Heb je een stukje land? Dit zijn de 12 perfecte huizen!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Engel & Völkers Bodrum Engel & Völkers Bodrum Modern Houses
Loading admin actions …

Wanneer je wat meer ruimte hebt, dan heb je ook de mogelijkheid om daar een omvangrijker huis op te bouwen. Een luxe droom van velen om helemaal zelf te kunnen bepalen wat je precies gaat bouwen en in welke grootte. En voor welke stijl kies je dan? Minimalistisch of juist landelijk en rustiek? Vandaag hebben we 12 van onze mooiste huizen voor je verzameld die allemaal beschikken over een groter stuk grond. In allerlei verschillende stijlen met prachtig aangelegde tuinen en soms ook een zwembad. Kijk en geniet even mee van al deze schoonheid!

1. Geïntegreerd in de omgeving

Dit huis maakt aan beide kanten optimaal gebruik van de ligging en toont respect voor de zuiver rustieke omgeving waardoor we dit een zeer fascinerende woning vinden. Hij is aangepast aan de helling van het land en werd gebouwd van steen en is omringd door bomen en de typische vegetatie van het gebied… Een duidelijk voorbeeld dat een modern design niet onverenigbaar is met respect voor de omgeving om ons heen. Prachtig deze woning!

2. Modern met een rustiek tintje

Dit huis is zeker modern en gewaagd te noemen met een structuur bestaande uit verschillende blokken, waaronder de entree in een bordeaux—wijn tint. De rest van de gevel is bekleed met hout in een lichte tint waardoor de woning zeer gastvrij en toegankelijk toont.

3. Mooi rood in Mexicaanse stijl

Deze klassieke huis is ideaal om te bouwen op een niet al te groot stuk land. Als basis is gekozen voor een fraaie roodachtige tint die werd afgewisseld met wit aan de basis en voor de kozijnen. Een traditioneel en toch tijdloze architectuur die nooit saai wordt.

4. Een gigagroot dak

We hebben zelden zo'n originele architectuur gezien als van dit huis. Met een huis dat een veel grotere basis dakconstructie heeft, ontstaat direct een prachtig overdekt terras rondom het gehele huis. Gemaakt van een rustiek materiaal zoals deze prachtige natuursteen ontstaat een originele variant van een traditioneel huis. All in one!

5. Prachtig modern en prefab

Timber Clad Exterior Facit Homes Wooden houses
Facit Homes

Timber Clad Exterior

Facit Homes

En natuurlijk kun je je leven ook eenvoudig maken en kiezen voor een prefab woning uit de vele opties die we je als voorbeeld hebben getoond bij homify. Ze zijn (meestal) veel goedkoper dan dat je een woning laat bouwen en vaak slechts in enkele weken klaar. Wil je graag wat fraaie prefab woningen zien? Bekijk dan ook even:  de top prefab huizen van 2017.

6. In klassieke hacienda stijl

Ons volgende voorbeeld betreft een klassiek huis in een vrij traditionele stijl waar het noch aan ruimte, noch aan comfort ontbreekt en alles heeft wat je maar kunt bedenken voor een luxe buitenleven. De toegang tot de garage laat zelfs het fraaie gazon in tact.

7. Een ioeale woning voor het hele gezin

Een huis dat rechtstreeks uit een film lijkt te komen. Zo kunnen we onze volgende woning het beste omschrijven. Smaakvol geschilderd in grijs en wit met een houten structuur in een zeer langgerekte rechthoekige vorm. Een ideale plek voor een gezin dat op zoek is naar ontspanning in het weekend.

8. Rustiek en voorzien van alle gemakken

Ook weer een prachtig staaltje architectuur van een huis in landelijke rustieke stijl waar het de bewoners behalve aan ruimte en schoonheid ook aan geen enkele vorm van comfort ontbreekt. Een gezellige veranda, omgeven door een prachtig gazon en een groot zwembad. De woning is voorzien van grote schuifdeuren en zelfs een balkon… wat wil je nog meer?  

9. Minimalistisch met ruime lichtinval

Voor de liefhebbers van de moderne, minimalistische stijl zou dit het huis van hun dromen kunnen zijn om op een ruimer stuk grond te plaatsen. Door de indeling in een L-vorm en ramen die zorgen voor ruimtes die baden in een zee aan natuurlijk licht ontstaat een knusse gezellige binnenplaats met zwembad. Soms is minder meer en dit is daar een duidelijk voorbeeld van!

10. Een prachtige bungalow in lichte tinten

Deze crèmekleurige woning met zwembad is een echte droom. Het is een goede keuze om alles op één verdieping in te richten waardoor je geen trappen nodig hebt in huis. De verdeling in volumes en vormen geven veel dynamiek aan de gevel en het interieur. We krijgen er een echt mediterraan gevoel bij! Optimaal genieten…

11. De ideale bergwoning van onze dromen!

Wie wel eens in de bergen op vakantie is geweest, is vast al fan van de prachtige houten chalets die je daar aantreft, meestal uitgerust met balkons en volop bloemen. En deze woning met zijn grote glaspartij aan de voorzijde is met recht een droomhuis. Zeer geschikt voor degenen onder ons die houden van de charme en openheid van rustieke woningen. 

12. Strak, kubistisch maar toch verfijnd

En tot slot sluiten we dit artikel met een schitterende woning uit het Middellandse Zeegebied die ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst. Met een modern en verfijnd ontwerp in kubistische vorm is deze woning voorzien van een prachtige glazen veranda in de woonkamer. Ook al is de basisvorm zeer modern en minimalistisch; de houten rand boven de eerste verdieping en veranda met in vierkanten ingedeelde ramen, geven deze woning een verfijnd rustiek en klassiek tintje. Zeer origineel! 

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!