homify 360°: Een Betonnen Huis in Stuttgart | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Een Betonnen Huis in Stuttgart

Stoa. Stoa.
Modern Houses by Udo Ziegler | Architekten Modern
Loading admin actions …

In een klassieke jaren dertig buurt staat een klein huis met een grote tuin, dat geheel uitgevoerd is in beton. Het huis steekt natuurlijk af bij de meer traditionele buurt, waardoor het voor de architecten van Udo Ziegler uit Stuttgart een absolute uitdaging was om de omgeving en het huis te integreren, maar het is gelukt! In het huis is de meest moderne technologie op het gebied van duurzaamheid en terugwinnen van warmte toegepast. Ook beschikt het huis over een innovatief ventilatiesysteem, waardoor er energie bespaart wordt. Dit huis wordt verwarmd door aardwarmte en gebruikt maar sporadisch stroom. In dit huis staat de mens centraal: kijk snel met ons mee in deze homify 360°!

Vooraanzicht

Het huis is even groot als de andere huizen in de straat, zo ontstaan staat er een uniciteit in de wijk. Het bouwmateriaal wijkt wel een beetje af van de rest, want dit moderne huis is opgetrokken uit beton. Door de dikte van de muren, de geïsoleerde kozijnen en dikke ramen, is het huis zeer energiebesparend en milieuvriendelijk. Een andere verschil met de rest van de wijk, is dat dit huis een prefab woning is, wat betekent dat grote delen van het huis al in de fabriek gereed zijn, waardoor het huis als een puzzel op de bouwlocatie in elkaar gezet kan worden.

De Tuin

Laten we eens kijken naar het huis gezien vanuit de tuin, het eenvoudige silhouet is meteen duidelijk. Het huis valt direct op tussen de andere meer traditionele huizen. Het gazon is prachtig en biedt je de mogelijkheid om in de zomer heerlijk van de BBQ te eten. Het terras nodigt ons gewoon uit om eens heerlijk van de zon te genieten. Let even op het dak en de vele dakramen, waardoor het huis echt een moderne uitstraling krijgt.

Privacy

Dit balkon heeft veel privacy, want vanaf de straatkant is er niet te zien wat er binnen gebeurd. Vanaf dit balkon heb je natuurlijk een fantastisch uitzicht over de wijk en het landschap. De frames van de ramen zijn gemaakt van houten en geven daardoor een natuurlijke sfeer aan het kunstmatige exterieur.

Trap

Eenmaal binnen gekomen, zien we dat ook hier het beton een belangrijke rol speelt. Het beton heeft een fris en puristisch aura, waardoor er in deze kamer een industriële sfeer hangt. De trap en zijn prachtige leuning slingeren op een gracieuze wijze naar boven. Het beton heeft een bijzondere symbiose met het donkere metal. De vloer van de begane grond werd ook uitgevoerd in een grijze kleur, die helemaal aansluit op het interieurconcept, dat we ook in de rest van het huis tegenkomen.

Wow

Het appartement is geschikt voor twee gezinnen en is helder licht door de vele grote ramen. De haard zorgt voor de nodige warmte en geeft de kamer die comfortabele sfeer, waarin je graag met je geliefden verpoost. Het strakke ontwerp van de woonkamer geeft het vertrek een zekere rust en helderheid, waarin ontspannen geleefd kan worden.

De Badkamer

Deze badkamer is absoluut tijdloos door zijn overvloedige wit en zuivere ontwerptaal. Vooral het bad en het sanitairmeubel doen daarbij een duit in het zakje. Let ook even op de prachtige, transparante douchekabine. Een heerlijk lichte badkamer zorgt voor een goede ochtend, dus in deze kamer zit je helemaal goed.

Onder het Dak

Hier bevinden we ons onder het moderne dak. Dit deel van het huis werd gebouwd voor de zoon van de eigenaren en telt maar liefst twee verdiepingen, waardoor een loftachtige woonruimte ontstond. De borstwerking is hier bijzonder om te noemen, want deze heeft twee functies, namelijk zorgen dat we niet naar beneden vallen, en het doet dienst als zitplaats, die er natuurlijk prachtig uitziet. Deze galerij geeft je het gevoel van een ruime woonkamer. Het terras (ja dat is er ook nog!) kunnen we bereiken via een lager niveau. Dit terras geeft je als bewoner veel mogelijkheden om van het zomerse weer te genieten. Denk je eens in wat een feestjes je daar zou kunnen geven! 

Tot zover onze tour door het betonnen huis in Stuttgart, hopelijk ben je net zo enthousiast als wij. Veel creatief plezier met het creëren van je eigen nieuwe interieur. 

Wil je handige verbouw of decoreer tips? Vraag het de experts van ons forum!

We blijven in Duitsland, want in Keulen wordt een prachtige stadswoning verbouwd!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!