Renovatie en verbouwing van een woonhuis in Amsterdam | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Renovatie en verbouwing van een woonhuis in Amsterdam

Stoa. Stoa.
Modern Corridor, Hallway and Staircase by Kodde Architecten bna Modern
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee naar een bijzonder project van Kodde Architecten. We gaan kijken naar de renovatie en verbouwing van een woonhuis te Amsterdam. Het pand is een goed voorbeeld van wat er mogelijk is met oude architectuur in combinatie met nieuwe designoplossingen. Tijdens de renovatie stond het authentieke karakter van het huis centraal, dat moest behouden blijven, maar ook moest het aangepast worden aan de moderne wooneisen. Door de nieuwe aanpassingen krijgt het oude huis de elementen van een loft. De voorbeelden hieronder laten duidelijk zien dat deze laatste opzet is geslaagd. Nieuwsgierig geworden? Kom dan met ons mee op een tour door het huis.

Openheid

Openheid is een belangrijk concept in de hedendaagse architectuur. Ook in dit woonhuis is er de nodige aandacht aan besteed. Op de afbeelding zien we een opening die het mogelijk maakt om door het huis heen te kijken. Zo ontstaat een bijzondere transparantie. Naast esthetisch is deze opening ook handig in de communicatie tussen de bewoners. Voor ouders van kinderen is deze opening in de vloer goed nieuws, want nu kunnen ze een oogje in het zeil houden als de kinderen op een andere verdieping spelen! De parketvloer komt uit Frankrijk en lag ooit in een kazerne: een prachtig contrast tussen oud en nieuw! Op deze manier wordt het oude huis loft-achtig.

Een inloopkast

Zeer populair en niet meer weg te denken uit de moderne woning: we hebben het natuurlijk over de inloopkast. Er bestaat geen beter manier om je kleding netjes weg te hangen, op te bergen of uit te stallen. Deze inloopkast past perfect bij het totale woonconcept van het huis, waarin een strakke vormgeving en authentieke elementen een schitterende synergie aangaan. Stel je voor, dat je hier in de ochtend de kleren voor die dag uitzoekt, in de spiegel checkt of je tevreden bent en alles netjes kunt achterlaten. Dit huis lijkt wel een loft. 

De badkamer

Het authentieke pand had nog geen moderne badkamer, waardoor het achterliep ten opzichte van de moderne wooneisen. Geen probleem voor Kodde Architecten, want ze wisten een schitterende moderne badkamer te realiseren die toch wel de parel van het pand genoemd mag worden. Alles moderne gemakken vind je hier. Ook in de badkamer vinden we het concept van transparantie in de gedaante van een schitterende glazenwand. Deze is niet alleen erg mooi, maar ook erg praktisch, want zo blijft de badkamer droog waar dat wenselijk is. Deze industriële badkamer steekt mooi af bij de authentieke sfeer van de woning, maar hoort er toch helemaal bij.

Woonkamer

We bevinden ons hier in de woonkamer, waar het contrast tussen oud en nieuw zeer duidelijk zichtbaar is. De oude parketvloer, de schitterende spiegel aan de wand, de schouw en de tafel maken deze ruimte tot een eigentijds woonpaleis. Het mooie van het pand is dat de authentieke sfeer niet verloren is gegaan, maar juist in combinatie met de moderne elementen op een hoger plan wordt gebracht. Het zwart-wit kleurenschema zorgt voor de visuele basis, waarbij de decoraties mooi uitkomen. De rijkversierde spiegel staat fantastisch op de egale witte wand, en is daarmee het pronkstuk van de kamer! 

Tot zover het prachtige woonhuis in Amsterdam. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige meubels? Kijk dan eens naar deze designmeubels: helemaal top! 

Studio Roderick Vos heeft prachtige designprojecten, bezoek zijn profiel

Ideeën nodig voor je badkamer? Kijk eens naar de talloze voorbeelden!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!