Oplossingen voor een moeilijke ruimte met schuine wanden | homify

Oplossingen voor een moeilijke ruimte met schuine wanden

TILL BEHNE TILL BEHNE
Hemels Wonen interieuradvies Living room
Loading admin actions …

Sommige huizen zijn makkelijker in te richten dan andere. Huizen met hoekjes en gekke vormen kunnen bij het kiezen van een interieur voor uitdagingen zorgen. Maar als dat dan lukt, is het resultaat vaak te gek. De interieurontwerpers van Hemels wonen gingen de uitdaging aan in dit huis met schuine wanden. En door het maken van een aantal simpele maar doeltreffende keuzes wordt de volle potentie van de kamer benut. Want wie zegt dat een zithoek altijd tegen een rechte wand moet staan? Midden in de kamer, met ruimte om er omheen te lopen en uitkijkend op de breedste muur is ideaal voor deze kamer. Kleine hoekjes verspilde ruimte? Nee hoor! Door het plaatsen van een enkele comfortabele stoel is het een fantastisch en knus leeshoekje. Met de hulp van een professional lukt het dus ook om de op het eerste oog ingewikkeldste ruimtes praktisch en te volste te benutten.

Licht

De kamer is een soort driehoek met aan alle zijden veel en grote ramen. Dat maakt de ruimte open en licht. De prachtige tuin zorgt voor een aangenaam uitzicht en de nodige beschutting. De zithoek is gefocust op de grote houten wandkast waar zowel de tv als de open haard in is verwerkt. Aan de zijkanten is nog wat opbergruimte. Naast het hout zorgen de kleurrijke accenten voor een frisse look.

Leeshoek

Zoals we al zeiden, deze hoek is alles behalve verspilde ruimte. Een heerlijke plek om te lezen. Overdag schijnt de zon naar binnen en kan je wegdromen, kijkend naar al het groen om je heen. Als het ’s avonds donker wordt, gaat de prachtige grote stalamp aan, evenals de verwarming. En zo ontstaat er een meer dan knusse zithoek waarin elke centimeter optimaal benut wordt. In dit Ideabook lees je alles over de ideale leeshoek.

Woonkamer

We zien de woonkamer hier vanuit een andere hoek. Er is nog een grote raampartij voor nog meer licht. Links van die ramen maakt de kamer nog een knik richting de eetkamer. Door deze bijzondere vorm staan de twee ruimtes wel in verbinding met elkaar maar wordt het zicht wel enigszins ontnomen. Daardoor kan iedereen lekker zijn eigen gang gaan.

Details

In deze verdere zeer moderne en strakke ruimte is het van belang om hier en daar van accenten te leggen. De prachtige grote houten vloerdelen zorgen al voor wat sfeer maar de details maken echt het verschil. Het antieke kastje met daarop een waarschijnlijk even oude klok zorgen voor een prettige afwisseling in de ruimte. Het bloemetjesbehang creëert een vrolijke noot in het huis en let vooral op de vaas met bloem die fantastisch matcht met het behang. Meer over behang lees je hier.

Eetkamer

De eetkamer ligt zoals al eerder besproken iets afgezonderd van de woonkamer door de knik die de ruimte maakt. Daardoor kun je in alle rust tafelen terwijl er zich van alles afspeelt in het woongedeelte. Het kleurrijke bloemetjesbehang keert ook hier weer terug waardoor de twee ruimtes een eenheid vormen. De moderne, comfortabele stoelen passen perfect bij de robuuste tafel met houten blad en de industrieel ogende lampen. Zo is deze alles behalve standaard ruimte optimaal benut en is het de ontwerpers gelukt een fraaie mix van stijlen toe te passen in deze woning. Wil je ook advies om je niet alledaagse huis optimaal te benutten? Deze professionals helpen je graag.

Casas inHAUS Modern Houses

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!