10 geweldige oplossingen voor kleine keukens!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Studiodwg Arquitetura e Interiores Ltda. Modern Kitchen
Loading admin actions …

Je hebt een kleine keuken. So what? Denk je dat je alleen maar met een grote keuken een prachtige keuken kunt creëren? Think again. In plaats van er een drama van te maken, kun je het ook als een uitdaging zien. Waar laat je al je apparaten (groot en klein), bestek, servies en ander keukengerei ? Laten we eens diep adem halen en een oplossing zoeken! We hebben tien keukens voor je verzameld met handige en praktische ideeën voor de indeling van je keuken, want ook in een kleine keuken is er altijd wel plek voor een kleine tafel, handige planken aan de muur en mooie verlichting.

1. Vaste tafel

Heb je geen plaats voor een grote tafel in je keuken? Dan is een bar als op de foto ideaal. Aan deze vaste tafel kun je eten, werken of het eten voorbereiden. Wil je de bar nog extra gezellig maken? Plaats er dan wat leuke plantjes op, die je beter kunt laten groeien dankzij deze lampen.

2. Toscaanse inspiratie

Een keuken in Toscaanse sfeer met houtsnijwerk op de afzuigkap en mooie deurgrepen.

Het centrale middelpunt in deze keuken is de grote plek om te koken. De tegels zijn met de hand beschilderd en tonen een landelijk tafereeltje. Wil je ook zo’n mooie keuken? Laat je dan adviseren door een van onze professionals!

3. Keukens met eiland met inbouwapparatuur

Deze U-vormige keuken heeft een heel ongebruikelijke kookeiland met inbouwapparatuur. Het kookeiland in deze kleine keuken is klein maar zeer goed ontworpen. De kasten lopen helemaal tot aan het plafond om opslagruimte te maximaliseren. Als je het design van een kleine keuken met eiland prachtig vindt, dan moet je ook zeker eens gaan voor een keuken met schiereiland.

4. Keuken zonder grenzen

Deze keuken grenst aan het terras en voelt als de deuren wijd open staan nooit klein of benauwd. De lichte kleuren op de muren en de keukenelementen versterken dit gevoel alleen maar. Mooi zijn de subtiele kleuraccenten.

​​5. Centraal eiland

Een multifunctioneel eiland om het eten voor te bereiden, de borden af te spoelen, te koken en spullen op te bergen.  Mooi in deze keuken is het contrast tussen de lichte en donkere kleuren.

6. Spiegelend

De grote spiegel aan de muur weerspiegelt alle elementen van de keuken en maakt de ruimte groot en ruimtelijk. 

7. Hoge kasten

Is je keuken klein, dan heb je waarschijnlijk te weinig ruimte om je spullen in op te bergen. Onze tip: maak gebruik van de hoogte in je keuken. Plaats kasten tot aan het plafond en creëer ruimte voor je serviesgoed

8. Goede indeling

Perfect voor een kleine keuken zijn eenvoudig moderne kasten. Plaats er zo veel mogelijk als je nodig denkt te hebben. Met lades, kasten en andere handige opbergplekken. Als je genoeg ruimte hebt, maak dan het aanrecht een stukje groter voor een kleine tafel als op de foto. Ideaal voor een snel ontbijt of maaltijd.

9. Alles aanwezig

Deze sfeervolle keuken is uitgerust met geïntegreerde apparaten die van elke kookervaring een mooie beleving maken. De keuken heeft ook ruime kasten met open en dichte gedeeltes. Er is zelfs plaats voor een kleine ronde tafel.

10. Groter met verlichting

In deze keuken zie je hoe mooi het contrast is tussen de blauwe en witte kleuren. De drie lampenkappen boven de tafel en de verlichting onder de kasten vullen de ruimte met een zachte gloed en maken de ruimte groter en helderder.

Nog meer tips om voor de keukenopstelling van een kleine keuken

Omdat een kleine keuken echt prachtig kan zijn, geven we je nog maar al te graag enkele korte tips mee over hoe je de ruimte op een optimale manier te kunnen inrichten:


  • Kies voor een draaiplateau: Als je een kleine keuken hebt, dan moet je alle hoekjes benutten en dat kan dankzij het installeren van een draaiplateau. Dankzij zo'n draaiplateau kun je kom je ook in de achterste hoek, zodat je al de ruimte kunt gebruiken.
  • Houten planken doen altijd wonderen: Houten planken zorgen niet alleen voor een stijlvolle vibe, maar ook voor meer opslagruimte. Op die planken moet je zeker nuttige en mooie items plaatsen zodat je keuken nog een elegantere look krijgt.
  • Hang het op: Je kunt ook hangende rekjes gebruiken waarin je waar je allerlei items in kunt opslaan zodat je aanrecht netter en proper blijft.
  • Magnetische kruidenpotjes zijn een must-have: Hou je van heerlijke kruiden? Dan heb je ongetwijfeld diverse kruidenpotten in je keuken staan. Jammer genoeg nemen die veel ruimte in beslag. Dankzij magnetische kruidenpotjes kun je vanaf nu ruimte besparen door de potjes op te hangen aan je koelkast en toch nog steeds kunnen genieten van je favoriete specerijen.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!