StrandNL architectuur en interieur: verbouwing van een hedendaags herenhuis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

StrandNL architectuur en interieur: verbouwing van een hedendaags herenhuis

Stoa. Stoa.
Loading admin actions …

Vandaag stellen we StrandNL aan je voor, een bureau voor architectuur en interieur. Het bureau is samen met met Strand West woonwarenhuis gevestigd in een middeleeuws stadskasteel in het centrum van Utrecht. Binnen de stevige muren van het stadskasteel zijn twee creatieve bedrijven gevestigd die het bouwen, verbouwen, inrichten en stijlen combineren tot een effectieve methode. StrandNL is zo een bron van creativiteit, flexibiliteit en klantgerichtheid. Als klant mag je rekenen op een persoonlijke aanpak die jouw wensen centraal stelt. Er is dan ook sprake van een klantgerichte focus die staat voor grandioze creatieve resultaten. Maatwerk is een sleutelwoord bij de methode van StrandNL. We nemen je mee naar een schitterend herenhuis dat door het bureau volledig verbouwd is. De bewoners van het huis, een jong gezin, hadden behoefte aan nieuwe badkamers, een nieuwe keuken en een meer functionele indeling van de kamers. StrandNL wist door een slimme combinatie van de authentieke elementen van het huis en de moderne toevoegingen een warm familiehuis te creëren, waarvan het warme kleurenpalet bij binnenkomst direct je hart steelt. Kijk met ons mee en geniet van het nieuwe huis.

Oude stijl

We kijken naar een herenhuis met een authentieke gevel, waardoor het pand een prachtige historische uitstraling heeft. Let ook even op de authentieke decoratie boven de deur, dat roept direct een unieke sfeer op. Als we straks het interieur binnen gaan zullen we zien dat er binnen ook veel veranderd is, maar ondanks al deze veranderingen is het authentieke karakter bewaard gebleven. Dit prachtige herenhuis beloofd een schat aan designdetails en een excellente vormgeving. Laten we snel naar binnen gaan.

Mix van klassiek en modern

De moderne en klassieke vormgeving gaat in deze hal een prachtige symbiose aan. Het raam in de oude deur heeft een authentiek transparant glas in lood raam, en de trap beweegt zich in een sierlijke lijn naar boven: echt een prachtige klassieke vormgeving! Daartegenover bevindt zich de moderne wand, die onze tijd vertegenwoordig. Ondanks het verschil van stijlopvatting die uit deze tijden spreekt vallen ze in deze hal op een mooie manier samen. Heden en verleden vormen hier een tijdloos design.

Authentiek

Bij een herenhuis denken we aan verschillende kamers met authentieke lambrisering en prachtige wanddecoraties. Dit huis heeft veel van deze klassieke kenmerken. Wat ook opvalt zijn de prachtige schuifdeuren met de al even schitterende ramen. We staan hier in de keuken en kijken via de doorgang de woonkamer in. Het daglicht valt op een prachtige wijze naar binnen en weerkaatst op de witte wanden en plafonds, zo kan het licht diep in het herenhuis doordringen. Let ook even op de deur rechts, deze heeft schitterende zwarte kozijnen en contrasteert op deze manier prachtig met de klassieke schuifdeur ernaast.   

Woonkamer

De woonkamer heeft alles wat je bij een herenhuis verzinnen kunt: een open haard, een prachtig plafond, een kroonluchter en heldere grote ramen, waardoor het daglicht alle ruimte heeft, grote comfortabele sofa's en een prachtig kleed op de vloer. De inrichting van deze kamer is modern en eclectisch, mede door de witte wanden en het plafond past dit moderne meubilair goed in deze klassieke kamer. Een kamer als deze is de droom van iedereen die houdt van historische panden. StrandNL laat met dit prachtige interieur zien dat klassiek en modern echt goed samen kunnen gaan!

De keuken

We stonden zojuist al even in de keuken, maar nu krijgt deze ruimte de aandacht die hij verdient. De inrichting is uiterst modern, er zijn op de deur na geen klassieke elementen in deze ruimte te vinden. We zouden de omvang van het vertrek statig kunnen noemen, maar dit is natuurlijk niet heel uitzonderlijk in een herenhuis. Het keukeneiland heeft een betonkleurig tafelblad met een moderne houten basis. De hanglampen boven het eiland zijn luxe en sfeervol, daarbij bieden ze goed zicht op je gerechten. In deze keuken ontbreekt het de bewoners niet aan moderne keukenapparatuur, de inbouwoven en magnetron staan garant voor een goede en snelle bereiding van je gerechten: geen overbodige luxe met een jong gezin!

Eetkamer

De sfeervolle eetkamer is echt de perfecte familiekamer. Huiselijk en gezellig, de perfect plek om met het gezin smaakvolle gerechten uit de keuken te nuttigen. Als de ochtend aangebroken is, wordt deze kamer het decor voor een gezellig ontbijt. De tafel is groot genoeg en de verschillende stoeltjes bieden een gezellige en comfortabele zitplek aan de ouders en de kinderen. De minimalistische hanglampen zorgen voor een rustige en ingehouden sfeer, ze passen precies bij de strakke zwarte kozijnen.

De badkamer

In de ochtend en avond zoek je in deze kamer je toevlucht. Je zult er zeker in tot rust komen, dat is mede te danken aan de transparantie in de kamer. De glazen wand is mede verantwoordelijk voor de ruimtelijke sfeer in de badkamer. Ook het prachtige zwevende badkamermeubel, de minimalistische waskommen, en daarboven de sereen verlichtte spiegel, zorgen voor een sfeer van lichtheid. Je krijgt het gevoel dat je opgetild wordt. De inloopdouche heeft een prachtige watervaldouche, waardoor jij kunt genieten van het heilzame warme water dat als een deken over je heen valt. Alles in deze douche is door StrandNL ontworpen met het doel jou te laten ontspannen. Net als in de overige kamers van het huis trouwens! 

Tot zover het mooie ontwerp van StrandNL. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan houden we je op de hoogte van de nieuwste trends. 

Badkamerideeën van verschillend pluimage vind je hier!

Blom en Bom heeft prachtig en uniek industrieel design ontworpen dat de echte liefhebber niet kan weerstaan!  

Opzoek naar temperamentvol design? Bezoek dan de studio van Roderick Vos!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!