Uitbouw geeft woonkamer totaal andere uitstraling

TILL BEHNE TILL BEHNE
homify Modern Living Room
Loading admin actions …

Als je woonkamer aan de kleine kant is en ook nog eens vrij donker, is een uitbouw met een dakraam ideaal. In dit Ideabook zie je hoe een paar vierkante meter en een aantal extra ramen een groot verschil kunnen maken. Deze eengezinswoning in Alphen aan den Rijn is door de architecten van Lumen onder handen genomen. Het resultaat is verbluffend. Door de schuifdeuren komt er al veel extra licht naar binnen, maar het dakraam zorgt ervoor dat het licht nog veel dieper de kamer in schijnt. Naast de uitbouw met de extra ramen is ook het interieur van deze kamer meteen goed aangepakt. Daardoor oogt het geheel fris en modern, zeker als je kijkt hoe het eerst was. Met een kleine investering kun je dus je huis een flinke upgrade geven.

Deuren open

De woonkamer en de tuin staan nu beter met elkaar in contact. De grote schuifdeuren kunnen al vroeg in het jaar open worden gezet, omdat de gevel op het zuiden gericht is. Ook als het niet zo mooi weer is, is de tuin dichtbij omdat het glas van de gevel van vloer tot plafond doorloopt. De nieuwe gevel is afgewerkt met Western Red Cedar, een houtsoort die niet behandeld hoeft te worden. In de tuin is een prachtige vlonder gelegd die mooi aansluit op de gevel. Dus is het altijd een feest. Of je nou binnen of buiten zit.

Tuin in volle glorie

In de situatie voor de verbouwing was er een klein raam en een deur. Het uitzicht was grotendeels muur. Dat is nu wel anders. Als je op de bank onder in beeld zit, om bijvoorbeeld de krant te lezen, kun je de tuin in zijn volle glorie aanschouwen. Naast het nodige extra licht heb je dus ook een veel aangenamer uitzicht. Deze tuinen zijn overigens ook een feest om naar te kijken.

Extra ruimte

De uitbouw is drie meter diep. Dat lijkt misschien niet heel veel, maar het zal je verbazen hoeveel winst het oplevert. Zo zie je hier bijvoorbeeld dat in die drie meter extra een boekenkast en een bankstel past. Doordat er is gekozen voor glazen schuifdeuren wordt het ruimtelijke effect alleen maar vergroot en lijkt de kamer nog ruimer dan hij al is. 

Lijnenspel

Naast praktisch is dit dakraam ook nog eens mooi om te zien. Doordat er voor een schuine raampartij is gekozen, wordt het net allemaal even wat spannender. Met de schaduw erbij ontstaat er, wanneer de zon een beetje schijnt, een mooi lijnenspel. Een ander bijkomend voordeel van het schuine raam is dat neerslag of bijvoorbeeld bladeren minder makkelijk blijven liggen en het licht blokkeren.

Modern

De verbouwing heeft de woonkamer duidelijk goed gedaan. De vloer is afgewerkt met warm ogende eiken planken. De muren hebben een stijlvol kleurtje gekregen en met de nodige accessoires is de kamer helemaal afgemaakt. Kan je ook wel een beetje hulp gebruiken bij het inrichten van je woonkamer? Deze professionals weten wel hoe ze je kunnen helpen.

Verschil

Op dit plaatje zien we nog even de situatie van voor de verbouwing. Bijna niet te geloven, wat een verschil! Donker, klein en bijna benauwend. Maar het is goed om te weten dat je door een beetje in je huis te investeren zo'n groot verschil kan maken. Een paar vierkante meter erbij en wat extra ramen voor meer licht en je hebt ineens de woonkamer van je dromen. 

Bekijk ook eens de top 5 van deze week. Daar lees je hoe jij een uitbouw kunt realiseren. 

Need help with your home project?
Get in touch!

Highlights from our magazine