Een prachtig Nederlands huis dat je niet kunt weerstaan!

Stoa. Stoa.
VILLA BJ, VAN ROOIJEN ARCHITECTEN VAN ROOIJEN ARCHITECTEN Modern Houses Concrete White
Loading admin actions …

Dat de Nederlandse architecten gave huizen kunnen ontwerpen wisten we al wel, maar dat ze instaat waren om een woning zo’n moderne twist te geven is een beetje een verrassing. We mogen nu toch wel met recht stellen, dat de Nederlandse architectuur helemaal in tune is met de contemporaine stijlen waarvan we hier zo vaak mooie voorbeelden voorbij zien komen. In dit artikel gaan we een tour maken door de wereld van de eigentijdse architectuur, waarbij een leuk even genoemd moet worden: deze ultra strakke woning was ooit een oude bungalow, dus was het pand evengoed een uitstekende kandidaat geweest voor één van onze ‘Voor en Na’-reportages. Nu is het de hoogste tijd om je mee te nemen voor een inspirerende wandeling in en om het huis. Kijk snel met ons mee en doe de leukste ideeën op!

Strak en gezellig

We vinden dit een van de spannendste woningen van dit moment. Helemaal omdat we weten dat er hier een uitstekende prestatie verricht is. Als je goed kijkt, kun je de oude bungalow nog herkennen in de vorm van het nieuwe huis, maar daar houdt de vergelijking dan wel verder mee op. Deze foto is genomen op het moment dat de avond valt. Dat is vaak een mooie gelegenheid om de gezelligheid van een woning in je op te nemen. Ondanks de strakke, eigentijdse looks van deze woning vinden we toch de onmiskenbare, Nederlandse gezelligheid in deze familiewoning. Samen met een expert ontwerp je snel het interieur van je dromen!

Uitzicht

Het is heel begrijpelijk waarom de bewoners van deze woning trots zijn op hun huis. Met zo’n uitzicht zouden wij ook rondlopen als een pauw. De woning is gelegen aan het water waardoor je hier op het terras een mooie connectie met de natuur ervaart. Prima plek om lekker buiten te zitten, niet waar? Een architect helpt je om jouw woondromen om te zetten in een fraai gevormde gevel!

Woonkamer

Kijk dat noemen we nog eens een lichtval! Wat een gave combinatie trouwens, die prachtige houten vloer naast de zuivere, witte wanden. Dit is een interieur waarmee je hoge ogen gooit bij collega’s en vrienden, om over de buren nog maar te zwijgen. Wedden dat die jaloers zijn! In het design van deze woonkamer herkennen we de minimalistische toets die vandaag de dag zo ontzettend populair is. De wand heeft een bijzondere vormgeving en de zwarte tv komt tegen deze achtergrond echt fantastisch naar voren. De kast waarop deze staat, vormt een geheel met de wand. Meubel en woning vormen een soort woonmachine waarin praktisch plezier en esthetiek hand in hand gaan.

Het uitzicht vanuit de woonkamer

Vanuit de woonkamer hebben we een uitstekend uitzicht op de tuin. De vele raampartijen maken dat binnen en buiten door elkaar lopen. Wat natuurlijk ziet het er hier uit: buiten het gazon en binnen het hout! Het is een prachtige, visuele eenwording tussen natuur en architectuur.

Luxueuze sfeer in de hal

Een schitterende kroonluchter siert deze hal waardoor er een luxueuze sfeer in deze ruimte ontstaat. Ook zien we hier de mooie combinatie tussen het natuurlijke hout en de zuivere wanden terugkomen. De kroonluchter past daar precies bij, want deze heeft ook die luxe look, het geheel doet toch ook een beetje traditioneel aan, maar door de moderne vormgeving is het toch een item van onze tijd.

Modulaire keuken

Dit is wat we een modulaire keuken kunnen noemen, niet dat de verschillende unites verwisselbaar zijn, maar zo zien ze er wel uit. We krijgen hier in de keuken het gevoel ons in de verre toekomst te bevinden, typisch een design dat je in een ruimteschip verwacht (met een beetje fantasie natuurlijk), maar toch is het minimalistisch en eigentijdse. Vooral dat keukeneiland is favoriet bij ons, omdat het zo lekker praktisch werkt als je aan het koken bent en er natuurlijk fantastisch uitziet! 

Een fijne plek om te wonen

We sluiten af met deze zomers foto van de woning. Je ziet direct dat het zonnetje gemakkelijk het interieur van de woning kan bereiken, zoveel ramen zorgt voor een fijne lichtval binnen. Zo voelen de bewoners zich helemaal goed in hun familiewoning. We hopen dat je geïnspireerd bent door deze voorbeelden. Voor vragen of tips kun je altijd bij onze experts terecht! 

Kijk ook samen met ons naar deze gave woning!

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!