10 geweldige oplossingen voor kleine keukens!

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

10 geweldige oplossingen voor kleine keukens!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Modern Kitchen by Studiodwg Arquitetura e Interiores Ltda. Modern
Loading admin actions …

Je hebt een kleine keuken. In plaats van er een drama van te maken, kun je het ook als een uitdaging zien. Waar laat je al je apparaten (groot en klein), bestek, servies en ander keukengerei ? Laten we eens diep adem halen en een oplossing  zoeken!

We hebben tien keukens voor je verzameld met handige en praktische ideeën voor de indeling van je keuken. Want ook in een kleine keuken is er altijd wel plek voor een kleine tafel, handige planken aan de muur en mooie verlichting.

1. Vaste tafel

Heb je geen plaats voor een grote tafel in je keuken? Dan is een bar als op de foto ideaal. Aan deze vaste tafel kun je eten, werken of het eten voorbereiden.

Kijk ook eens in dit Ideabook met geweldige tips om ruimte te besparen in een keuken.

2. Toscaanse inspiratie

Een  keuken in Toscaanse sfeer met houtsnijwerk op de afzuigkap en mooie deurgrepen.

Het centrale middelpunt in deze keuken is de grote plek om te koken. De tegels zijn met de hand beschilderd en tonen een landelijk tafereeltje. Wil je ook zo’n mooie keuken, laat je adviseren door een van onze professionals!

3. Kookeiland met inbouwapparatuur

Deze U-vormige keuken heeft een heel ongebruikelijke kookeiland met inbouwapparatuur. Het is klein maar zeer goed ontworpen. De kasten lopen helemaal tot aan het plafond om opslagruimte te maximaliseren.

4. Keuken zonder grenzen

Deze keuken grenst aan het terras en voelt als de deuren wijd open staan nooit klein of benauwd. De lichte kleuren op de muren en de keukenelementen versterken dit gevoel alleen maar. Mooi zijn de subtiele kleuraccenten.

​​5. Centraal eiland

Een multifunctioneel eiland om het eten voor te bereiden, de borden af te spoelen, te koken en spullen op te bergen.  Mooi in deze keuken is het contrast tussen de lichte en donkere kleuren.

6. Spiegelend

De grote spiegel aan de muur weerspiegelt alle elementen van de keuken en maakt de ruimte groot en ruimtelijk. 

7. Hoge kasten

Is je keuken klein, dan heb je waarschijnlijk te weinig ruimte om je spullen in op te bergen. Onze tip: maak gebruik van de hoogte in je keuken. Plaats kasten tot aan het plafond en creëer  ruimte voor je serviesgoed

8. Goede indeling

Perfect voor een kleine keuken zijn eenvoudig moderne kasten. Plaats er zo veel mogelijk als je nodig denkt te hebben. Met lades, kasten en andere handige opbergplekken.

Als je genoeg ruimte hebt, maak dan het aanrecht een stukje groter voor een kleine tafel als op de foto. Ideaal voor een snel ontbijt of maaltijd.

9. Alles aanwezig

Deze sfeervolle keuken is uitgerust met geïntegreerde apparaten die van elke kookervaring een mooie beleving maken. De keuken heeft ook ruime kasten met open en dichte gedeeltes. Er is zelfs plaats voor een kleine ronde tafel.

10. Groter met verlichting

In deze keuken zie je hoe mooi het contrast is tussen de blauwe en witte kleuren. De drie lampenkappen boven de tafel en de verlichting onder de kasten vullen de ruimte met een zachte gloed en maken de ruimte groter en helderder.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!