Neutrale tinten: 15 prachtige en super elegante keukens! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Neutrale tinten: 15 prachtige en super elegante keukens!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
by Lozí - Projeto e Obra Minimalist
Loading admin actions …

Lichte kleuren zorgen vaak voor die prettige sfeer in je keuken en zorgen bovendien voor een ruimtelijk effect en weerkaatsen het licht. Geen wonder dus dat we vaak een een neutraal kleurenpalet kiezen binnen deze ruimte. Maar binnen deze lichte kleuren zijn er nog zoveel mogelijkheden om op fraaie wijze accenten toe te voegen en zo toch die unieke persoonlijke touch toe te voegen aan je keuken. We presenteren je 15 verschillende keukens met een neutraal kleurenpalet maar allemaal met hun eigen unieke stijl en accenten. Er is namelijk nog zoveel meer mogelijk dan alleen maar die totaal witte keuken met houten vloer. Laat je inspireren door de verschillende stijlen die we je presenteren om ook wat nieuwe accenten toe te voegen aan jouw keuken!

1. Witte en zwarte lijnen

We zijn niet meer gewend aan een zwart-wit een keuken, maar dit is zeker een trend momenteel die verder toeneemt. Wanneer delicate meubels en tegels samen mooie lijnen vormen dan is zwart-wit in elk design een ideale combinatie.

​2. Grijs metallic en ondoorzichtig

Deze keuken is een perfect voorbeeld van hoe je warmte kunt toevoegen aan een keuken met overwegend grijstinten. 

3. Wit- en grijstinten

De aanwezigheid van neutrale tinten in je keuken zorgt voor visuele rust. Grijs kan worden gecombineerd met warme kleuren en accessoires wanneer het geheel te eentonig is. Werkelijk een plaatje deze keuken!

​4. Een heldere toon zorgt voor een prettige sfeer

Neutrale tinten blijven altijd mooi en raken ook niet uit de mode. Wanneer je keuken een zeer duidelijk ontwerp of een zeer duidelijke stijl heeft dan ben je met behulp van neutrale tinten verzekerd van duurzaamheid inzake je decoratie.

​5. Grijs, wit en turquoise pastel details

Deze kleur groen is momenteel zeer modieus en ook goed te combineren met neutrale tinten of een vleugje wit. Grijs en wit zorgen voor een interessante combinatie zoals we zien in dit voorbeeld. Zeker wanneer het grijs een gemarmerd effect heeft zoals hier.

6. Wit, grijze details en een koperen accent

Ook met accessoires kun je dat unieke accent toevoegen. Hier zien we een keuken in grijs en wit waar de warmte en blikvanger worden gecreëerd door middel van een paar prachtige koperen lampen. Simpel maar doeltreffend!

​7. Krijt muren en witte meubels

Krijt wordt gewassen aangebracht en is verkrijgbaar in allerlei grijs- en wit nuances. Wanneer je dit aanbrengt op de plafonds of muren komen je meubels door de matte look nog meer naar voren!

​8. Witte muren met warme hout accenten

Vergeet ook niet de mogelijkheid van het aanbrengen van wat houtaccenten op je muren, in meubels of zelfs door een paar keukenkastjes van houten bekleding te voorzien. Het gebruik van verschillende materialen in je keuken zorgt altijd voor een prachtig effect!

9. Hout als aanvulling op zwart-wit

Hout voor een ontbijtbar, voor het coaten van wandpanelen of om planken te creëren, zijn enkele van de vele mogelijkheden van hoe je houtaccenten kunt toevoegen aan je moderne keuken. 

​10. Wit, metallic grijs en licht hout versierd met kunststof en geel licht

Op deze foto zien we een fraaie combinatie waarin alle neutrale tinten aanwezig zijn. En hoe prachtig is de combinatie van de houten tafel met warm gele verlichting erboven en de transparante kunststof stoelen? De absolute highlight van deze keuken!

​11. Zuiver wit met nauwelijks kleur op de zijwand

Misschien overdondert al het wit je een beetje dus het is goed om dit te doorbreken met een zachte tint op een muur.

12. Neutraal graniet

Graniet is een ideaal materiaal voor keukens wanneer je van een marmer look houdt. Het is zeer compact en gemakkelijk schoon te maken. Zo gaat je keuken jaren mee en he kunt het gemakkelijk combineren met alle andere decoratieve stijlen.

13. Wit, hout en een gele touch

Hier zien we een voorbeeld van neutrale tinten die zijn verlevendigd met kleur. In dit geval is het optimisme van het gebruik van subtiele gele accenten een goede keuze.

14. meer zwart dan wit

The East Dulwich Kitchen by deVOL by deVOL Kitchens Classic Wood Wood effect
deVOL Kitchens

The East Dulwich Kitchen by deVOL

deVOL Kitchens

Ook zwart kan de ster van je keuken zijn wanneer je het in niet al te grote hoeveelheden gebruikt. Het majestueuze van deze tint gaat met name stralen tegen een hoofdzakelijk witte achtergrond. Wil je graag meer zwart-wit inspiratie opdoen? Bekijk dan ook deze 10 bijzondere zwart-wit keukens.

15. Glans, chroom en zwart-wit: strak!

Een andere manier om een keuken in zwart-wit in te richten, is door deze tinten in verschillende materialen te laten terugkomen. Er zijn allerlei geschikte materiaalsoorten, van stenen coatings tot kunststof platen in allerlei verschillende soorten. Combineer zwart-wit met chroomkleur apparatuur en wat andere accenten voor warmte en de nodige variatie.

Warmgele verlichting boven een houten tafel: prachtig!
Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!