Ideeën om een klein appartement in te richten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ideeën om een klein appartement in te richten

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
by Michela Galletti Architetto e Home Stager
Loading admin actions …

Aangezien velen van ons niet de mogelijkheid hebben om in een heel groot huis te wonen, of dat gewoon niet willen, besloten we dat het tijd was om weer eens een Ideabook aan de inrichting van kleine appartementen te wijden. Stap voor stap laten we zien hoe je een klein appartement toch volledig naar je eigen smaak kunt inrichten, zonder dat je concessies hoeft te doen omdat de ruimte wat kleiner is. Lees snel verder om inspiratie op te doen voor jouw kleine appartement!

De eerste stap

Als je net een nieuw appartement hebt gehuurd of gekocht, tref je vaak een lege ruimte aan. Het is dan niet altijd makkelijk in te denken wat je met de inrichting en stijl wilt gaan doen. Ook is de vraag altijd: waar beginnen we? In dit geval beginnen we met de woonkamer en het eetgedeelte, waarover je hieronder meer leest.

De woonkamer en het eetgedeelte

Om de ruimte zo groot mogelijk te laten lijken is er gekozen voor een horizontale inrichting. Daarnaast zijn de muren wit gelaten en zijn de meubels in de ruimte niet al te grote. De kleur rood heeft een prominente rol gekregen door het terug te laten komen in de bloemen, het vloerkleed en de kussens op de bank. Zo is er toch ook nog veel kleur in de ruimte.

Lege hoeken in de slaapkamer

De volgende ruimte is de slaapkamer. Hier zijn vooral de vele hoeken in de kamer een echte uitdaging bij het inrichten. Lees snel verder om te zien wat het eindresultaat is geworden.

Een moderne slaapkamer

Ook in de slaapkamer zijn de muren weer wit gebleven en vinden we rode accenten terug, waaronder bij het hoofdeinde en in het beddengoed. Scandinavische meubels en zachte verlichting maken de ruimte af, met een bijna verontrustende eenvoud als resultaat.

Muursticker

Met muurstickers kun je een ruimte op een simpele manier een beetje extra versieren. Ze zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar en makkelijk aan te brengen. Een leuke manier om een witte muur een beetje extra te decoreren zonder dat de ruimte meteen heel druk wordt.

Een ouderwets appartement renoveren

We gaan nu een ander klein appartement bekijken, in een oude woning uit de jaren tachtig, dat moest worden gerenoveerd. Door twee foto’s naast elkaar te plaatsen kunnen we goed zien wat er tijdens de renovatie allemaal is veranderd. Op de foto hierboven zien we hoe de slaapkamer gemoderniseerd is en een heel stuk is opgeknapt.

De woonkamer

Donkere kleuren hebben de neiging om licht te absorberen, wat de reden is waarom ze uit de woonkamer zijn verdwenen. Van donkere kleuren wordt een kleine ruimte namelijk alleen maar kleiner. Door de lichtere vloer en het weghalen van meubels, ziet de woonkamer er een stuk ruimer uit.

De badkamer

Ook de badkamer kon duidelijk wel een opknapbeurt gebruiken. Een aantal overbodige accessoires zijn gelukkig verdwenen, waardoor de ruimte er een stuk frisser en ruimer uitziet.

Wil je meer weten over het inrichten van kleine appartementen? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!