10 coatings voor een fantastische gevel! | homify

10 coatings voor een fantastische gevel!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Enrique Cabrera Arquitecto Modern Houses
Loading admin actions …

Er zijn verschillende opties voor een fraaie final touch op onze gevels. Je kunt bijvoorbeeld de muren voorzien van een coating en deze zoveel charme geven dat deze direct de aandacht van voorbijgangers trekt. De alternatieven variëren van het witten van de muren, het plaatsen van ruwe en onbewerkte bouwmaterialen, het plaatsen van zeer elegante stenen muren, het plaatsen van lambrisering naast de ramen, gevelbekleding rondom de entree of het plaatsen van versierd glas. In dit ideeënboek tonen we je 10 soorten coatings voor de gevel waaronder ook een aantal die je prima met elkaar kunt combineren terwijl je andere coatings weer beter alleen kunt plaatsen… een ding wat zeker is, is dat ze allemaal even mooi zijn en dat sommigen zullen je zeker fascineren dus mis ze niet!

1. Gestructureerd beton

House of Respect and Happiness studio_GAON House
studio_GAON

House of Respect and Happiness

studio_GAON

Terwijl je beton als bouwstof ruw kunt aanbrengen kun je ook microcement kiezen om de gevel mee te bekleden voor een fraaie eerste aanblik. Het belangrijkste is de keuze voor de textuur: deze kan glad zijn, ruw of gepolijst en verdeeld in vierkante of rechthoekige vlakken om je gevel een industriële look te geven. Ook kun je microcement combineren of verwerken in een weefstructuur. Dit kun je doen door in het graanmengsel, zout of gruis toe te voegen dat je voor de afwerking verwijdert met een spatel wat zorgt voor een robuustere look die vervolgens mooi contrasteert tegen het gladde oppervlak van de rest van de gevel.

2. Natuurlijk hout

De textuur van dit hout is verbazingwekkend. De panelen bestaan uit samengebundelde houten latten die samen een getrapt oppervlak creëren en eruit zien als een set met driedimensionale lijnen. Het spel aan schaduwen, kleuren en lijnen is fascinerend en nodigt je uit om deze muren aan te raken. Dit materiaal heeft vele voordelen en zorgt voor een koel of warm binnenklimaat dat altijd gastvrij aanvoelt.

3. Houtfineer

Met horizontale lijnen van verschillende breedtes en een spel van tonen van donker, licht, oranje en lichtroze accenten is deze coating opgebouwd uit zeer dunne stroken van licht hout en geeft een frisse en warme touch zonder verlies aan elegantie of moderniteit.

4. Gepolijste natuursteen

Natuursteen is al mooi van zichzelf en je kunt het natuurlijk of in blokken plaatsen; ruw gevormd of perfect gepolijst. Hier zien we een wand bekleed met dit materiaal met een fantastisch schouwspel aan mozaïeken, kleuren, schaduwen en licht waardoor prachtige texturen te zien zijn vanuit de verte. Een goed voorbeeld van de mogelijkheden van natuursteen.

5. Donkere en getextureerde natuursteen

Een uitstekend contrast kun je realiseren door gepolijste stenen in blokken te gebruiken met twee zeer gedurfde kenmerken: met een beetje structuur tussen de gepolijste perfectie en zeer donkere kleuren zoals zwart of grijs. Zoals we kunnen zien op deze foto is hun aanwezigheid verfijnd en modern en combineert perfect met de staalconstructies en witte afwerking van de rest van de woning. Een detail dat met veel precisie is aangebracht en zo een zeer fraai decoratief element van de gevel vormt.

​6. Flagstone in verschillende kleuren

Stenen zijn een prachtig materiaal met een natuurlijke uitstraling dat resulteert in zeer elegant gevels vooral wanneer ze in de juiste dosering gebruikt worden: bijvoorbeeld door een vlak in het midden, aan de zijkant van de muur, op een lage muur die de garage van het trottoir scheidt of op een hek dat de omgeving afbakent. Om praktische redenen zijn deze stenen ook verkrijgbaar in kleine modulaire blokken die je gemakkelijk kunt plaatsen en er zijn zelfs keramische stukken imitatiesteen die er net zo charmant uitzien. Je kunt ze kopen in vele kleuren zodat je nieuwe en kleurrijke ontwerpen kunt maken.  

7. Donker hout

Dunne horizontale lamellen van donker roodachtig hout geven om het elke gevel een onweerstaanbaar eigentijds design. De horizontale positie creëert een gevoel van ruimte en maakt het volume langer en dieper en geeft een vleugje warmte aan het huis dat je vanuit de verte al kunt voelen.

​8. Geëmailleerd aluminium

Een gedurfde keuze en zeer mooi materiaal is aluminium. Panelen van geëmailleerd aluminium zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hebben vele voordelen: ze isoleren, zijn flexibel, gemakkelijk te plaatsen in verschillende vormen en maten, het is modern, ziet er helder uit en is zeer duurzaam. Durf jij het te plaatsen op je gevel?

9. Keramische tegels

Tegels of keramische tegels hebben een eindeloze verscheidenheid aan kleuren, stijlen en vormen. Er zijn vierkante, zeshoekige, rechthoekige, vlakke, gekleurde, geweven, gepolijste tegels maar ook tegels die lijken op andere materialen zoals hout, beton en zelfs de verroest metaal. In dit geval is een keramische tegel in donkere hout optiek geplaatst met horizontale langwerpige tegels. Het is geen hout maar ziet er elegant, ultramodern en zeer chic uit.

10. Cantera

Deze steen is kenmerkend voor de traditionele Mexicaanse architectuur. Het is een zeer hard en opvallend materiaal met een sterk karakter, gewicht en warmte. Ze zijn er in grijze, roze of oranje tinten. Ze kunnen worden geplaatst in kleine blokken of grote rechthoeken en er worden zelfs complete kolommen verkocht in de vorm van perfect gevormde elementen zoals balken of lichte terrasplafonds. Als onderdeel van het ontwerp van een gevel kan dit materiaal worden gecombineerd met andere meer rustieke en donkere elementen of een eenvoudigweg geschilderde stenen muur. Het valt altijd op en ziet er gezellig en stijlvol uit. Kijk ook eens naar deze 20 schitterende voorbeelden van gevels.

Casas inHAUS Modern Houses

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!