10 slaapkamermissers die je moet vermijden! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 slaapkamermissers die je moet vermijden!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Minimalist bedroom by Studiodwg Arquitetura e Interiores Ltda. Minimalist
Loading admin actions …

Van onze slaapkamer maken we graag die mooi ingerichte ruimte waar we 's-avonds lekker kunnen wegzakken in een diepe rust. En ook al straalt deze ruimte deze rust vaak wel uit, toch maken we soms een aantal vergissingen bij de inrichting van deze ruimte. Missers die vaak zeer voor de hand liggen en waarvan je 'oh ja' zegt als je ze leest. Vandaag zetten we ze voor je op een rij zodat ook jij die op en top ingerichte slaapkamer kunt creëren. Check them out!

1. Een te opvallende kledingkast

Een grote kast is praktisch maar zorg ervoor dat deze qua formaat in de ruimte past en niet al te opvallend en groot is. Maak bij voorkeur je bed tot de meest belangrijke eye catcher in de slaapkamer.

2. Te licht beddengoed

We kiezen vaak voor een licht kleurenpalet maar dat betekent niet dat je een steriele ruimte hoeft te maken van je slaapkamer met alles in wit. Breng daarom wat fraaie accenten aan met kleur. De beste kleuren voor beddengoed zijn koffie, pastel en beigetinten. Maar ook accenten van goud, zilver of modekleuren (lavendel, turqoise, fuchsia). 

3. ​Gebrek aan planken voor kleine voorwerpen

Kleine dingen blijken ook in slaapkamers vaak onmisbaar (tijdschriften, boeken, decoratie, vazen en kopjes koffie) en wanneer deze er in het begin nog niet zijn dan verschijnen ze na verloop van tijd wel. Zorg dus voor een paar planken om deze items op te plaatsen.

4. De verkeerde maat kleed

Er zijn drie handige opties voor een kleed in de slaapkamer - één van hen je kunt zien op de foto hierboven. Hier ligt het kleed volledig onder het bed waarbij het aan alle zijden een deel uitsteekt. De tweede optie is om drie losse kleden op dezelfde wijze te plaatsen en niet onder het bed. De derde optie is om een kleed in het midden van de kamer te plaatsen. Dan heb je echter geen warme voeten wanneer je uit bed stapt…

5. Het ontbreken van een grote spiegel

Een kleine slaapkamerspiegel is onmisbaar. En wanneer je geen spiegelkast of kaptafel hebt zorg dan voor een spiegelwand op één van de muren. Zo verdubbel je de ruimte in een klap!

6. Kabels in het zicht

Elektronische apparaten mogen bij voorkeur niet in de buurt van het stopcontact liggen en dus zien we vaak overal in ruimtes diverse losse kabels. Dat is niet fraai dus plaats ze langs een muur in een kabelgoot of integreer ze in een nis in de muur. En zorg bij voorkeur ook voor vaste plekken voor je apparaten.

7. Het ontbreken van een kaptafel

Van oudsher is de slaapkamer een ladies zone waar we ons zelf mooi maken en aankleden. Plaats hier dus bij voorkeur een kaptafel en geen laptoptafel wanneer je niet voldoende ruimte hebt voor beide! Wil je meer slaapkamerinrichtingstips? Lees dan ook slaapkamer inrichtingsmissers zo voorkom je ze!

8. Onvoldoende sfeerverlichting

Mooie sfeerverlichting geïntegreerd in de vloer, het plafond, boven het hoofdeinde van je bed, of die wat accessoires verlichten op decoratieve planken—is een nieuwe must have in de slaapkamer die zeer de moeite waard is! Het ontbreken van de juiste verlichting maakt dit tot wat saaie en zielloze ruimte…

9. Teveel verschillende tinten

Deze geweldige slaapkamer is volledig ingericht in sfeervolle koffietinten en er zijn slechts een paar accenten aangebracht met lichtgevend gouden touches en een rood kussen. Kies dus bij voorkeur voor een enkele kleur die je in verschillende schakeringen laat terugkomen en waarbij je wat subtiele accenten aanbrengt.

10. Het ontbreken van een bureau

Rustig zitten achter een laptop of tablet is in de woonkamer waar de kinderen van 's morgens vroeg tot' s avonds laat spelen, lachen en lawaai maken, niet altijd even ideaal. Maak daarom van je nachtkastje een plank waar je ook een klein gedeelte inricht om op je laptop te werken. Welkom rustige werkplek!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!