Maak van je bed dé eyecatcher van je slaapkamer

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

Maak van je bed dé eyecatcher van je slaapkamer

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Bedroom by Kabaz,
Loading admin actions …

Het voornaamste doel van je bed en je slaapkamer is natuurlijk een rustige plek creëren waar je jezelf op kan laden voor de volgende dag. Eigenlijk is het kiezen van een mooi bed dan ook het belangrijkste onderdeel van het inrichten van je slaapkamer. Bij het kiezen van een bed komen veel meer dingen kijken dan je in de eerste instantie misschien denkt. Zo moet je bijvoorbeeld nadenken over de grootte, de materialen en de stijl, maar vergeet ook zeker niet de samenhang met de rest van je slaapkamer. 

Ben jij van plan om een nieuw bed te kopen? Neem dan zeker onderstaande tips even door! In dit Ideabook delen we namelijk een aantal handige tips die je op weg kunnen helpen bij het creëren van het mooiste bed! Kijk mee en laat je inspireren! 

Het kiezen van een bedframe

Een nieuw bed kopen begint bij het kiezen van een bedframe dat past bij jouw slaapkamer en je persoonlijke stijl. Op bovenstaande foto zien we een bijzonder bed, namelijk een rond variant. Ronde bedden zien we niet zo vaak, maar deze vorm maakt van je bed wel een absolute eyecatcher! Met een beetje gevoel voor smaak kies je natuurlijk een frame en bed dat helemaal past in de stijl van de slaapkamer. Let ook op de grootte en wees hierbij realistisch. Een bed kan er in de winkel namelijk fantastisch uit zien, maar het is heel goed mogelijk dat hij veel te laag, hoog, druk of groot is in je eigen slaapkamer. 

Naast de juiste stijl denk je natuurlijk ook aan praktische zaken. Lig je graag met je benen over de rand van het bed, ga dan voor een frame met minimale randen, denk bijvoorbeeld aan een boxspring.  

De perfecte finish: kussens

 Bedroom by JHR Interiors,
JHR Interiors

Parkside II

JHR Interiors

We zien het wel eens in interieurtijdschriften en magazines: een bed vol kussens. Nu zal je misschien denken: dat is toch helemaal niet handig?. Misschien niet, maar het geeft je bed, en daarmee je slaapkamer, wel enorm veel uitstraling en sfeer. Bovendien kun je de kussen gemakkelijk van je bed af gooien wanneer je gaat slapen. Op bovenstaande foto zie je dat ze netjes voor en naast elkaar op het bed zijn geplaatst. Er is gebruik gemaakt van verschillende kleuren en materialen wat weer zorgt voor extra contrast en een luxueuze look. 

Vind jij het nou lastig om je slaapkamer helemaal aan te pakken, of kun je simpelweg wel wat hulp gebruiken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van het inschakelen van een interieurontewerper

Voeg nog meer stijl toe met een headboard

Heb je gekozen voor een redelijk simpel bed, maar wil je hier iets meer stijl aan toevoegen? Een mooi headboard kan dan de oplossing zijn! Op bovenstaande foto zien we een goed voorbeeld van wat hiermee wordt bedoeld. Hier is gekozen voor een variant die heel goed past bij de rest van de slaapkamer, maar je kunt ook kiezen voor een contrasterende variant. Denk bijvoorbeeld aan een houten variant of kies juist voor een opvallende kleur! 

Is een headboard niet helemaal jouw ding? Dan zijn er gelukkig nog alternatieve mogelijkheden voor het opleuken van de wand achter je bed. Ga bijvoorbeeld voor een grote poster of mooie fotolijst! Een grote spiegel kan ook meer stijl toevoegen en bovendien zorgt hij dat de ruimte optisch groter lijkt. 

Hemelbed

 Bedroom by Kabaz,

Op bovenstaande foto zien we een prachtig, rustgevend hemelbed. Dit kan natuurlijk ook een prachtige optie voor je slaapkamer zijn.  Houd er wel rekening mee dat een bed als deze veel ruimte in beslag neemt, niet zo zeer in de omvang maar wel in de hoogte. Het bed is een echte eyecatcher en is dan ook redelijk massaal.

Kies je voor een hemelbed? Dan kun je kiezen om hem redelijk simpel te houden of juist te gaan voor mooie, dromerige gordijnen. Wij zijn helemaal fan! Waar zou jouw voorkeur naar uit gaan? Wil je meer tips voor het inrichting van een rustgevende en kalme slaapkamer? Onlangs publiceerden we dit Ideabook vol tips! Neem zeker even een kijkje! 

Het kiezen van een matras

Het belangrijkste element van ieder bed is natuurlijk het matras en voordat je een bed gaat kopen is het handig om te weten welk type matras het beste bij je past. En dit is voor iedereen weer anders. Welk matras geschikt voor jou is voor een groot deel afhankelijk van je slaaphouding(en). Slaap je bijvoorbeeld het liefste op je buik, je zij of op je rug? Of misschien juist allemaal? Nu kun je je vast voorstellen dat een matras voor een zij-slaper niet altijd te hard moet zijn, omdat het je hele lichaam goed moet ondersteunen en dus moet kunnen meebewegen. Slaap je nou veel op je rug? Dan mag een iets harder matras juist wel, dit heeft te maken met de ondersteuning van je onderrug. 

Belangrijk is dus dat het juiste matras je hele lichaam goed moet ondersteunen. Omdat niet alle fabrikanten een proefperiode aanbieden, doe je er het beste aan om van tevoren verschillende matrassen in de winkel uit te proberen. Op deze manier verklein je de kans dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. 

Textiel

Tenslotte willen we kort nog de kracht van textiel duidelijk maken. Wist je dat textiel de sfeer en uitstraling van je slaapkamer kan maken of breken? Investeer daarom in mooie materialen, denk aan vloerkleden, plaids, spreien maar ook zeker aan je beddengoed. Effen kleuren doen het altijd goed! Je kunt contrast creëren door te kiezen voor een wollen sprei of een fluffy vloerkleed. 

Met deze laatste foto sluiten we dit Ideabook dan ook alweer af. We hopen dat je genoeg ideeën hebt op gedaan om thuis aan de slag te kunnen gaan met je eigen slaapkamer. Bij een bed komt in de eerste instantie toch meer kijken dan je misschien had gedacht, maar nu weet je in ieder geval wel waar je van te voren aan kunt denken om het proces wat gemakkelijker te maken. Wil je graag nog meer inspiratie op het gebied van bedden zien? Dan kun je altijd nog even verder kijken tussen deze foto's. Je kunt ze bovendien heel gemakkelijk filteren op diverse stijlen, op deze manier kom je heel snel terecht bij foto's die perfect bij je persoonlijke smaak passen. Veel plezier! 

 Houses by Casas inHAUS,

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!