Lennart Wolfert: Dutch popart | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Lennart Wolfert: Dutch popart

Stoa. Stoa.
minimalist  by Lennart Wolfert - Graphic Artist, Minimalist
Loading admin actions …

Na vandaag kunnen we niet meer om Lennart Wolfert heen. Hij is een grafisch kunstenaar uit Utrecht, en een meester in de typografie en zeefdruk. Zijn kleurrijke werk is soms nostalgisch, altijd modern en zeer vrolijk! Het werk heeft een geheel eigen, herkenbare stijl, die ons ook doet denken aan het werk van Andy Warhol. Deze laatste kunstenaar begon als reclame schilder en werd daarna wereldberoemd als beeldend kunstenaar, een icoon van de jaren '60. In het werk van Wolfert bespeuren we ironie en een duidelijke ode aan het leven. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan met ons mee naar het werk van deze Nederlandse kunstenaar.

Positief

Lennart Wolfert maakt prachtig positieve werken die geweldig staan in elk interieur. Of je wanden nu rustiek, egaal, of eclectisch behangen zijn: de werken van Wolfert passen er door hun eenvoud prachtig bij! De positieve toon van dit werk is natuurlijk een reden om het direct op te hangen. Het begroet je elke dag bij binnenkomst. Mooi modern en helemaal van deze tijd, een goede reclame voor de alledaagse hoffelijkheid!

Gevarieerd

De werken van Wolfert zijn uiterst gevarieerd, niet alleen qua formaat, maar ook door het rijke palet aan kleuren. Op deze afbeeldingen zien we een greep uit zijn oeuvre. Steeds zijn de letters, de kreten, een belangrijk element. In dit laatste herkennen we een reclame esthetiek, die aanstekelijk zijn invloed in een ruimte doet gelden. Feel Good, Buy Stuff, een  levensvisie? Of is Feel Free een betere optie? Wat het kunstenaarsoog ziet, zien wij verbeeld in deze werken. 

Handwerk

Wolfert is een ware vakman, al zijn werken sluiten aan op een oude traditie in de reclame- en designwereld, die al in de negentiende eeuw begint. Zijn werken zijn vanwege dit ambachtelijke procedé stuk voor stuk uniek, geen lopende bandwerken dus. Hij werkt in vele formaten en gebruikt uiteenlopende kleuren, maar ondanks (of juist door) deze variatie heeft Wolfert een herkenbare stijl die voor een aantrekkelijke color boost in je interieur zorgt.

Concept

Als een puzzel wordt een schilderij in elkaar gezet, alleen de schilder kent de uiteindelijke vorm die de stukjes moeten vormen. Het werk op de afbeelding wordt vanaf het lege canvas deel voor deel op ambachtelijke wijze opgebouwd. Er is geen ruimte voor fouten, want één verkeerd spatje doet het strakke effect van de afbeelding teniet. Met een druktechniek gaat het maken van werk een stuk sneller dan met hand te schilderen, dit was van meet af aan een welkome methode voor de reclamewereld.

Humor

Humor in de kunst en reclame, waar zouden ze zijn zonder deze belangrijke eigenschap? Dit werk brengt deze belangrijke eigenschap naar voren en tovert zo een lach op je gezicht. Leuk om aan je vrouw of vriendin te geven, dan heb je direct een goede binnenkomer. Het rood, wit en zwart zorgen voor een sterke visuele intensiteit die zijn invloed in je interieur niet zal missen. De werken van Wolfert fleuren je interieur op door hun thematiek en kleurenpalet, waardoor je altijd een goede sfeer in huis creëert. We gaan nog veel zien van deze Nederlandse kunstenaar!

Tot zover de werken van Lennart Wolfert. Alvast veel plezier met je nieuwe interieur. We houden je op de hoogte van de nieuwste trends, kunst en design. Dus blijf ons volgen! 

Prachtige ideeën voor je slaapkamer vind je hier!

Blok Kat van Veen ontwerpt prachtige huizen! Bezoek hun profiel om de projecten te zien!

Innovatieve verlichtingsideeën! In dit artikel zie en lees je alles over mooie voorbeelden!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!