Volop inspiratie voor dé perfecte buitenplek! | homify

Volop inspiratie voor dé perfecte buitenplek!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Modern Pool by Studio REDD exclusieve tuinen Modern
Loading admin actions …

De tuintrends voor 2016 zijn nog niet openbaar gemaakt. Maar een ding staat vast. De trend dat het buitenleven steeds meer centraal staat in ons leven, handhaaft zich ook in 2016. Dit zien we terug in mooie buitenkeukens, zwemvijvers, meubilair en verlichting. Niet alleen binnen willen we omgeven zijn met spullen die ons blij maken, maar ook buiten maken we met mooie spullen een perfecte buitenplek . Zat vroeger iedereen op een stoel van wit kunststof. Tegenwoordig kijken we niet meer op van een mooie loungehoek of een goed doordacht verlichtingsplan.

Huis, tuin en omgeving staan ook steeds minder los van elkaar. Als het even kan passen we woning aan aan de omgeving en vallen binnen en buiten steeds meer samen. De boom in het park iets verderop laten we terug komen in de tuin en de tegels in de woonkamer passen we ook buiten toe.  

In dit Ideabook vind je volop inspiratie voor een mooie buitenplek!

Om te zitten

Het huis, de tuin en de omgeving gaan steeds meer een geheel vormen. Woon je bijvoorbeeld dichtbij het strand dan is het mooi als je dit al bij het huis voelt. Maak van je tuin een duinlandschap met planten als helmgras en siergrassen en natuurlijke materialen als schelpengrind, hout, beton en cortenstaal. Zet deze elementen willekeurig in de tuin om het duinlandschap extra te benadrukken. Heel mooi is dit gedaan bij de woning op de foto. Als je op het terras buiten zit, voel je dat de duinen dichtbij zijn. Het terras ligt 'los' in de tuin maar is toch onlosmakelijk verbonden met het huis, de tuin en de omgeving! Een perfecte plek om buiten te zitten. Een goed ontwerp voor de tuin verdient zichzelf altijd terug. Vraag eens om advies bij een onze landschapsarchitecten.

In het donker

We willen niet alleen overdag van onze mooie buitenplek genieten, maar ook 's avonds als het donker is. Goede verlichting is daarbij onmisbaar.  Belicht een of meer elementen in de tuin die je mooi vindt of die een belangrijk onderdeel van je tuin vormen. Mooi is het bijvoorbeeld om een boom of kunstwerk van onderaf te belichten. Of hang kleine armaturen aan de schutting. De tuinwand wordt op deze manier een mooie blikvanger en leidt je blik als vanzelf naar een gezellig terras achterin de tuin. De buitenlampen van tegenwoordig zijn net zo mooi als de lampen voor het binneninterieur. Geen grote duidelijk lampen meer, maar een sfeervolle en subtiele verlichting. Kies lampen die het best passen bij de stijl van je huis en je tuin. 

Voor de kinderen

Welk kind wil dit nu niet. Spelen in een boomhut. Ver weg van ouders. Een perfecte plek om
te ontspannen en te ontsnappen aan de volwassen wereld. Misschien heb je geen grote boom in de tuin om een boomhut in te bouwen. Maar ook een klein huisje in de tuin voldoet vaak al. Je kan dit huis eventueel op palen zetten en er allerlei elementen aan toevoegen. Als een terras, een glijbaan en een takel. Laat de kinderen het huisje inrichten met spullen die zij zelf mooi vinden en laat ze lekker hun gang gaan. Voor je het weet beleven zij de grootste avonturen in de boomhut en genieten ze van het spelen en klimmen. Kinderen vinden het ook fijn als ze zich onbespied wanen. Verberg de hut daarom achter een paar mooie heesters of plant een boom voor of naast de hut. In dit Ideabook vind je mooie voorbeelden van boomhutten.

Om te zwemmen

Bij een goede buitenplek hoort ook een mooie zwemvijver om een frisse duik in te nemen. Geen vierkante betonnen bak met blauwe tegels, maar een zwemvijver die naadloos past bij het ontwerp van de tuin, bij de omgeving en de architectuur van het huis. De ontwerpers van de zwemvijver op de foto hebben dit goed gedaan. Het strakke vlonderpad past prachtig bij de rechte vormen van het huis. En de weelderige beplanting bij de omliggende duinen. Zo vormen huis, tuin en de omgeving een eenheid. Wil je ook een zwembad in de tuin en wil je meer inspirerende ideeën? Kijk dan ook eens naar deze foto's

Om te dwalen

Op een tuin die je in een keer kan overzien raak je snel uitgekeken. Veel interessanter is het om een tuin spannend te maken. Met een afbuigend pad dat leidt naar een onzichtbare bestemming. Een opening in een muur of een wat verscholen hekje. Ze nodigen je uit om op onderzoek uit te gaan en verlevendigen je tuin.

Creëer in je eigen tuin ook verschillende ruimtes. Plaats bijvoorbeeld een hoge heester of kleine boom in de border van je tuin. Of scherm het terras achterin de tuin af met een laag muurtje.

Om te koken en te eten

Buitenkeukens passen helemaal in de trend dat we steeds vaker naar buiten gaan om te koken en te eten. Niet alleen in de zomer maar ook als de dagen korter worden en de temperaturen dalen. Buiten koken doen we het liefst het hele jaar door. Welke buitenkeuken je kiest hangt af van de ruimte die je in de tuin hebt en de eisen die je stelt. Heb je een kleine tuin dan volstaat een losse bbq. Heb je meer ruimte dan is de keuken op de foto misschien wel iets voor jou. Een keuken met een stoere en luchtige uitstraling. Op het stalen frame rusten twee betonplaten met daarin een uitsparing voor de Big Green Egg. Onderin de keuken is ruimte om je spullen op te bergen.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!