Gesloten vanbuiten, sfeervol en licht vanbinnen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Gesloten vanbuiten, sfeervol en licht vanbinnen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Modern Living Room by Nobuyoshi Hayashi Modern
Loading admin actions …

Ware schoonheid zit van binnen wordt vaak gezegd. Dat geldt ook voor dit project! Van buiten zie je een redelijk gesloten woning. Een mooi en strak design, maar niet een van de meest fraaie huizen die op homify te vinden is. Maar wacht maar tot je hier naar binnen stapt! Je zal je er over verbazen hoe mooi, ruim en vooral licht deze woning van binnen is. Een mooi en sfeervol project van de Japanse architect Nobuyoshi HAYASHI. Reis mee naar Azië en laat je verrassen door de inventiviteit en voor de creativiteit die daar te vinden is.

Betonnen blok

Van de buitenkant lijkt dit huis het meest op een massief betonnen blok. Een betonnen blok waar een hap uitgenomen is en waar zich de voordeur bevindt. In het uitgespaarde stuk is een raam en een schuifdeur aangebracht. Het huis valt op in de omgeving door z’n bijzondere uiterlijk. De opbouw op het dak doet vermoeden dat er iets bijzonders met dit huis aan de hand is. Maar hoe kan dit huis licht van binnen zijn met die gesloten muren? Zoals al gezegd zit de ware schoonheid van binnen, tijd om binnen een kijkje te gaan nemen.

Woonkamer met binnenplaats

Vanuit de woonkamer is door middel van een drietal grote deuren een prachtige binnenplaats bereikbaar. De binnenplaats zelf heeft een Mediterraanse uitstraling, vooral ook door de wit geverfde muren. Er is geen uitzicht naar de straat vanuit de binnenplaats, maar dat maakt het juist ook zo’n fijne en afgeschermde ruimte. Hier kan ongestoord met een gezin buiten geleefd worden en om de privacy hoeven de bewoners zich geen zorgen te maken. Een luxe die voor veel mensen een droom is: van de zon genieten zonder dat andere mensen je kunnen zien. Maar we zien meer dan alleen de binnenplaats. De stijlvolle woonkamer daar is hier ook een glimp van op te vangen. Tijd om daar straks nog even verder rond te neuzen.

Close-up van de binnenplaats

Nog even een blik op de ruimte van de binnenplaats zelf. De binnenruimte en de buitenruimte zijn eigenlijk twee totaal verschillende werelden. En toch gaan deze twee stijlen prima samen. Een natuurlijk effect op de binnenplaats zelf wordt bereikt door de boompjes die er geplaatst zijn. Kinderen kunnen hier lekker buiten spelen en je hoeft niet bang te zijn dat ze blootgesteld worden aan de gevaren die er op straat zijn.

Artistiek trappenhuis

Dit artistiek vormgegeven trappenhuis brengt je enigszins in verwarring. Het lijkt bijna een tekening van een trap van de bekende kunstenaar M.C. Escher. Maar juist die chaos is het aantrekkelijke van dit trappenhuis. Door een keuze voor bijzondere vormen en verschillende soorten hout wordt een visueel zeer mooi beeld geschept. Die houtsoorten vormen samen een schitterend natuurlijk kleurenpalet. De stijl die hier opgeroepen wordt is heel erg eclectisch te noemen: je ziet koloniale, industriële en moderne elementen. Geen enkele stijl overheerst echt en daardoor ontstaat zo’n mooi evenwicht. En het licht komt ook hier letterlijk van boven, iets wat je vanaf de straat niet kunt zien.

De woonkamer van boven

Als laatste plaatje van dit mooie huis een kijkje vanuit een van de vele lagen van de woning bovenop de woonkamer. Hieruit blijkt hoe ideaal deze woonkamer is om als familieruimte te gebruiken. De bewoners hebben voor een heel mooi retro interieur gekozen. Her en der met een industrieel tintje, zoals bijvoorbeeld de mooie lampen die aan kettingen opgehangen zijn. De glazen deur aan de rechterzijde geeft toegang tot het trappenhuis. De vele ramen vallen overal zorgen voor een mooie en vooral ook bijzondere lichtinval in het huis.

Japanse architecten zijn opvallend creatief en origineel. Als je nog zo’n bijzonder Japans project wilt bekijken dan moet je zeker ook even hier kijken.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!