Voor en Na: chaos wordt schitterend appartement | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: chaos wordt schitterend appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
by K.B. Ristrutturazioni
Loading admin actions …

Uit een chaos iets moois en nieuws maken is altijd een ontzettend leuke uitdaging. Zowel voor de bewoner van het huis als voor de expert die er mee aan de slag gaat. Ontwerpen, slopen, opbouwen, inrichten en uiteindelijk met veel plezier wonen zijn heel wat stappen en het is erg leuk om dat van dichtbij te kunnen bekijken. In dit geval gaan we kijken hoe een chaos een schitterend appartement wordt. Kijk je met ons mee?

Voor: de chaos

De plannen zijn al gemaakt, de eerste sloopwerkzaamheden hebben plaatsgevonden en het is tijd om weer op te gaan bouwen. Alles wat je dan ziet is een chaos. Hoe moet je hier iets moois van gaan maken? Het is misschien moeilijk om je voor te stellen. Om je een beeld te geven hoe deze verbouwing heeft plaatsgevonden, gaan we eerst kijken hoe de opbouw hier is geweest.

Tijdens: keuken in wording

Een van de stappen die we in de inleiding beschreven, het opbouwen, is hier heel goed van dichtbij te zien. De muren zijn geverfd, de keuken in wording is al duidelijk zichtbaar en ook ligt de vloer al mooi op z’n plek. Een leuk modern geheel met een rustiek randje begint zichtbaar te worden. Maar af is het natuurlijk nog niet. De hoogste tijd om te zien hoe het eindresultaat is geworden.

Na: fraaie lichteffecten

Het eerste wat ons opviel bij het bekijken van de uiteindelijke keuken, is hoe de fraaie lichteffecten hebben uitgepakt. Het daglicht wordt namelijk op mooie wijze extra gestimuleerd door de leuk ingebouwde spots boven de keukenkastjes. Op elk moment van de dag heb je zo voldoende licht om je culinair helemaal uit te kunnen leven. En voor het eten zelf heb je de keuze: een snelle hap aan de leuke bar of toch even meer de tijd nemen en gezellig aan de grote eettafel gaan zitten.

Na: de woonkamer

In het verlengde van de keuken en eetkamer ligt de woonkamer. Ook zo’n plek die opvalt door heel veel sfeer en stijl. Het moderne met een vleugje rustieke elementen is hier wederom duidelijk zichtbaar. De fraaie trap voegt daar nog eens een klein industrieel tintje aan toe. En zo’n trap betekent dat het ook een ruim appartement is. Of misschien zouden we zelfs beter van een bovenwoning kunnen spreken. Over boven gesproken, zullen we ook daar even kijken?

Na: creatief op zolder

Een vorm van creatief inrichten is in dit huis goed te zien. Op zolder is gekozen om het meer authentieke van het huis wat meer te laten spreken en dat resulteert in een rustieke sfeer. Een leuke slaapkamer met zithoek is onder het leuke schuine dak te vinden.

Tijdens: oude keuken of toekomstige badkamer?

Zien we hier nou het oude aanrecht of zal hier een badkamer komen? Je hebt misschien al wel een vermoeden, maar als je puur op deze beelden af moet gaan dan blijft het toch een kwestie van gissen…

Na: prachtige badkamer

Het is inderdaad een prachtige badkamer geworden. Het ‘aanrecht’ is in werkelijkheid een prachtige dubbele wastafel geworden. En dat het best een smalle ruimte is maakt helemaal niet uit: door de grote spiegel heb je hier een heerlijk ruimtelijk effect.

Na: bad en toilet

Voor we weer afscheid van dit huis nemen, zien we nog even een plaatje van het bad en toilet. Bovendien is er ook nog een bidet aanwezig. Een modern-rustieke sfeer met een haast oosters tintje valt hier op. Een heerlijke plek om te genieten en om helemaal opgefrist weer naar buiten te stappen.

Wil je nog zo’n leuke verbouwing zien? Bekijk dan ook dit interessante project!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!