12 hemelse ideeën voor de slaapkamer

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

12 hemelse ideeën voor de slaapkamer

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Bedroom by WN Interiors, Modern
Loading admin actions …

De slaapkamer mag een beetje jouw eigen hemeltje in je huis zijn. Echt een plek waar je je helemaal veilig en geborgen voelt. Om er voor te zorgen dat ook jouw slaapkamer net dat beetje extra krijgt, hebben we 12 hemelse ideeën voor je op een rij gezet. Heel veel van die ideeën kun je zelf uitvoeren en als je dat niet lukt, denk er dan zeker over na om een expert te vragen die jouw slaapkamer helemaal naar jouw wensen inricht.

1. Houd rekening met de ruimte

 Patios & Decks by cs, Minimalist
cs
cs

De afmetingen van je slaapkamer zijn van groot belang. Houd dus goed rekening met de ruimte zelf! Als het bed al groot is, plaats dan niet nog eens een grote kast maar kies dan voor kleine en subtiele meubels.

2. Kunst

 Bedroom by Pixers, Eclectic
Pixers

Let's Surf

Pixers

Een beetje kunst in de slaapkamer kan de boel ook grandioos opfleuren. Ga er maar lekker op uit om wat leuks uit te zoeken of maak je eigen kunstwerk aan de muur!

3. Lekker veel kussens

 Bedroom by Yohan May Design, Modern
Yohan May Design

Fulham Penthouse

Yohan May Design

Erg eenvoudig, maar zeer doeltreffend is deze oplossing: lekker veel kussens op je bed plaatsen. Leuk als decoratie, maar ook als je gaat slapen erg comfortabel.

4. Voeg een persoonlijk tintje toe

 Bedroom by Pixers, Classic
Pixers

Parisian style

Pixers

Een persoonlijk tintje toevoegen: dat kan van alles zijn! Je eigen kunst hebben we net al als voorbeeld genoemd, maar ook met andere persoonlijke spullen kun je net het verschil maken.

5. Een beetje kleur

 Bedroom by Pixers, Country

Wees niet bang om kleur te gebruiken in de slaapkamer! Het hoeft natuurlijk niet een grote regenboog te worden, maar deze leuke muurschildering kan je vast wel op ideeën brengen.

6. Speel met contrasten

Met contrasten spelen, zeker als het op donkere en lichtere kleuren aankomt, kan een fantastisch effect geven. Deze slaapkamer is daar wel een erg mooi voorbeeld van.

7. Maak het niet alledaags

Je slaapkamer niet alledaags maken kan ook een wereld van verschil maken. Neem nou dit voorbeeld: het geheel heeft een beetje de uitstraling van een woonkamer en de industriële ruimte heeft een bijzonder klassiek thema gekregen.

8. Pas kleuren consequent toe

 Bedroom by WN Interiors, Modern
WN Interiors

Waterside Apartment by WN Interiors

WN Interiors

Kleuren hebben we al eerder genoemd, maar daarbij hebben we nog niet gezegd dat het een erg mooi effect kan geven als je ze consequent toepast. Zo is blauw in deze ruimte op een leuke manier de dragende kleur geworden.

9. Richt een zitje in

Je bed is om heerlijk in te liggen, maar als je wilt zitten in de slaapkamer, dan is het een erg goed idee om een zitje in te richten. Een erg leuke toevoeging die er ook gelijk voor zorgt dat je een heerlijk plekje hebt om je even lekker terug te trekken.

10. Voeg een tapijt toe

Een tapijt toevoegen aan een slaapkamer kan voor een compleet ander beeld zorgen. Maar er zit ook een erg praktisch aspect aan: als je een (koude) houten vloer hebt, dan voel je die niet meer als je met je blote voeten uit bed stapt. Praktisch en erg stijlvol, een goed idee toch?

11. Een goed nachtkastje

Master Bedroom:  Bedroom by Clean Design, Modern
Clean Design

Master Bedroom

Clean Design

Een nachtkastje is een nachtkastje denk je misschien wel. Maar je zult je verbazen hoe vaak nachtkastjes verkeerd uitgekozen zijn. Te hoog of juist te laag: het is van belang dat je nachtkastje dezelfde hoogte heeft als je bed. Goed voor het beeld en ook gewoon erg praktisch.

12. Een prachtig hoofdbord

Kid's Bedroom:  Bedroom by Clean Design, Modern
Clean Design

Kid's Bedroom

Clean Design

Al weer de laatste tip uit deze lijst: een prachtig hoofdbord als comfortabele versiering achter je bed. Ook weer zoiets waar je zeker geen spijt van zult krijgen.

Wil je nog even lekker door dromen als het gaat om de ideale slaapkamer? Dit overzicht kan je dan ook zeker helpen.

 Houses by Casas inHAUS, Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!