10 goede muurideeën voor de keuken

larapappers larapappers
deco chata Kitchen
Loading admin actions …

Het aanschaffen van een keuken is meestal een grote investering. Voordat je overgaat tot het aanschaffen van een nieuwe keuken kun je ook overwegen de bestaande keuken een nieuwe look te geven. Maar hoe doe je dat? Heb je hier een groot budget voor nodig?

Ook met een klein budget kun jij voor een frisse wind in jouw keuken zorgen. Wij hebben daarom vandaag voor jou 10 muurideeën voor de keuken op een rijtje gezet. Lees mee en laat je inspireren!

1. Voor de landelijke keuken

Is jouw keuken een keuken van hout? Overweeg dan gekleurde tegels zoals op deze foto. Dit past namelijk perfect bij de uitstraling van een landelijke keuken. Na het aanleggen van de keukentegels kun je ook accessoires aanschaffen in dezelfde kleuren, zoals bijvoorbeeld een bloempot, kussens en kaarsen.

Denk dus van te voren goed na over de kleuren; welke kleuren wil jij graag laten terugkomen in het keukeninterieur?

2. Een artistieke keuken

Houd jij van kunst? Laat dit dan in het interieur van jouw keuken zien! Zoals je op deze foto ziet is er hier gekozen voor een bijzondere kunstzinnige muur met blauwe strepen en een zwarte achtergrond. 

Vind jij dit mooi maar heb je hier hulp bij nodig? Raadpleeg dan gerust een professional.

3. Speels design

Vind jij jouw keuken saai? Kies dan voor een speels design. Deze keuken heeft een nieuwe look gekregen door de prachtige, speelse keukentegels boven het aanrecht.

Denk van te voren goed na over een mooie afbeelding. Houd jij van de natuur? Ga dan voor bloemen. Houd jij van kunst? Denk dan bijvoorbeeld na over een kunstzinnig patroon. Neem hier gerust de tijd voor, want je kijkt nog jaren tegen jouw keukenmuur aan!

4. Een luxueuze sfeer

Je kunt ook juist voor elegante witte tegels kiezen die de luxueuze sfeer van jouw keuken benadrukken. Zoals je op deze foto ziet passen de witte tegels uitstekend bij het keukeninterieur. 

Let ook op de verlichting; er zijn meerdere lichtbronnen die hier voor een open sfeer zorgen.

5. Mediterraanse look

Woon jij in een oude woning? Overweeg dan of je de oude muren van de woning wilt laten zien. Zoals je bij deze keuken ziet kan het eindresultaat schitterend zijn.

Let wel op dat deze optie een investering is, je moet de muren namelijk goed onderhouden en bewerken voordat ze zo mooi uitzien zoals op deze foto. Maar het is zeker de investering waard.

6. Alles in dezelfde kleur

Indien jouw woning mooie oude muren heeft, pas jouw interieur hier dan op aan. Zoals je op deze foto ziet zorgt dit voor een prachtige uitstraling. In dit interieur is er gekozen voor zachte, roze pasteltinten. Zowel de muur, de vloer, de bank als het keukenblok zijn in het zelfde kleurenpalet gekozen. Een uiterst harmonisch interieur waar het heerlijke te vertoeven is!

7. Een krijtbord

Dit is natuurlijk ontzettend leuk voor de kinderen; een krijtbord in de keuken! Maar het is ook nog eens ontzettend handig; schrijf er jouw boodschappenlijstjes op, het schoonmaakschema of stippel alvast die leuke reis uit die je zo graag wilt maken. 

Let wel op dat je het krijtbord op een plek plaatst waar iedereen er makkelijk bij kan. Boven het aanrecht is misschien niet zo handig met kleine kinderen.

8. Een gekleurde afbeelding

Indien jouw keuken aan de donkere kant is, vrolijk hem dan op met een kleurrijke muurafbeelding. Kies een afbeelding uit die je erg mooi vindt en laat hem vergroten. Tegenwoordig kun je deze afbeeldingen ook waterproof laten maken. Het resultaat is schitterend!

9. Alles van hout

Houd jij van een harmonische uitstraling? Wil jij graag een gezellig interieur? Dan is dit de juiste keuze! Zorg ervoor dat alle elementen in jouw keuken van hout zijn. Hout heeft namelijke een warme gloed en zorgt voor een harmonische uitstraling. Een aantal mooie bloemen in een pot erbij en jouw keuken is klaar!

10. Kunstzinnig

Je mag gerust jouw hobbies in het interieur van jouw keuken laten zien. Schilder jij graag? Hang dan een aantal van jouw schilderijen in de keuken. Maak jij graag beelden? Zet dan een van jouw beelden op het aanrecht. Op deze manier zorg jij ervoor dat jouw keuken een persoonlijk karakter krijgt.

Heb jij behoefte aan meer inspiratie? Lees dan ook dit Ideabook over bijzondere aanrechten. Wij wensen je veel plezier bij het herinrichten van jouw keuken!

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!