Na het zien van deze woonkamers wil je de jouwe direct veranderen! | homify

Na het zien van deze woonkamers wil je de jouwe direct veranderen!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Juan Luis Fernández Arquitecto Modern Living Room
Loading admin actions …

Als we willen ontspannen en tot rust komen in een andere ruimte dan de slaapkamer dan komt de woonkamer zeker op een goede tweede plaats. En dus is het belangrijk dat deze ruimte altijd op en top naar onze zin is ingericht tot die warme, sfeervolle en gezellige ruimte. Maar na verloop van tijd is elke woonkamer wel weer eens toe aan een opfrisbeurt. En hoe kun je die neutraal ingerichte ruimte dan voorzien van wat fraaie accenten? We tonen je 17 inspirerende voorbeelden waarbij allerlei mooie touches met andere materialen en kleuren zijn toegevoegd. Na het zien van deze woonkamers wil je vast beginnen met de make-over van de jouwe! Dus.. fasten your seatbelts en laten we onze reis beginnen!

1. Met klassieke elementen

De algemene sfeer in deze woonkamer is modern en gewaagd, maar sommige van de gekozen accessoires zijn zeker klassiek en luxueus. We vinden de lichtgevende details en nissen met planten in de muur die zorgen voor een natuurlijke touch, zeer fraai.

​2. Vrolijk en speels

Town House, Sussex. CHALKSPACE Living room
CHALKSPACE

Town House, Sussex.

CHALKSPACE

Wanneer je graag je speelse en creatieve kant wilt vormgeven in je hele huis kijk dan eens naar deze stijl. Geen uitspattingen, maar alleen wat verschillende kleuren die bij elkaar zijn gemixed in de vorm van abstracte kunst, een rode kast en wat design elementen. Ze maken deze ruimte eclectisch en vol leven.

3. Elegant en mysterieus

Door het toevoegen van wat donkere accenten in grijs, zwart en paars geef je je woonkamer een mysterieuze look die er ook nog eens zeer luxueus uitziet. Deze woonkamer is daar een prachtig voorbeeld van!

4. Een vertrouwde sfeer

Soberheid en warmte afkomstig van de neutrale tinten en klassieke lijnen van het meubilair in deze woonkamer maken de sfeer vertrouwd en uitnodigend. Voor heerlijke ontspannen momenten van gezellig samenzijn.

5. Zwart-wit

De laatste combinatie in het hele kleurenpalet is zwart-wit in een zuivere presentatie die op goede wijze is neergezet in deze woonkamer. Met eenvoudige details en zonder al teveel elementen slaagden zij erin om hier een zeer elegante en avant-gardistische stijl neer te zetten.

6. Een zee aan kleuren

Sommige details met wat kleur hier en daar kunnen net datgene zijn wat de ruimte nodig heeft om er geweldig uit te zien zoals we zien in dit voorbeeld waarin een zee palet werd gebruikt om de witte ruimte te verlevendigen.

7. Een sprookjeshuis

Deze woonkamer met een zachte sfeer in pasteltinten ziet eruit als een sprookjeshuis met klassieke vormen en een zachtheid die heel natuurlijk in het ontwerp naar voren komt. De open haard en traditionele gordijnen zorgen voor een gezellige en romantische sfeer.

8. Glazen wanden zorgen voor meer ruimte

Wanneer de beschikbare ruimte klein is maar de omgeving spectaculair dan is er niets beter dan om een grote glazen wand te plaatsen en de natuur zo als decoratie en verruiming van je woonkamer te gebruiken.

​9. Vol energie

Het levendige kleurenschema in deze woonkamer werd wijselijk gekozen om de kamer met energie en plezier te vullen: een mooi kunstwerk vol levendige kleuren, klassieke meubels met een opvallend design, wat kussens, en een houten tafel die voor een mooi contrast zorgt. Geweldig! 

10. Met warme tinten

Om meer warmte te geven aan de woonkamer en een sfeer van intimiteit neer te zetten is niets zo effectief als een palet met warme aardse kleuren. Bovendien ziet het er elegant en rustiek uit en met een onmiskenbare natuurlijke essentie.

11. Een jungle-gevoel

Wanneer je van de natuur en de jungle houdt… waarom zou je dit dan niet toevoegen als decoratief element aan je woonkamer? Een paar foto's met ruige landschappen als manier om een levendige sfeer neer te zetten, een mooie boom, een paar kussens en een kleed in safari stijl. Geweldig!

​12. Met krachtige statements

Voor de esthetische bohemien: voeg een aantal kleuren toe die rust geven in combinatie met wat positieve spreuken op de muur en foto's van personages die je inspireren: ze zorgen zeker voor een zeer eigentijdse sfeer. 

​13. Majestueus met rustieke essentie

Wie zegt dat de rustieke sfeer je woonkamer niet net zo indrukwekkend en krachtig kan maken? Deze ruime woonkamer heeft een houten plafond met donkere aardetinten dat het beste van de landelijke stijl combineert met de grotere elegantie van de stad. Hou je van natuursteen in de woonkamer? Bekijk dan ook even: modern en elegant! 15 prachtige ideeen voor natuursteen in je woonkamer.

14. Van de tropische kant

Een woonkamer die het tropische met het vrouwelijke combineert kan zeker niet kan over het hoofd worden gezien. Daarom tonen we je graag dit voorbeeld die een perfecte balans tussen twee trends op zeer coole wijze presenteert: roze en zacht in combinatie met prachtige tropische planten achter glas. Voor deze combi voeg je dus alleen wat roze kussens, plaids en tropische planten toe aan je woonkamer!

15. De frisheid van de landelijke stijl

Lucky 4 Ranch Uptic Studios Living room
Uptic Studios

Lucky 4 Ranch

Uptic Studios

Hout en hout! Deze woonkamer is erin geslaagd om het beste van het platteland in de stijl van een prachtig landgoed neer te zetten. Details in levendige en heldere kleuren zorgen voor de nodige contrasten.

16. Radicaal en hedendaags

Gevarieerde en prachtige felle kleuren sieren de meubels in deze open serre samen met hedendaagse kunst en verder aangevuld door een prachtige moderne open haard die een sfeer van futurisme uitstraalt.

​17. Klasse uit vervlogen tijden

Een ontwerp van een woonkamer vol klasse en overvloed die een aantal verschillende trends combineert maar die wel perfect is uitgebalanceerd. Terwijl de ruimte toch luxe en mooi blijft vormen de hedendaagse accenten in de vorm van de moderne media en neonverlichting langs het plafond een fraai eigentijds accent.

Casas inHAUS Modern Houses

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!