Watervilla aan de Vinkeveense plassen

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

Watervilla aan de Vinkeveense plassen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Modern Houses by SL atelier voor architectuur Modern
Loading admin actions …

Voor waterliefhebbers is er niets zo lekker als wonen met het water binnen handbereik. Bij de zee of aan een meer: als er maar voldoende ruimte is om de boot aan te meren dan is dit voor menig bootfanaat voldoende. Zo’n plek die ideaal is voor watersporters en hun familie is deze prachtige villa van de architecten van SL atelier voor architectuur. Dit bijzondere woonhuis is aan het water van de Vinkeveense plassen gesitueerd. Een ideale plek voor mensen die werken in Amsterdam of Utrecht: in minder dan een half uur ben je in het centrum van beide steden vanaf deze locatie!

Wonen en recreëren

Dit project betreft een behoorlijk grote villa. Het huis rijst op als een massief, maar elegant blok aan het water. Vierkante vormen zijn het uitgangspunt voor het ontwerp, maar op enkele plekken komen subtiele ronde vormen voor. Bijzonder is verder dat de architect een scheiding in het huis heeft aangebracht. De natuurstenen muur die op deze afbeelding duidelijk te zien is, vormt een scheiding tussen twee gedeeltes van het huis. Het belangrijkste onderscheid is dat het grote gedeelte vooral als woongedeelte gebruikt kan worden en dat kleinere sectie bedoeld is voor alles wat met het water en boten te maken heeft.

De centrale muur

Op deze foto is de centrale muur echt goed te zien. Ondanks de rechte vorm van de muur, speelt die toch een hele mooie en speelse rol in de architectuur van het huis. Vooral het mozaïekachtige uiterlijk van de wand zorgt voor een mooie afwisseling op de verder wat sobere en strakke vormgeving. Op deze foto is te zien dat de laatste puntjes hier nog op de i moeten worden gezet. Reken maar dat het resultaat nog mooier is als het huis helemaal ingericht en bewoond is.

Stijlvol balkon

De natuurstenen muur blijft de aandacht trekken! Ook hier op het balkon is deze muur duidelijk aanwezig. Maar er is op deze foto veel meer te zien. Pas als je dichterbij het huis gaat kijken zie je namelijk hoe stijlvol dit gebouw ontworpen is.  Allerlei verschillende soorten natuursteen geven dit bouwwerk een hele chique uitstraling. Bijzonder zijn ook de slanke stalen buizen die ondersteuning bieden aan het overstekende vierkante dak. Met een beetje fantasie doen deze buizen denken aan de zuilen die het dak van de antieke Griekse en Romeinse tempels dragen. Zeker in combinatie met veel natuursteen geeft dit een heel klassiek effect.

Overdekt dakterras

Het balkon loopt automatisch over in een grotere ruimte die in feite een soort overdekt dakterras is. Een ideale plek om na een dag op het water bij te kunnen komen. Lekker schaduwrijk bij heel warm weer en een mooie beschutte plek als er een onweersbui over komt razen. Ook hier blijkt de belangrijke rol die voor natuursteen in dit ontwerp is weggelegd. En ook de hele subtiele gebruikmaking van een ronde vorm als tegenhanger van alle vierkante vormgeving is in deze foto heel goed in beeld gebracht! En uiteraard is hier ook het water goed zichtbaar: het pittoreske ophaalbruggetje op de achtergrond maakt dit waterrijke landschap helemaal compleet.

Moderne watertempel

Een totaalbeeld van deze villa geeft vooral een beeld van een moderne tempel. SL atelier voor architectuur heeft met oude en vooral heel veel nieuwe elementen een eigentijdse villa weten te creëren met een duidelijke verwijzing naar de lange geschiedenis die de architectuur kent. De natuursteen blijft in het oog springen en zorgt voor een prachtig contrast met de verder zo sobere vormen en kleuren van het gebouw zelf. Een prachtige woning waar recreëren en wonen heel mooi samenkomen.

Uiteraard is dit niet de enige villa in zo’n waterrijke omgeving. Ook dit project is zeker de moeite van het bekijken waard!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!