Nederlands design: bijzettafels van Contravorm | homify

Nederlands design: bijzettafels van Contravorm

Stoa. Stoa.
Tonnes acrylate contravorm Living roomSide tables & trays
Loading admin actions …

Contravorm werkt zeer exact en efficiënt. Ze creëren bijzondere bijzettafels door een cirkel uit een vierkant te zagen, dan krijg je een cirkel en houd je een vierkant over. Deze methode ligt aan de basis van Contravorm: elke vorm heeft een restvorm, een tegenvorm. Juist die combinatie van vorm en tegenvorm levert spannende en contrastrijke ontwerpen op. Terwijl er nauwelijks materiaal verloren gaat. Ontwerpers Menno Berkhout en Wim Reynaert hebben deze efficiënte methode als uitgangspunt gekozen voor het moderne design van Contravorm. De keuze voor mooie materialen, waarin de ontwerpen zijn uitgevoerd, sluit naadloos aan op de duurzaamheidsgedachte van de ontwerpstudio.

Acryl in verschillende kleuren

Tonnes acrylate contravorm Living roomSide tables & trays
contravorm

Tonnes acrylate

contravorm

Deze bijzet tafel van Contravorm draagt de naam: Tonnes en is uitgevoerd in acrylaat. Je kunt kiezen uit zes frisse transparante kleuren: helder, lichtgeel, framboos, nachtblauw, zeegroen en antraciet. Deze designtafels  worden in Nederland gemaakt, waarbij de formule:  iedere vorm heeft zijn tegenvorm het uitgangspunt voor alle ontwerpen van Contravorm vormt. De tafel is eenvoudig te monteren, want hij is met slechts één centrale bout in elkaar te zetten. In dit moderne interieur is de tafel de absolute smaakmaker. Zijn strakke en artificiële uiterlijk past perfect bij de natuurlijke  tak met bloesem ernaast. De rode kleur van Tonnes, komt zowel terug in het kunstwerk aan de muur, als in de decoratie op de transparante Tonnes op de achtergrond.

Cubist Acrylaat, Dark Edge

Cubist acrylate contravorm Living roomSide tables & trays
contravorm

Cubist acrylate

contravorm

Deze kubistische bijzettafel heeft een schitterend transparant uiterlijk en dankt zijn naam aan het spel met de ruimtelijkheid van de geometrische figuren. Deze figuren hebben een donkere rand, waardoor ook het laatste deel van de naam verklaard wordt. Men gaat er vaak vanuit dat strakke meubels in een strak interieur horen te staan. Maar deze setting laat het tegendeel zien: het rustieke interieur lijkt honderden jaren oud en heeft zo te zien al een lang leven achter zich, des te verrassender is het dat deze kubistische bijzettafel zo goed in dit interieur past. Door zijn eenvoudige vorm past de bijzettafel in interieurs met uiteenlopende stijlen. 

Tonnes staal

Tonnes steel contravorm Living roomSide tables & trays
contravorm

Tonnes steel

contravorm

Waar we in het eerste voorbeeld een acrylaat-versie van Tonnes zagen, kunnen we nu genieten van een stalen variant. Deze bijzettafel heeft natuurlijk de inmiddels vertrouwde vormgeving, maar heeft door zijn uitvoering in het robuuste staal een geheel andere sfeer. We zien deze stalen bijzettafel in een rustieke tuin staan, waarin hij door zijn lichtblauwe kleur fantastische staat. Let op het contrast tussen Tonnes, het gras, de ronde steen waar deze bijzettafel op staat en de rustieke muur, waarlangs de natuur zijn weg omhoog vindt. Het is een schitterende bijzettafel voor buiten!

Tonnes corten

Tonnes corten contravorm Garden Furniture
contravorm

Tonnes corten

contravorm

Ben je dol op staal en rustieke tuinen en hou je echt van een ruwe uitstraling? Dan is deze versie van Tonnes echt iets voor jou! Hij heeft die gecorrodeerde look die we vaak zien bij moderne kunstwerken die langs de weg of in parken staan. De prachtige bruine kleur van roestig staal geeft een schitterende sfeer aan de omgeving! Deze Tonnes zorgt voor een artistieke sfeer in je tuin. We zien hem hier in de rustieke tuin met de schitterende begroeiing op de muren. We wanen ons in een oertuin, waarin eeuwenoude geheimen op ons liggen te wachten. Maar of je tuin nu rustiek of modern is, deze bijzettafel is altijd een prachtige toevoeging aan de sfeer in je tuin!

Tot zover de prachtige ontwerpen van Contravorm. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de trends! 

Zoek je een inspirerende klok? Lees dit artikel en je bent weer helemaal op de hoogte!

Op ons forum zitten de interieurexperts voor je klaar om je vragen te beantwoorden!

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!