Citrus is een Explosie van Kleur in je Huis | homify

Citrus is een Explosie van Kleur in je Huis

Stoa. Stoa.
Underhill House PPS7 Modern Dining Room by Seymour-Smith Architects Modern
Loading admin actions …

Kleur is één van de beste manieren om een echt design statement te maken in je huis. Dit kun je doen door gebruik te maken van contrast, een specifieke bijzondere kleur of het mengen van een verzameling kleuren. Het juiste kleurenschema kan net dat verschil in je interieur maken. Van alle kleuren in het spectrum gaat er niets boven een beetje citrus, gewoon om de zaak op smaak te brengen. Wat dacht je trouwens van oranje, pompelmoezen of pomelo's, met al deze kleuren en tinten heb je de perfecte remedie in handen om een doffe ruimte op te fleuren! Natuurlijk, de aarde tinten en het grijs hebben hun plaats, maar er is altijd ruimte voor een citrus kleuren splash! In een vrolijk interieur is je stemming goed, dat kan niet anders met zoveel kleur. We gaan je trakteren op een aantal tropische snoepjes, gewoon om je humeur een extra boost te geven. Echt, geen maandagochtend gaat vervelend worden in de volgende smaakvolle interieurs. Kijk met ons mee!

Explosie

Misschien is een eenvoudige citrus gekleurd kussen alles wat je nodig hebt om een ruimte op te fleuren. De felle kleur is een mooi contrast met de witte muur en bank. Je kunt ook beslissen dat een muurdecoratie sticker nodig is. Die zie je hier op de afbeelding. Ze zijn eenvoudig aan te brengen en al even zo eenvoudig te verwijderen. Limoen en citroen zijn oude vrienden en passen perfect bij elkaar. De combinatie tussen de twee kleuren is een unieke manier om je interieur een beetje temperament te geven.

Oranje Boven

Deze eetkamer is stijlvol, elegant en getuigt van een goede smaak. Zie de prachtige open keuken en de eetruimte. De oranje lampen bepalen de sfeer in deze gezellige eetkamer: wat een vrolijkheid! In de avond is het door al dat oranje licht natuurlijk helemaal een tropische aangelegenheid. Elke maaltijd is hier bijzonder. Je zou er bijna een cocktail bij nemen, of twee. 

Ingetogen

Het interieur hoeft niet altijd vol van expressieve kleuren te zijn. In dit voorbeeld zien we dat het ook wel een beetje ingetogen mag zijn. Natuurlijk heeft dit interieur zeggingskracht, het staalt vooral rust uit. De citroenkleurige leeslamp past wonderwel goed bij de blauwe leesstoel. De kleuren lijken te drijven op de witte achtergrond. Zelfs de koeienvacht op de houtenvloer staat goede bij deze meubels.

Twee Vruchten

Dit is een geweldig voorbeeld van twee verschillende soorten citrusvruchten die moeiteloos een samenwerking met elkaar aangaan. Deze bank is een waar genot: de oranje kleur van het zitvlak en de leuning, staat prachtig bij de citroenkleurige armleuningen. Naast erg mooi is de bank ook erg comfortabel. Als je er in neerploft lijkt het alsof je erin weg zakt. De houttonen en de tropische kleuren zorgen voor een bijzondere sfeer die je ook in Azië aantreft. Let ook op het prachtige plafond en de pilaren: gewoon fantastisch!

Keep it Cool

Sommige mensen zouden aanvankelijk tegenstribbelen bij het idee van een 'uitbarsting van citrus' in hun lounges of keukens, omdat het 'too much' zou zijn. Maar citrus hoeft niet overheersend te zijn. Het kan ook binnen een interieur functioneren op een manier die juist ingetogen en gedistingeerd is. Dit interieur heeft een delicate perfecte, het heeft zelfs iets breekbaars, waardoor het erg aandoenlijk oogt. Het is aards, maar niet saai. Juist heel minimalistisch en gezellig. De citrus lampenkap is een mooie subtiele toevoeging aan dit interieur, waarin je gewoon even rustig een boekje kunt lezen. Best belangrijk!

Wow

Toch, als je het spel hoog wilt spelen, met veel flair en expressie, dan kun je met citrus een sterspeler in het designspel zijn. Maar schilder de kamer niet helemaal kanariegeel! In deze kamer is citroenkleur gebruikt om een nagenoeg maximaal effect te genereren. Houd je een beetje in, dat is veel mooier. Zonder het geel zou de moderne ruimte te wit zijn, maar nu komt deze glansrijk tot leven, op een verfrissende, vrolijke en levendige manier. Dit is een bijzonder interieur met een wow-factor.

Essentie

Zoals we net al konden zien bij de veelzeggende leeslamp, kun je met de frisse citroenkleur een subtiele touch aan je interieur geven. Het is een kleur die niet snel zijn levendigheid verliest, om het maar eens bescheiden te zeggen, dus je mag de kleurtoon best een beetje minderen. Dit interieur is het voorbeeld van wat er mogelijk is met citrus geel. De badkamer heeft een zen-achtige sfeer. De gele voorkant van het bad is uniek, je ziet direct dat we hier met topdesign van doen hebben. Het Japanse groen op de achtergrond geeft een delicate ambiance aan deze badkamer. Deze heeft wel wat weg van een Japanse tempel! Het bad heeft zelfs een ingebouwde kastruimte. Wat een goed idee!

Tot zover de expressieve kracht van citrus! Hopelijk ben je helemaal in een tropische stemming. Wij hebben nu al zin in de zomer. 

Voor vragen of tips bezoek je ons forum!

Tips voor een zen-tuin: hier vind je de mooiste voorbeelden!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!