6 tips voor een net en fris kantoor

Stoa. Stoa.
studio michael hilgers Study/officeDesks
Loading admin actions …

In onze moderne tijd lijkt de kloof tussen werk en privé gedicht. De zaken zijn drastisch veranderd in de afgelopen tien jaar,  de negen tot vijf levensstijl is vervangen door een stijl die wordt gekenmerkt door flexibiliteit en integratie. Daarbij is het huis van vandaag meer dan alleen een plek om te rusten na een dag hard werken. Soms is de woonstee de werkplek zelf geworden! Er is dus een roep om een goed en sfeervol thuiskantoor. Vandaag laten we je een aantal ideeën zien waarmee jij je kantoor aan huis 'productief' en 'comfortabel' kunt maken. Ook behoefte aan een stijlvol kantoor waarin je heerlijk kunt werken? Kijk dan snel mee naar deze creatieve en handige ideeën.

Beperkte werkruimte

Soms is te veel ruimte niet wenselijk, we hebben nu eenmaal de neiging om alle beschikbare ruimte te gebruiken, en in het geval van een kantoor aan huis houdt dit vaak in dat we vooral rommel stallen in de overtollige ruimte. Een goede indeling is dus essentieel. Soms kun je dan beter je werkruimte minimaliseren, bijvoorbeeld een gedeelte van de slaap- of woonkamer reserveren voor dit doel. Dit heerlijk kleine en eenvoudige muurbureau heeft een beperkte ruimte om een aantal boeken, schrijfwaren, tablet en kranten op te slaan. Het drop down bureau heeft ruimte genoeg voor een laptop of schrijfruimte. Dit compacte systeem bespaart ruimte, is inklapbaar en ziet er schitterend uit.

Netjes en stijlvol opruimen

Onze papieren en boeken maken vaak een rommeltje van ons bureau, ze zijn verspreid over de tafel, of opgestapeld in keurige maar eindeloze stapels, waardoor ze ruimte innemen en een chaotische aanblik geven. Het plaatsten van een aantal stellingenkasten zal deze chaos tegengaan en geeft alles zijn juiste plaats. Deze cilindrische planken ogen slim en zijn erg praktisch om je folders, boeken, mappen en briefpapier op te ruimen.

Kunst en decoratie

A House in Karjat The Orange Lane Study/office
The Orange Lane

A House in Karjat

The Orange Lane

Niet alles draait om een netjes en ordentelijk kantoor,  soms moeten we een aantal creatieve of artistieke elementen toe te voegen aan onze werkruimte, zodat je creativiteit gestimuleerd wordt. Voor de decoratie van je kantoor kun je overwegen om een muurschildering op je muur te creëren of dit te laten doen. De werkruimte heeft een prachtige muurschildering met daarnaast een oppeppende tekst. Dit kantoor is netjes, maar heeft toch een bijzondere creatieve sfeer. 

Ruim je bureau op

Photography for Kingshall Estates / Vastu Interiors - House in Northwood, London Adelina Iliev Photography Modern Study Room and Home Office
Adelina Iliev Photography

Photography for Kingshall Estates / Vastu Interiors—House in Northwood, London

Adelina Iliev Photography

Een bureau bedekt met papiertjes en boeken is onprofessioneel en bovenal onwerkbaar. Neem je tijd om je bureau op te ruimen en zorg ervoor dat de werkruimte schoon en rommel vrij is. Dit voorbeeld is een prachtige illustratie van een professioneel kantoor aan huis, het is simpel, elegant, stijlvol en vooral georganiseerd.

Ruim je werk op

Als je vanuit huis werkt weet je dat het soms lastig kan zijn om je werk en vrije tijd te scheiden, maar dit is welhaast onmogelijk als je in een klein appartement of een huis woont, met weinig of geen aparte werkruimte. Dit voorbeeld biedt een oplossing voor dit probleem. De slimme studiekast transformeert de woonkamer tot een kantoor, maar aan het einde van de werkdag doe je de kastdeur achter je dicht en ben je weer gewoon thuis.

Leuke organisatie

Waarschijnlijk een van de meest voorkomende tips bij het vernieuwen van je werkruimte, is het aanschaffen van producten die je helpen om de rommel tegen te gaan en je kantoor nieuw leven in te blazen. Koop alleen de noodzakelijke items anders wordt je bureau opnieuw een wirwar. Deze schattige gehaakte bureaubakjes zijn de perfecte manier om ervoor te zorgen dat elk klein item zijn plaats heeft. Het brengt op hol geslagen potloden en pennen weer bij zinnen. 

Tot zover de handige tips om je thuiskantoor op te frissen. Veel succes bij het inrichtingen van je eigen kantoor. 

Heb je een dakterras dat een opknapbeurt nodig heeft? In dit artikel laten we je zien hoe dat gedaan kan worden!

Op ons forum wachten onze interieurexperts op jouw vragen!

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!