Huis met een wel heel bijzonder dak | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Huis met een wel heel bijzonder dak

TILL BEHNE TILL BEHNE
Eclectic style houses by Helwig Haus und Raum Planungs GmbH Eclectic
Loading admin actions …

Vandaag bekijken we dit geweldige pand dat door de architecten van Helwig Haus und Raum GmbH is gerealiseerd. De belangrijkste eyecatcher is ontegenzeglijk het dak. Dat is van een grote afstand al te zien, maar hoe dichter bij je komt, des te meer bijzonder het wordt. Maar gelukkig heeft de binnenkant van het huis ook nog voldoende te bieden.

Voorzijde

Het dak, dat nog grotendeels doorloopt in de gevel, is zo mooi dat je eigenlijk niet naar binnen wilt. Het is gemaakt van een soort koper dat goud aandoet als de zon erop schijnt. Naast het materiaal zijn ook de vorm en de hoeken erg bijzonder.

Achterzijde

Ook aan de achterkant is het dak erg bijzonder en past het prachtig in de herfstige omgeving. Het loopt aan de rechterkant helemaal door tot aan de grond, en dat is best bijzonder voor een dak.

Eetkamer

De vormen van de kamers zijn, net als het huis zelf, bijzonder te noemen. Dat wordt later nog heel mooi in beeld gebracht. De inrichting is erg modern, dus we zien veel wit. Om toch een huiselijke sfeer te creëren, is er gekozen voor een warme houten vloer. Over elke vierkante centimeter van dit huis is goed nagedacht, dat zie je bijvoorbeeld aan de inbouwkast die onder de trap naar de eerste verdieping is gebouwd.

Kantoor

De trap die naar de eerste etage voert, brengt je in het kantoorgedeelte van dit huis. Een hele open en grote ruimte, die dankzij de stalen balken een industriële look heeft. Dankzij de nodige ramen is er genoeg daglicht en het open karakter van de ruimte wordt versterkt door het feit dat de muren niet opgetrokken zijn en je dus vrij naar beneden kan kijken.

Driehoek

Hier zien we nog even de bijzondere vorm van de eetkamer beneden. Bezien vanaf de bovenste etage springt de driehoekige vorm meteen in het oog.

Badkamer

Bij dit moderne huis hoort natuurlijk ook een moderne badkamer. Met een enorme inloopdouche en alle andere hedendaagse gemakken. Ook hier zorgt een raam voor aangenaam daglicht, en eventueel ook voor ventilatie.

Dakterras

We maken de cirkel rond door tot slot weer terug te keren naar het fantastische dak. Want het ziet er niet alleen geweldig uit, het is ook nog functioneel. Op dit geweldige dakterras kun je genieten van een heerlijke avondzon, een barbecue of gewoon van het uitzicht.

Wil je nou ook een dakterras? Vraagt dan deze professionals eens om hulp. Meer inspiratie voor fraaie dakterrassen kun je hier op doen. En in dit Ideabook lees je wat je moet weten als je een dakterras overweegt.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!