Een huis met fascinerende dimensies | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een huis met fascinerende dimensies

Johan van Dijk Johan van Dijk
Modern Windows and Doors by Isabela Canaan Arquitetos e Associados Modern
Loading admin actions …

Veel huizen worden gekenmerkt door enkele dimensies en stijlen. Dat geldt ook voor dit huis, maar het blijft hier niet tot een paar dimensies beperkt. Het lijkt wel of de Braziliaanse experts van Isabela Canaan Arquitetos e Associados er nieuwe dimensies bij hebben bedacht. De buitenkant van het huis is al heel bijzonder, maar wacht maar tot je de binnenkant ziet! De hoogste tijd voor een grondige beschouwing van dit unieke gebouw.

Karakteristieke voorgevel

De voorgevel van dit huis heeft iets karakteristieks. Maar het is eigenlijk ‘een duveltje in een doosje’! Waarom we dat hier zeggen begrijp je waarschijnlijk zo meteen wel. De voorkant van de woning lijkt namelijk op deze afbeelding nog redelijk traditioneel. De klassiek geïnspireerde voordeur helpt daar ook zeker aan mee. Strakke vormen bepalen het beeld terwijl de slingerende muur en de glooiende tuin daar juist weer een mooie tegenhanger van vormen.

Onthullend zijaanzicht

Pas als je een rondje om dit huis gaat lopen valt op hoe hier met vormen en verschillende dimensies is gewerkt. Enerzijds is er een prachtig strak lijnenspel te zien maar dat wordt aan de andere kant weer ‘verzacht’ door de ronde vormen. De glooiing van de tuin valt nu ook beter te begrijpen: de woning is op een heuvel gebouwd. Juist de schuine ondergrond biedt mogelijkheden voor een uniek ontwerp. Van het interieur kun je al een glimp opvangen, maar ondanks de vele ramen wordt ook vanuit dit perspectief de ware aard van de binnenkant van het huis nog niet prijsgegeven.

Een plaatje in het donker

Het is echt een prachtig plaatje zo in het donker! Zie jij jezelf al met een cocktail of een lekker glas wijn op een van de comfortabele loungestoelen zitten? Vooral vanuit de tuin is goed te zien hoe een ronde achterkant de verder zeer hoekige woning afsluit. Door de grote hoeveelheid glas wordt de associatie met een serre gewekt, maar dat is dit niet. En nog steeds houdt dit huis z’n interieur angstvallig verborgen. We zullen toch echt binnen moeten gaan kijken om te zien hoe bijzonder het er allemaal uitziet.

Grote ramen met schitterend uitzicht

Je zou bijna geneigd zijn om hier alleen al een heel verhaal over het uitzicht te schrijven! Wat een fantastische blik op de omgeving heb je vanuit deze ruime woonkamer. De grote ramen accentueren dit natuurlijk nog eens extra. Maar veel ruimte en tijd hebben we niet voor uitweidingen over het landschap: het interieur is ook veel te mooi om onopgemerkt te laten. Een prachtige eclectische stijl wordt opgeroepen door de bijzondere combinatie van bouwmaterialen, kleuren en meubels. Modern met een flinke portie landelijkheid afgeblust met een vleugje klassieke uitstraling.

Open woonconcept

Pas vanaf de bovenverdieping zie je hoe mooi een open woonconcept in dit huis is gerealiseerd. Door de grote open ruimte en het vele glas lopen de verschillende dimensies naadloos in elkaar over. Zelfs de slaapkamer is open! Om het gevoel van privacy vanuit je bed wat te vergroten zijn hele simpele witte gordijnen aangebracht die in een handomdraai dichtgeschoven kunnen worden. Tussen alle witte muren vormt één houten wand een prachtig landelijk en zacht object. Dit hele huis ademt wooncomfort uit en laat zien dat een grote ruimte ook iets heel behaaglijks kan hebben.

Levend schilderij

Vanuit de slaapkamer die we eerder zagen heb je ook een fenomenaal uitzicht over de omgeving. De grote ramen vormen samen één groot levend schilderij. En je ziet hier nog een slaapkamer, ook met hetzelfde open concept als de andere slaapkamer. Daarachter is een ruim balkon aanwezig zodat je nog beter over de omgeving uit kunt kijken, uiteraard wel vanuit je luie stoel! Zie jij jezelf daar al zitten?

Heeft het glooiende landschap je voorkeur gekregen? Dan is dit huis ook zeker iets voor jou.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!