Stalen Zwembaden—Roestvrije luxe

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Die Wohlfühloase in den Bergen, Polytherm GmbH. Polytherm GmbH. Modern Pool
Loading admin actions …

Vakantiegevoel thuis en zwemplezier voor de hele familie – zo'n zwembad in je eigen tuin heeft wel wat. Wat de optiek, grootte, design en vorm van het zwembad aangaat is er keuze te over – van klein peuterbadje tot een zwembad naar Olympische standaarden, van natuurlijke zwemvijver tot luxueuze infinity pool en van bubbelende jacuzzi tot stijlvol verlichte tuinaccessoire. Inmiddels is een zwembad in roestvrij staal (in al deze verschillende vormen en soorten te verkrijgen) de nieuwste trend op het gebied van privépools, omdat dit materiaal een aantal bijzondere voordelen heeft. We vertellen je hier wat een stalen zwembad nu zo bijzonder maakt en laten je een aantal modellen zien van onze pool-experts.

Optische voordelen

De hoogwaardige glans en de koele optiek van het materiaal maakt zwembaden van edelstaal vooral voor fans van modern en minimalistisch design aantrekkelijk. Zo ontstaat een look die zowel puristisch als luxueus is en perfect bij iedere stijl tuin en huis past – vooral bij de heldere, geometrische en minimalistische architectuur van moderne woningen.

Duurzaam en schoon

Zwembaden met staalbekken zijn niet alleen optisch heel mooi, ze overtuigen ook door hun duurzame kwaliteiten en lage onderhoudskosten. Het staal dat voor zulke zwembaden toegepast wordt is stabiel, kan zowel hoge als lage temperaturen aan, is weerbestendig en extreem robuust. Aan een zwembad als dit kun je veel en vooral lang plezier beleven.

Optimale hygiëne

Aangezien het gladde oppervlak van een stalen bekken geen grond biedt voor schimmels en bacteriën om zich aan te hechten garandeert een zwembad van roestvrij staal een bijzonder hoge mate aan hygiëne. Ook het schoonmaken gaat hierdoor makkelijk en snel en is er geen expert nodig om dit uit te voeren. Met behulp van staalreiniger en een verzorgingsproduct kan iedereen dit makkelijk zelf doen. Onze tip: gebruik voor het verwijderen van neergeslagen vuil geen metalen gereedschap, om de beschermingslaag op het oppervlak van het materiaal niet te beschadigen.

Simpele en snelle montage

Omdat de meeste zwembaden een geprefabriceerde stalen tank als basisconstructie hebben kan onder ideale omstandigheden het bekken direct kant-en-klaar van de fabrikant verkregen worden. Deze hoeft vervolgens alleen nog maar op het terrein geïnstalleerd te worden zodat de montagetijd minimaal is en de installatie snel, eenvoudig en met besparing van veel geld en tijd gebeurt.

De Extra's

Zwembaden van roestvrij staal kun je helemaal aan je eigen wensen en voorkeuren aan laten passen. Voor een individuele vormgeving kun je bijvoorbeeld massagetechnologie, gekleurd ledlicht, een overloopeffect, stromingseffecten, luidsprekers en/of geïntegreerde ligstoelen toevoegen: the sky is the limit!

Kies dus voor roestvrij staal als basis voor je zwembad, en het plezier van een zwembad in de tuin wordt nu ook een groot gemak! Voor hen die snakken naar een meer traditionele vormgeving kan het roestvrij stalen bekken ook bekleed worden met tegels of mozaïek, zonder dat je aan gemak en materiaalvoordelen inlevert.

Voor meer home wellness ideeën kun je ook verder lezen over een spa of sauna in je eigen huis.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!