Royaal woongenot: grote huizen

Stoa. Stoa.
SNAP Stoeppler Nachtwey Architekten BDA Stadtplaner PartGmbB Modern Houses
Loading admin actions …

Als een kind waren onze dromen al geweldig! Misschien zijn ze door de jaren heen iets redelijker geworden, maar misschien ook niet! De huizen die we vandaag aan je laten zien gaan je stoutste verwachtingen te boven! Grote huizen hebben niet alleen veel vierkante meters woonoppervlak, maar ook qua ontwerp maken ze het onmogelijke mogelijk. We gaan een huis zien dat meer energie produceert dan het verbruikt, en we betreden een droomvilla waar een aantal kunstenaars wonen en werken in harmonie met de natuur. Kom met ons mee, laat je gedachten de vrije loop en geniet van deze 5 droomhuizen die wij hieronder voor je op een rijtje gezet hebben!

Modern en abstract

Deze klassieke Zwitserse chalet in de heuvels bestaat uit een moderne kubus van glas en beton, die niet alleen meer leefruimte garandeert, maar de oorspronkelijke monumentaliteit van het oude gebouw erachter eerbiedigt. De combinatie van oude en nieuwe architectuur zorgt voor een interessante gevel, en creëert tevens een nieuw gevoel van ruimte. Zowel het grote glasoppervlak en het dakterras zorgen voor een fenomenale uitzicht. Oud en nieuw ontmoeten elkaar en vormen een prachtige synergie.

Energie Plus

Dit is het eerste gecertificeerde Energie Plus huis in Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland, dit is een architectonisch label dat valt onder de noemer van passiefhuis. Door de uitstekende energiebalans (het huis produceert meer energie dan het verbruikt) heeft het al verschillende prijzen gewonnen. Met een zogenaamde fotovoltaïsche installatie, wordt de zonne-energie omgezet in elektriciteit. Met deze energie wordt het hele huis verlicht en alle elektrische apparaten in het huis werken erop, maar ook de verwarming en het warme water draaien op deze energie. Als de zon niet schijnt kan de opgeslagen energie gebruikt worden. Bovendien heeft de woning een uitstekende thermische isolatie, waardoor het energieverbruik sterk gereduceerd wordt. Het huis heeft een kubusvorm en ziet er zo zeer modern uit. Let ook op het  houten dak, die de strenge vorm van het huis de nodige warmte geeft.

Opgaan in de natuur

Dit grote woonhuis met bakstenen gevel is gelegen aan een monumentale herenhuis park in Potsdam, direct aan het grote Glienicker meer. De nieuwbouw moest visueel opgaan in de omgeving, dit is bewerkstelligd door een slimme materiaalkeuze. Op de begane grond werd er gekozen voor een zandkleurige baksteen, terwijl de bovenste verdieping juist transparant is en opvalt met zijn gevel van hout en glas, hetgeen voor een bijzonder contrast zorgt. Het zadeldak heeft een lichte helling van 25 graden, waardoor het optisch bijna gelijk is aan een plat dak, maar de bovenste kamers nog wel de nodige schaduw biedt. Binnen treffen we een grote open haard aan, deze verdeelt de open structuur, zo ontstaan een woon- en eetkamer. De grote ramen bieden een panoramisch uitzicht op het meer. Echt een prachtig huis!

Strakke vormen

Dit moderne huis, nabij Hamburg, combineert wonen en werken op een bijzonder mooie manier. Met een totale oppervlakte van 442 m² is het een paradijselijk omgeving voor de bewoners. Die laatsten zijn een aantal kunstenaars, die graag gebruik maken van de grote studio op de begane grond. Aangezien deze georiënteerd is op het zuidoosten, bieden de grote ramen telkens het beste licht voor deze estheten. Deze ramen kunnen volledig geopend worden, zodat je het ruisen van loofbomen kan ervaren en geïnspireerd aan het werk kunt gaan. De combinatie van zandsteen, glas en staal zorgt voor een prachtige luxe uitstralingen. En dat licht! Vooral in de schemer is dit huis verleidelijk mooi. De oplettende architectuurliefhebber zal het vast niet ontgaan zijn dat dit gebouw sterk de trekken vertoont van een bekend Berlijns gebouw: het Kino International. 

Moderne uitzichten

Dit exclusieve appartementencomplex herbergt vijf woningen en een kantoor in de kelder. Alle kamers hebben uitzicht op de Elbe, vanuit de best mogelijke hoek. De grote ramen en schuifdeuren, de balkons met hun glazen wanden en de prachtige zetels in de tuin, ze staan garant voor een prachtig uitzicht gekoppeld aan comfort. De vijver weerspiegelt de omgeving en pas heel goed bij deze ultramoderne woning, die simpelweg gebouwd is om op te gaan in de omgeving.

Tot zover deze prachtige grote huizen. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Alvast veel plezier met je nieuwe interieur. 

Wil je een ideaal minimalistisch huis voor je familie creëren? In dit artikel geven we je de nodige inspiratie! 

Op het forum tref je experts die je vragen kunnen beantwoorden!

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!