Werner Neumann: creatief en veelzijdig

Stoa. Stoa.
Werner Neumann Living roomCupboards & sideboards
Loading admin actions …

Werner Neumann heeft een bijzonder talent als het om ontwerpen gaat, met name zijn gevoel voor vorm valt op. Het is voor Neumann geen enkel probleem om ideeën in vormen uit te drukken. In zijn werk ondersteunt hij veel andere ontwerpers, gaat creatieve samenwerkingsverbanden met bedrijven aan en kan altijd bouwen op zijn praktische know-how, kennis en kunde die hij gedurende zijn carrier opgedaan heeft. Sinds enkele jaren wijdt hij zich nu aan het ontwerpersvak, en is nog even gepassioneerd als de eerste dag dat hij er aan begon. Ook voor jou kan hij veel betekenen bij het ontwerpen van je eigen droominterieur. Vandaag gaan we een aantal van zijn speciaal ontworpen meubels bekijken, deze zijn een unieke toevoeging aan ieder interieur. Kijk snel met ons mee!

Liefde

We kijken hier naar een prachtig meubelstuk uit de Birchwood collectie, deze komt voort uit de liefde van Werner Neumann voor dit schitterende materiaal. Met name de lichtheid van de vorm is treffend. Deze kast is gemaakt van berkenbast en heeft een primitieve schoonheid, een oerkwaliteit die de fantasie prikkelt. Neumann was direct onder de indruk van dit materiaal. Het mooie van dit werk is dat het materiaal zijn natuurlijke vorm en authenticiteit bewaard heeft, waardoor je met recht kunt spreken van een natuurlijke schoonheid. Naast erg mooi is deze kast ook zeer praktisch, want beide termen gaan hand in hand bij de ontwerpen van Neumann.

Licht

Ben je meer een liefhebber van een lichte look, dan moet je echt eens kijken naar deze prachtige kast. Deze is ook uitgevoerd in berkenhout en is zeer slijtvast. Het is dan ook wat je noemt een kast voor het leven. Neumann ontwerp voor diverse interieurs, stijlen en sferen, zodat hij zeker weet dat zijn ontwerpen veel mensen blij kunnen maken. Daar gaat het tenslotte allemaal om. De kunst van het meubelmaken valt of staat met de bewondering van het publiek. Deze kast zorgt voor een bijzonder levendige sfeer in huis, waarin je kunt genieten van de prachtige structuur van het hout en het oeroude verhaal dat dit materiaal vertelt.

Dressoir

Je kunt een dressoir aanschaffen vanuit een catalogus, die dan natuurlijk massaal geproduceerd is. De kwaliteit van deze meubels is prima, alleen gooi je er vaak qua originaliteit geen hoge ogen mee. Voor dit laatste moet je echt bij een houtsmid als Neumann zijn. Zeg nou zelf: deze kast is toch helemaal het einde! Je vraagt je bijna af of het meubelstuk nu van graniet of van hout gemaakt is? De lichtgrijze vloer, met beton look, en de wand achter het dressoir met de zachte tint passen perfect bij het levendige hout. Je interieur krijgt gegarandeerd een visuele boost als je dit meubelstuk in je woning zet. 

Veelzijdig

Deze sofa is totaal anders dan de ontwerpen die we net zagen. Dit moderne ontwerp bewijst dat Neumann inderdaad beschikt over een ruime vormtaal die voor verrassende concepten zorgt. Zie je jezelf al liggen op deze schitterende sofa? Het is een meubelstuk dat prima past binnen een strak interieur dat niet bang is voor het experiment. De strakke lijnen van de sofa kunnen niet verhullen dat hij heerlijk zacht is, als de vacht van een tijger.

Dit waren de prachtige ontwerpen van Werner Neumann. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Als je ons blijft volgen ben je op de hoogte van de nieuwste trends.

Zoek je prachtige ideeën voor je badkamer? Kijk dan hier voor inspiratie! 

Remco Vermaat mixt fotografie en schilderkunst waarbij hij stuit op bijzondere creatieve resultaten. Zijn werk kun je hier bekijken! 

DIY is een begrip in de wereld van living & design. Hier vind je schitterende ideeën voor je eigen ontwerp!

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!