord springen, rennen, stoeien en spelen. Heb je genoeg ruimte in de tuin plaats dan ook een trampoline, schommel of zandbak. Of combineer een aantal dingen bij elkaar.

5. Houtopslag

 Garden by Aralia
Aralia

Little Eden

Aralia

Het hout voor je buitenhaard kun je opslaan in de schuur of langs de zijkant van je huis onder een afdak. Maar veel leuker is het om je brandhout op een creatieve manier op te slaan. Zo creëer je op een makkelijk manier een bijzondere eyecatcher als op de foto.

6. Zonnebaden

 Garden by Bowles & Wyer
Bowles & Wyer

A country garden in the Cotswolds

Bowles & Wyer

Zeer populair en absoluut noodzakelijk in de tuin zijn ligstoelen. In zo’n  comfortabele in hoogte verstelbare stoel is het heerlijk genieten van de zon en de frisse lucht. Heb je een grote tuin, maak dan een tweede terras ver van je huis. Zo benut je je tuin volledig en waan je je ver van alle beslommeringen van de dag

7. Rotstuin

Een rotstuin ziet er prachtig uit, straalt veel charme uit en maakt je huis absoluut uniek. Een rotstuin kun je zelf aanleggen, maar je kunt je ook laten adviseren door een van onze experts.

8. Planken

Planken in de tuin? Dit lijkt misschien een vreemd idee, maar als je er langer over nadenkt, is het helemaal niet zo gek. Je kunt er veel spullen in kwijt als hout, klein tuingereedschap en kruiden en groenteplanten.

9. Amfitheater

 Garden by Borrowed Space
Borrowed Space

Atmospheric Garden, nestled in the Sussex Downs

Borrowed Space

De eigenaar van deze tuin heeft een echt amfitheater laten bouwen. Het ziet er niet alleen fantastisch uit, maar is ook perfecte plek voor een feest of een vergadering.

10. Brug

Hou je van de romantiek en heb je water in de tuin? Plaats dan een brug van hout of gietijzer. Zo geef je je tuin in no time romantisch tintje. Heb je een moderne tuin, kies dan voor een moderne brug met rechte lijnen.

11. Pergola

Een pergola is een prachtig element. De houten constructie is begroeid met planten, waaronder het heerlijk toeven is tijdens warme zomerdagen.

12. Fontein

 Garden by Unique Landscapes
Unique Landscapes

Lion Head Water Fountain

Unique Landscapes

Water in de tuin! Of het nu een beek, vijver of een klein zwembad is. Water brengt leven in de tuin en het klaterende geluid van een fontein werkt rustgevend.

13. Steengrill

Een stenen barbecue is een ideaal element in de tuin voor degenen die graag buiten koken als het mooi weer is. In het voorjaar en de zomer zal deze buitenkeuken waarschijnlijk overuren maken. Verzamel je vrienden en organiseerde een vette cookout!

 Houses by Casas inHAUS

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!