Voor & Na: van vervallen woning naar schitterende nieuwbouwwoning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor & Na: van vervallen woning naar schitterende nieuwbouwwoning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Modern Houses by martyvandeven bureau voor architectuur en techniek Modern
Loading admin actions …

Wat nou als je in een twee-onder-één-kapwoning woont en je wilt je huis opknappen, maar je buren zijn niet van plan dat te gaan doen? Gewoon je plannen doorzetten kan dan een optie zijn. De bewoners van dit huis zijn zulke doorzetters geweest. De experts van Marty van de Ven, bureau voor architectuur en techniek uit Uden hebben een plan gemaakt om het huis flink te moderniseren. En als je ziet hoe mooi het geworden is dan denk je eigenlijk alleen maar aan één ding: wanneer gaan de buren ook verbouwen? Neem met ons een kijkje bij dit interessante project en oordeel zelf.

Voor: authentieke woning

Dit type woning kun je vooral in de meer zuidelijke streken in Nederland aantreffen. Een soort van twee-onder-één-kapwoning voordat die term überhaupt bestond. Een nadeel van deze woningen is vaak de verouderde indeling: kleine en krappe kamers belemmeren je om echt van het huis te kunnen genieten. Daar kan ongetwijfeld wat aan verbeterd worden. We kunnen je nog langer in spanning laten zitten, maar dat doen we niet. Tijd om te kijken wat er allemaal veranderd is.

Na: een nieuwbouwwoning?

Als je niet beter zou weten, dan zou je denken dat er naast het oude huis een nieuwe nieuwbouwwoning verrezen is. Alleen de vorm is nog te herkennen, maar voor de rest lijkt hier toch echt een compleet nieuw huis te staan. En dat roept direct vragen op ten opzichte van het huis aan de linkerkant dat nog steeds in de oude staat aan te treffen valt. We willen de vraag dan ook bij jou als kijker neerleggen: is dit een mooi contrast of kun je niet wachten tot het andere huis ook verbouwd gaat worden? In dit geval moeten we het antwoord in het midden laten. Wij focussen ons gewoon op de vernieuwde woning!

Na: modern met een twist

Dat dit huis op het gebied van stijl nogal rigoureus veranderd is, mag duidelijk zijn. Maar hoe kun je deze stijl dan het beste omschrijven? Modern met een twist was het eerste dat bij ons naar boven kwam drijven. Waarom dat het modern is, mag duidelijk zijn. Maar de twist zit toch vooral in de oude vorm van het bouwwerk en de prachtige natuurstenen muur die je aan de zijkant kunt vinden. Naast decoratief, is zo’n muur ook vooral heel erg handig als het om de privacy in je tuin gaat. Zo kun je heerlijk beschut van mooi weer gaan genieten.

Na: details

Voor we zo meteen ook even achter de muur gaan kijken, laten we je graag nog een paar details zien. Je ziet hier het contrast tussen het redelijk moderne huis en de natuurstenen muur schitterend in beeld gebracht. Maar is dat huis zelf eigenlijk wel zo modern? Je zou misschien beter kunnen zeggen dat het een moderne uitvoering van iets ouds is! Kijk maar naar de manier waarop de bakstenen in de gevel zijn verwerkt. Iets klassieker dan je eerst zou denken!

Na: prachtige binnenplaats

De tuin met de privacy hadden we net al even aangekondigd, maar had je verwacht dat het zo’n bijzondere plek zou zijn als je hier kunt zien? Dit mag met recht modern genoemd worden en dat geldt uiteraard vooral voor de bijzondere overkapping. Het lijkt op deze manier haast een open serre! En hoe fijn is het als je hier lekker kunt genieten van aangenaam weer en een leuk gezelschap. Wat ons betreft is deze tuin eigenlijk nog verrassender dan de verbouwing zelf. 

Ben je op zoek naar meer bijzondere verbouwingen of herinrichtingen? Uit ons uitgebreide archief van Voor en Na’s laten je graag dit huis nog een keer zien.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!