Een exclusief project, vol originaliteit, stijl en humor | homify

Een exclusief project, vol originaliteit, stijl en humor

Stoa. Stoa.
by architetto Lorella Casola Minimalist
Loading admin actions …

Vandaag presenteren we een exclusief project, vol van originaliteit, stijl en humor. Deze woning is gevestigd in het prachtige Napels, de geboorteplaats van de zon en de glimlach, deze kwaliteiten lijken de architect Lorella Casola te hebben geïnspireerd tijdens de belangrijke herstructurering van de woning. Het appartement, met een oppervlakte van 130 m², was namelijk nodig toe aan een restauratie. De eindresultaten zij zeer helder en origineel geworden. We omschrijven de stijl als sober en geraffineerd, maar de bewoners zijn zeker niet verstoken van interessante details in hun woning. Het is een rustige en ontspannen omgeving, waar eenvoud een leidende rol speelt, samen met een zorgvuldige en excellente verlichting.

Woonkamer

Charme is een woord dat direct bij ons opkomt bij het zien van deze woonkamer, maar dan wel in de Engelse betekenis van het woord: charming (betoverend). In deze ruimte zijn alle ingrediënten aanwezig om een spectaculaire visuele ervaring te hebben. De expressieve kunst, de neutrale tinten en het strakke ontwerp van de meubels maken het plaatje compleet. Let ook op de zorgvuldig gekozen verlichting, deze zorgt voor de juiste ambiance. Het kleurenpalet bevat opmerkelijke kleuren: wit, bruin, rood en zwart. Deze vormen een symfonie van kleur die de ons zicht streelt. En wat te denken van de exotisch kussen, deze steken mooi af bij het zuiver wit, maar sluiten juist weer aan bij de sfeer van het schilderij.

Ander hoek

In een ander deel van de woonkamer treffen we een ruimte die volledig gewijd is aan de culinaire zaken des levens. Een belangrijk aspect van de cultuur van Napoli is de excellente keuken. Wat dat betreft zit je in deze kamer helemaal goed. De tafel en de bar vormen de ideale plek voor een familiediner. De grijze tinten en het wit vormen het ontspannen decor. Ook in dit deel van de woonkamer is er plek voor expressieve kunst, het mag geen verrassing meer heten dat de bewoners kunstliefhebbers zijn. Met krachtige kunst creëer je een explosie van kleur, geen overbodige luxe in een ingetogen ruimte als deze! De meubels laten een kalme, minimalistische ontwerptaal zien, die nauw aansluit op de functie van de ruimte. Je moet hier in alle rust kunnen dineren. Met deze inrichting is het echt een kamer geworden waarin je volkomen kunt genieten.

Openheid

De woning heeft een open inrichting, waardoor je echt een gevoel van vrijheid krijgt. Deze corridor verbindt de verschillende kamers, zoals de slaap- en badkamer, met elkaar. Tijdens de realisatie van deze woning is er gekozen voor een ecologische verlichting, daarbij speelt de led-technologie een belangrijke rol. Overal treffen we deze ledlampen aan, zodat je je geen zorgen hoeft te maken als je per ongelijk ergens het licht aan gelaten hebt. Om nog meer energie te besparen en tevens een fijne woonambiance te creëren, is er veel aandacht geweest voor de toevoer van daglicht. Vandaar ook dat de woning een groot deel van de dag door deze natuurlijk lichtbron verlicht is. Met de hulp van een expert realiseer jij ideale interieur.

Relaxen

Tijdens onze wandeling door het huis stuitte we op deze overloop, maar dit vertrek is meer dan dat. Als je behoefte hebt om even te relaxen met een goed boek of graag een stuk wilt schrijven of studeren, dan kun je in deze studiekamer goed uit de voeten. Deze bevindt zich net voor de slaapkamer van de bewoners en is zelfs met een schuifdeur af te sluiten. Je vindt hier een plek om te werken, voldoende opbergruimte en een heerlijk stoel om in te lezen. In deze werkkamer, studieruimte of relaxkamer komen al jouw ideeën uitstekend uit de verf! Meer coole ideeën voor je studeerkamer of thuiskantoor vind je hier.

Slaapkamer

Tot slot werpen we nog even een blik in de mooie slaapkamer. Net als in de rest van het huis is er door de ontwerpers gekozen voor een sober en eenvoudig design. Ook de kleuren hebben we vaker gezien. De wand is conceptueel erg interessant en heeft die industriële vibe waar we dol op zijn. De nachtlampjes sluiten hier nauw op aan. De linkerzijde van het bed is omgebouwd tot een soort verticale boekenkast, dit ziet er niet alleen hartstikke tof uit, het is ook erg handig om je kamer netjes te houden. De strakke, moderne vormtaal geeft deze kamer de eigentijdse look waar de bewoners al lang van gedroomd hebben. Wij zouden hier wel even een uiltje willen knappen, maar we gaan toch verder naar het volgende project. Ga je met ons mee? 

In deze woning treffen we vele bouwstijlen die onze fantasie prikkelen!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!