5 tips voor het inrichten van een eigenzinnige slaapkamer

Stoa. Stoa.
Binnenvorm Country style bedroom
Loading admin actions …

De lente is here te stay en de zomer is in aantocht. Om je slaapkamer helemaal up-to-date te krijgen zijn er soms een aantal aanpassingen nodig. Inspirerende ideeën helpen ons om de kamer volgens de nieuwste designideeën in te richten. Door het uitgebreide aanbod van tegenwoordig is het soms lastig kiezen. Vandaag gaan we je een handje helpen, want we hebben hieronder een aantal leuke ideeën op een rijtje gezet. Voorbeelden met steeds een andere invalshoek, stijl en uitstraling, maar telkens met de authentieke charme van het Nederlandse topdesign. Kijk met ons mee naar de prachtige voorbeelden!

Robuust

De industriële stijl is mateloos populair, en niet zonder reden! Dit voorbeeld zegt eigenlijk alles: de kleuren zijn spannend, de meubels hebben een vintage uitstraling en de wand heeft een rauwe look. Ondanks de ruige uitstraling heeft de kamer een duidelijke orde, waarvan het kleurenschema perfect op elkaar aansluit. Het is een slaapkamer geworden die met recht uniek genoemd kan worden. Het grote bed is comfortabel en heeft een strakke ruit. Achter het bed zien we een bruine wand met een lederen look. Verschillende stijlen worden in de kamer gebruikt, wat deze zeer eclectisch maakt.

Prikkelend rood

Deze prikkelende rode kast is een unicum. Door zijn hoogglanzende afwerking straalt hij een levendig rood je slaapkamer in. Het centrale punt van deze slaapkamer is zonder twijfel deze kast, die naast esthetisch ook zeer praktisch is. De combinatie tussen de stoel en de kast is gewaagd en zeer geslaagd. De witte wand en de rode kast hebben een sterke visuele relatie, waarbij de wand en kast elkaars kleur versterken. Zou er één wegvallen, dan verliezen ze beiden hun visuele kracht. We zouden kunnen zeggen dat ze op elkaar parasiteren.

Modern chic

We zoeken allemaal wel eens naar luxe en een chique stijl. Deze slaapkamer leidt ons naar die wereld. De eenvoudige kleuren en structuur van de kamer zorgt voor de nodige rust, omdat slechts de essentie in de vormgeving wordt benadrukt. De kamer is ook erg mooi om een andere reden, je hebt namelijk een schitterend uitzicht op de moderne badkamer met het ovale bad en de eclectische verlichting daarboven. Het kan niet anders of je komt in deze kamer helemaal tot rust! De eenheid tussen de kamers wordt bevorderd door de gietvloer, een egale industriële gegoten vloer die zeer strak oogt!  

Beschut

Een comfortabel bed en een ingetogen kleurenpallet zijn twee aspecten die een slaapkamer kunnen maken of breken. In dit geval zit het helemaal goed! Deze slaapkamer heeft iets bijzonders, het hoofdeinde bevindt zich namelijk in de wand, waardoor we het gevoel van een bedstee kunnen hebben. Het ontbreken van franje en overbodige decoratie maakt deze kamer tot een rustige plek waarin we heerlijk kunnen ontspannen.

Licht en beschermd

Een lichte kamer staat garant voor goed ontwaken in de morgen. Daglicht is goed voor ons humeur, dus in een kamer als deze is het goed vertoeven. In deze zomer is de slaapkamper ook een fijne plek om te verblijven, daarvoor is de klamboe verantwoordelijk. Iedereen weet dat een mug op de kamer geen olifant is, maar jeukende muggenbulten zijn daarentegen geen pretje. Gelukkig slaap je in deze prachtige rustieke kamer  in alle rust onder de klamboe, geen mug krijgt meer een kans! Het comfortabele bed, met de prachtige sprei, is op en top hedendaags design! Een prachtig idee! 

Tot zover deze bijzondere slaapkamerideeën. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan houden we je op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van design en architectuur. 

Zoek je ideeën voor een mediakamer? Hier vind je ze.

Ideeën voor eksters: goud design! Bekijk het hier.

Blom & Blom restaureert graag oude objecten en maakt er authentiek design van. Bekijk hier hun prachtige werk. 

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!