ilsensteinweg:  Kitchen by brandt+simon architekten

​A sleek and modern home with a warm feel

Justwords Justwords

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Loading admin actions …

This upstairs-downstairs apartment or duplex, as they are called, had to be recreated for fresh and modern living. This was a 1930s apartment that worked well for the family at that time. But, with the changing times, the new family that occupies this home changed the flat to accommodate their urban needs. The architects from Brandt + Simon Architekten ensured that there was plenty of modernity in the picture after they put their new design in place. Yet, they also retained a classic sense of warmth that should be the hallmark of any and every family home. Come and have a look at this modern apartment to see how it got its family warmth with the help of minimal design.

​Simple kitchen with a pretty backdrop on the ground floor.

The white kitchen is a single island that has been set against the backdrop of the staircase and its classic railings. The white environs have been highlighted and balanced out with a variety of elements. One of them is the wooden floor that forms a robust canvas for the white statement. The dark counter top also ensures that there are plenty of interesting contrasts in the space. Natural light streams in from the large windows and the moulding around the door frame also ensures that there is a subtle defining character in the space. The wooden floor ends with the kitchen and gray tiles take over for the staircase and entryway.

​Modern good looks.

rebuilt kitchen & living area:  Kitchen by brandt+simon architekten
brandt+simon architekten

rebuilt kitchen & living area

brandt+simon architekten

The modern good looks of this space come from the exposed quarters and open layout as well as the space optimization ideas. A counter has been built into a niche that stands to the side of the staircase while cabinets can be seen under the stairs. On the side, one can see a door with its golden lighting, leading us into the private quarters of the home.

​Golden lighting.

new stairs - connection between the two floors and kitchen furniture at the same time:  Kitchen by brandt+simon architekten
brandt+simon architekten

new stairs—connection between the two floors and kitchen furniture at the same time

brandt+simon architekten

The details of the design is what drives the good looks of this space. The white urbane quarters have been done up with golden touches that border on the saffron and create just the right contrast for a minimal yet striking look. The cabinets and drawers under the staircase are almost invisible—such is their neat and slim line appeal and rendition.

​Attic living room.

The living room is set in an attic with windows placed on the slant of the ceilings. The layered look and the wooden floor as well as classic furniture makes this a warm space.

​Music corner.

The grand piano and the view of the greenery makes this the ideal spot where one can spend many soothing hours.

​Spacious bedroom.

Minimalism is at the heart of this unique home with its classic yet quirky feel in the unfurnished bedroom.

Take another tour - A minimalist home designed with space in mind

Which idea from here inspired you the most? Let us know in the comments!
 Houses by Casas inHAUS

Need help with your home project? Get in touch!

Discover home inspiration!