Simpele maar spectaculaire ideeën voor je tuin | homify

Simpele maar spectaculaire ideeën voor je tuin

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Party garden in Sevenoaks, Kent Earth Designs Modern Garden
Loading admin actions …

Hoe maak je van je tuin nu echt een lustoord met die gezellige knusse uitstraling? Vandaag geven we je wat ideeën hoe je dit kunt doen. En echt het is niet eens zo heel ingewikkeld. Van het maken tot een kleine Zen-tuin, toevoegen van wat kleur, een vijver of een unieke schutting. Natuurlijk hebben we weer wat inspirerende voorbeelden en we delen onze (soms zeer creatieve) tips om er die prachtige plek van te maken die een genot voor het oog is. De tuin wordt steeds meer een verlengde van onze woonkamer en dus is er ook alle reden om deze gezellig en knus te maken!

Je hebt geen gazon nodig!

Het idee dat alle tuinen een gazon moeten hebben is inmiddels achterhaald en deze charmante buitenplaats bewijst dit! Houten vloeren geven je tuin een schitterende uitstraling en wanneer je kiest voor nauwelijks van echt te onderscheiden nep-hout dan vraagt het ook weinig onderhoud. En kies eens voor een andere houtsoort, bijvoorbeeld een lichte!

Plaats altijd een stijlvol waterelement

Er is geen reden om niet zo'n cool waterelement in je tuin te plaatsen, zelfs als je weinig ruimte hebt. Je zult versteld staan hoeveel sfeer en gezelligheid zo'n kabbelende fontein toevoegt!

Maak een knusse zithoek

Contemporary Garden Design Balham homify Modern Garden
homify

Contemporary Garden Design Balham

homify

Een andere must have in je tuin: een knusse zithoek. Je hoeft er niet veel ruimte voor te hebben en het maakt niet uit of je er een bankje of hangmat plaatst maar maak er iets unieks van met accessoires en fraaie verlichting. En reken maar dat je daar plezier van zult hebben!

Wat dacht je van wat artistieke elementen?

A Modern Garden with Traditional Materials Yorkshire Gardens Modern Garden
Yorkshire Gardens

A Modern Garden with Traditional Materials

Yorkshire Gardens

Wanneer je van kunst en keramiek houdt, waarom zou je dan niet ook wat fraaie kunstwerken in je tuin plaatsen? Op een mooie sokkel of op zand of grind en met de juiste verlichting vormen ze zeker de highlight van je tuin.

Plaats een buitenkeuken

wooden louvres and fire magic bbq wood-fired oven Modern Garden
wood-fired oven

wooden louvres and fire magic bbq

wood-fired oven

Hoe heerlijk is het wanneer op een mooie dag je elektrische barbecue al klaarstaat en je hem alleen maar hoeft open te klappen? Nooit meer slepen met houtskool en urenlang je barbecue aanmaken. Ideaal!

Maak je eigen statement schutting

De sleutel naar een bijzondere tuin is om te kiezen voor elementen die anders dan anders zijn zoals bijvoorbeeld een ander design schutting. Hier zie je wat een prachtig effect dat kan hebben.

Voeg kleur toe

Moroccan style garden Gullaksen Architects Mediterranean style garden
Gullaksen Architects

Moroccan style garden

Gullaksen Architects

Deze goddelijke tuin levert het bewijs wat een enorm verschil een vleugje kleur kan maken! Natuurlijk hoef je niet voor roze te kiezen maar overweeg zeker wat vrolijke kleuraccenten in je tuin!

Doe eens gek!

En waarom zou je niet eens wat geks doen in je tuin? Als het trendy is om er een woonkamer van te maken, richt je tuin dan ook echt zo in met spiegels en een heuse sta-lamp. We love it!

Laat de natuur vrij groeien

Porthcothan Responsive Home Innes Architects Modern Garden
Innes Architects

Porthcothan Responsive Home

Innes Architects

Permacultuur is hot. En zoals je op dit voorbeeld ziet, kun je ook een prachtige natuurlijke tuin inrichten. Zaai wilde bloemenmengsel en laat de natuur haar gang gaan. Je zult een prachtige ongestructureerde ruimte hebben vol met bloemen.

Een gezellig zomerhuis voor je logees

http://www.gardenaffairs.co.uk/our-ranges/log-cabins/ homify Country style garden
homify

http://www.gardenaffairs.co.uk/our-ranges/log-cabins/

homify

En wat dacht je van een zomerhuis voor je logees? Het lijkt optimistisch gezien het korte aantal zomerdagen dat we hebben maar je kunt hem ook altijd als opbergruimte gebruiken.

Een kleine Zen tuin zorgt voor balans

Japanese Style Garden Unique Landscapes Asian style garden
Unique Landscapes

Japanese Style Garden

Unique Landscapes

Wees niet bang om wat oosterse inspiratie toe te voegen aan je tuin, want dat is zeker mogelijk! Zen ontwerpen zien er prachtig uit en brengen zo'n natuurlijke sfeer in je tuin. Je hebt er alleen maar wat mos, varens, rotsblokken en zand voor nodig.

Maak het maximaal knus en gezellig

Party garden in Sevenoaks, Kent Earth Designs Modern Garden
Earth Designs

Party garden in Sevenoaks, Kent

Earth Designs

Maak je eethoek tot de ster van je tuin zodat je er maximaal kunt genieten met al je familie en vrienden. En ook hier zien we hoeveel kleur kan toevoegen aan sfeer. Dit keer in de vorm van paarse transparante panelen, sfeervolle verlichting en roze kussens. Wil je meer inspiratie opdoen? Lees dan ook even 6 tips voor mooie highlights met planten en bloemen in je tuin.

Casas inHAUS Modern Houses

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!