Kitchen by Collective Works

Old office space turns into a warm modern home

Izelle du Pisanie Izelle du Pisanie

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Loading admin actions …

Here on homify, we love renovations and conversions, and especially so when an old model is turned into something entirely different in its new life. Today, we have just such a project under scrutiny, and we can say that we are certainly impressed with what it has to offer. 

This upper-floor duplex in Kilburn, London, had formerly been office space, but now been transformed into a beautiful apartment for a modern couple. This is the perfect solution for the clients, as they are soon to install their own new bar/restaurant on the lower floor of the three-story building. 

The original building had been built in the 1800's, and had been extended on a number of occasions. In order to get the best use out of the building, understand the structure, and keep the project cost-effective, the architects at Collective Works worked closely with a quantity surveyor and structural engineer to grasp the project. We can see how this paid off, because the result are of a superior standard. Why don't you see for yourself…

Pops of color.

 Kitchen by Collective Works
Collective Works

Open Plan Kitchen

Collective Works

Moving on to the kitchen, we can once again see a basic reliance on a minimalist design. The features are primarily in white, and the smooth, clean countertops and cabinets ensure a sterile and clean foundation for this culinary space. 

However, regardless of this clean and clear background, the designers wanted to bring in an aspect of fun and liveliness into this kitchen. We can see this in the brightly-colored backsplash area, as well as with colorful task lighting above the counter space, making this a joyful and interesting space. 

A warm interior.

Our first look at this modern apartment disguises any notion that it had once been a sterile office building. This warm interior is a perfect collaboration of colors, materials and textures that are all very welcoming and inviting. As for the structural environment of the room, we can see that they designers had kept things minimal, in basic white and little ornamentation. The strength of this this room's atmosphere, therefore, lies in the interior design and decoration. 

Earthy bathroom.

Here we can see one of the bathrooms of the apartment, and what is striking about this room is the deep, dark and earthy tones employed in its design. The charcoal-colored tiles gives this bathroom a cool look, but the stone texture, conversely, makes the space feel warmer and with more depth. 

Upstairs.

 Bedroom by Collective Works
Collective Works

Bedroom under Eaves

Collective Works

If we follow the stairs of up to the attic space, we find a charming bedroom that makes full use of the space which is available, and we can see very effective storage suited to the dimensions of the room. 

The other bathroom.

Lastly, we have another bathroom in this warm apartment, and this one, we can see, is a little more intimate. As this bathroom is connected to the master suite of the apartment, the atmosphere is very appropriate. 

If you enjoyed looking at this London apartment, let's keep things close geographically, and feast your eyes on this London home that reinvigorates traditional design. 

Let us know what you thought of this conversion in the comments below.
 Houses by Casas inHAUS

Need help with your home project? Get in touch!

Discover home inspiration!