Bijzonder tuinontwerp, van klassiek tot modern | homify

Bijzonder tuinontwerp, van klassiek tot modern

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Stoop Tuinen Modern Garden
Loading admin actions …

De natuur om ons heen staat onderhand volledig in bloei. Het Keukenhof is geopend en koningsdag ligt inmiddels achter de rug. De dagen zullen langer worden en de temperaturen zullen stijgen. We kunnen eindelijk weer naar buiten om te genieten van de buitenlucht en de zonnestralen en waar doen we dat beter dan in onze eigen tuin? Vandaag hebben we voor u een aantal bijzondere tuinontwerpen op een rijtje gezet. Van groot en luxueus tot klein en compact.

Prairietuin I

De tuin die we hier zien is ontworpen door Hendriks Hoveniers in samenwerking met Denkers in Tuinen. Voor deze woning, gelegen in het buitengebied van Loo, ontwierpen zij deze exclusieve tuin. De tuin wordt gekenmerkt door grote gazon's, weilanden voor klein vee en diverse grote beplantingsvlakken.

Prairietuin II

Vanaf de woning heeft men zich op de zogenaamde prairietuin die we hier in detail kunnen zien. Deze kleurrijke en bloeiende gebieden van de tuin zijn toegankelijk door middel van de halfverhardingspaden. De praries vormen een mooi contrast met de rustige en serene weilanden en gazon's die de overige delen van de tuin kenmerken. Doordat de tuin ruimte biedt aan hobby vee, en verschillende typen begroeiing en tuinstijlen kent, vormt het een prachtig decor voor kinderen om in te spelen. 

Stadstuin

Niet iedereen heeft echter zo veel ruimte tot zijn beschikking. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat er niks mogelijk ook is. Ook met een beperkte ruimte, ergens in de stad bijvoorbeeld, zijn er genoeg mogelijkheden om de tuin op bijzondere wijze in te richten. Op de foto hier zien we een tuin in Arnhem, tevens ontworpen door Hendriks Hoveniers. De tuin laat heeft een strakke vormgeving en oogt modern. Het hoger gelegen speelgedeelte geeft de tuin een aangename dynamiek en zorgt tevens voor enige privacy. De tuin beschikt daarna ook nog over een op maat gemaakte buitenhaard van cortenstaal. 

Klassiek versus modern I

Deze tuin is onderdeel van de renovatie van een klassiek pand in Nuenen. Stoop Tuinen werkte hierbij samen met de architect Bart de Groof. Op de foto zien we de voortuin, die op een klassieke manier werd ingericht zodat deze optimaal zou aansluiten bij de architectuur van het pand. Een pad van oude, gebruikte klinkers, leidt de bezoekers en bewoners naar de entree van het pand. De verschillende tinten groen en de verschillende hoogtes van de beplanting geven de tuin een bijzondere uitstraling. Te midden van dit weelderige groen vinden we imposante beelden van paarden- en ossenhoofden terug. 

Klassiek versus modern II

Het gebouw werd niet alleen gerenoveerd, ook werd er een moderne aanbouw geplaatst. Daarnaast sieren verschillende kunststukken het interieur van de woning. Deze voorliefde voor kunst vinden we terug in de zij- en achtertuin, die in grote mate verschillen van de klassieke en elegante voortuin. Eén van de hoogtepunten is dit gigantische schaakspel, geplaatst in de zijtuin. De kleurrijke en fantasievolle schaakstukken trekken meteen onze aandacht. In de achtertuin van het pand vinden we nog meer verassingen terug. Neem daarom vooral ook eens de overige foto's van Stoop Tuinen door!

Voor nog meer artikelen over tuinontwerpen, neem dan een kijkje in ons magazine, daar vindt u onder andere artikelen over de inrichting van moderne tuinen.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!