12 praktische ideeën die passen bij elke keuken

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

12 praktische ideeën die passen bij elke keuken

Stoa. Stoa.
 Kitchen by Ali İhsan Değirmenci Creative Workshop, Modern
Loading admin actions …

Een handig ingerichte keuken is het halve werk. Daarom hebben wij hieronder voor jou een aantal voorbeelden verzameld. Ze zijn handig en erg stijlvol. Helemaal van deze tijd! De keukens van vandaag zijn zeer divers en laten dus veel inspirerende ideeën zien! Laten we snel kijken naar deze mooie voorbeelden.

1. Keukenlades

Hoe vrolijk en sfeervol ziet deze keuken eruit! Daarnaast is deze tempel van het culinaire leven erg handig ingericht: de lades bieden je veel opbergmogelijkheden. Door de strakke lay-out van de lades houd je de keuken rustig en overzichtelijk, dat werkt lekker. De rode en zwarte tinten zorgen voor het nodige temperament in deze lichte keuken. Met een expert aan je zijde gaan je woondromen sneller in vervulling!

2. Hangen aan een stang

Niet alleen mensen hangen zo nu en dan aan een stang, ook pannen kunnen er goed mee overweg. Zoals te zien in deze keuken. Boven het keukenblad hangen en zijn gemakkelijk in de loop te pakken, zo werk je wel heel lekker in je keuken.

3. Keukeneiland

 Kitchen by Harvey Jones Kitchens, Classic
Harvey Jones Kitchens

Shaker kitchen by Harvey Jones

Harvey Jones Kitchens

Sinds jaar en dag is het keukeneiland een geliefde aanwezigheid in de moderne keuken. Ook in deze landelijke keuken vinden we het eiland terug. Het is een praktische toevoeging aan de culinaire ruimte vanwege de werkruimte die het eiland biedt. Tevens is de opbergruimte in de kasten onder het werkblad erg handig. Ziet het er gezellig uit of niet? Kijk samen met een expert naar de bouwtekeningen van je nieuwe huis!

4. Pannenrek

 Kitchen by Rencraft, Mediterranean Wood Wood effect
Rencraft

Mediterranean Style

Rencraft

Houd je van een ouderwetse look in je keuken met een industriële twist? Dan is dit pannenrek een uitstekende keuze voor in je keuken. Opvallend zijn de mooie landelijke kasten die een matte kleur hebben, deze past mooi bij het natuurstenen aanrechtblad. De deur naar de tuin laat de frisse lucht naar binnen, een hor kan voorkomen dat insecten naar binnen vliegen.

5. Manden

Wie kent de handigheid van de manden niet? Het is een eeuwenoud gegeven dat een mand je veel praktisch nut kan bewijzen. In deze stijlvolle kast is dit idee op een eigentijdse manier gecombineerd: de manden zijn in een lade verwerkt en zijn achter een deur te verbergen. Handig én mooi!

6. Stalen design

modern  by simplehuman, Modern
simplehuman

50.2cm pull-out organiser

simplehuman

Hier zien we nog een voorbeeld van lades waarin je van alles kwijt kunt, in dit geval voornamelijk pannen, vergieten, kannen en handdoeken. Het handige van deze constructie is dat alles hier zijn vaste plek heeft en je dus nooit meer zit met pannen die slordig in de kast staan. Dit stalen design past trouwens erg mooi bij de witte looks van de keuken.

7. Wandkast

Kasten langs de wand bewijzen al jaren hun nut. Ze zijn geliefd omdat ze weinig tot geen woonruimte in beslag nemen, maar je wel veel opbergruimte bieden. Hier zien we een schitterende gang naar de keuken, waarin de wandkast een echt de eye-catcher is. Vooral dat hout in combinatie met het staal doet het hem! Let ook even op de vloer: echt prachtig! De zon schijnt naar binnen en sfeer is goed.

8. Geheime kast

modern  by Lisa Melvin Design , Modern
Lisa Melvin Design

Bespoke Liquor & Drinks Cabinet

Lisa Melvin Design

In de zijkant van deze kast zit een geheime ruimte, nou ja, op z’n minst verwacht je deze servieskast daar niet. Zo haal je meer uit het volume van je kast! Slim design dat er fantastisch uitziet!

9. Complete keukenkast

classic  by Lewis Alderson, Classic
Lewis Alderson

Surrey kitchen

Lewis Alderson

Deze complete keukenkast ziet er supergezellig uit. Je wordt gewoon uitgenodigd om er na toe te lopen en er iets uit te pakken! Die diepe bruine kleur past prachtig in deze heldere keuken. Let eens op de serre naast de kast! Wat een contrast tussen licht en donker! En dan zien we daarnaast ook nog het bijzondere keukeneiland. Het zwart-wit meubel in het centrum van de keuken maakt de setting helemaal compleet!

10. Oud en nieuw

modern  by De Rosee Sa, Modern
De Rosee Sa

Hillcrest

De Rosee Sa

Dit keukenkastje oogt zowel oud als nieuw. Tijdloos zou je het kunnen noemen. Het is erg fijn om verse kruiden in je keuken te hebben staan. Zelf lekker koken is vaak ook gezond koken. Met deze kast heb je alles bij de hand waardoor het allemaal net even wat leuker en makkelijker gaat. Wat ziet dit er mooi uit!

11. Strak en authentiek

De kleur antraciet op de wand en daarvoor een blank keukenmeubel. Hoe sfeervol wil je het hebben?! Ook hier zien we een gave mix tussen oud en nieuw design, waarbij we het keukenblad erg 'back-to-basic' vinden en heel mooi! Het design laat ook een contrast tussen modern staal en authentiek hout zien, waardoor een unieke sfeer ontstaat.

12. Schoolbordverf

Een mooi idee om zaken die in de keuken belangrijk zijn bij te houden, is het bord met schoolbordverf dat tegen de muur staat. Het leuke van zo’n ding / deze verf, is dat je er met krijt op kunt schrijven, zo kun je elk lijstje of leuke boodschap aan elkaar: “Goedemorgen schat,” op schrijven. Je geeft dan een persoonlijke touche aan je keuken. En natuurlijk ziet het er erg gezellig uit. 

We hopen dat je deze 12 ideeën leuk vond. Pas de leukste designideeën vooral toe in je keuken!

Wil je meer mooi design zien? Kijk dan ook even naar deze 20 charmante huisjes!

 Houses by Casas inHAUS, Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!