8 keukendeurtjes: je persoonlijke voorkeur in de keuken

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Casale SpecialUmbria.com, Marcello Gavioli Marcello Gavioli Kitchen
Loading admin actions …

Keukendeurtjes zijn een bepalende factor in de keuken. In dit Ideabook bekijken we tien verschillende voorbeelden. Van landelijke keukendeurtjes met een huiselijke sfeer tot strakke en moderne keukendeurtjes die geheel greeploos geplaatst kunnen worden. Omdat de keuken bij uitstek de ruimte is waar je persoonlijke voorkeuren voorop staan, zowel in eten als in inrichting, is het kiezen van de juiste keukendeurtjes een must. Kijk dus met ons mee en zie hoe enorm het aanbod is. Het kan enigszins overweldigend voelen, want voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer. Toch is het vrij simpel, het zijn namelijk allemaal variaties op een beperkt aantal thema's. Van strak lopen we dus de mogelijkheden door naar meer uitgebreid en landelijk. Kijk met ons mee en doe inspiratie op voor in je eigen keuken.

Landelijke keukendeurtjes

We starten dit Ideabook met keukendeurtjes in een uitgesproken landelijke keuken. In de keuken die we hier zien vinden we een jaloersmakende stenen wand die prachtig uitkomt in combinatie met de gegoten vloer. Door de sfeer van de originele wand door te voeren in de rest van het interieur en te combineren met moderne factoren, krijgt de keuken een fijne huiselijke uitstraling. De keukendeurtjes die we in deze keuken zien, sluiten volledig op dat concept aan. De deurtjes zelf zijn van verschillende formaten geleefd hout, maar samen met het strakke witte keukenblad stralen de keukendeurtjes in hun geheel een moderne sfeer uit. Een mooi voorbeeld van hoe keukenkastjes verschillende stijlen bij elkaar kunnen brengen.

Authentieke elementen in de keuken

Ook in deze keuken zien we een keur aan originele elementen terug. Het zijn in deze keuken vooral de authentieke balken die sprekend zijn, in combinatie met de weidse ramen en de neutrale kleuren brengen ze een oude boerderij tot leven. De keukendeurtjes die we in deze ruimte zien, ondersteunen dat nieuwe leven op een mooie manier. De keuze voor keukendeurtjes die volledig doorlopen, versterken het perspectief. Volledig in lijn met de balken die dezelfde lijn doorlopen, is het effect erg ruimtelijk. Dat de keukenkastjes in deze keuken ten slotte zwevend zijn, verruimt ook in verticale zin het perspectief.

Authentieke elementen in de keuken II

Eenzelfde soort balken als hierboven zien we ook in deze oude boerderijkeuken terug. De sfeer die deze keuken oproept echter, is veel authentieker en minder modern dan de keuken hierboven. Opvallend is het verschil in kleurgebruik. Door de balken boven de keukendeurtjes in de keuken hierboven wit te verven, ontstond een strak effect. In deze keuken is gekozen meer de authentieke look te benadrukken. Dit concept zien we ook terug in het gebruik van de keukendeurtjes. Hierin valt op hoe de originele balk verzonken lijkt in het middenmeubel. Door vervolgens de keukendeurtjes landelijke greepjes te geven, is deze landelijke keuken helemaal af.

Moderne keukenkastjes

Van de landelijke keukendeurtjes hiervoor gaan we nu door naar de meer moderne familieleden: strakke witte keukendeurtjes in hoogglans. In de moderne keuken die we hier zien, zijn zwevende keukenkastjes gebruikt door de ontwerper. Opvallend is hoe de hoogglans in de keukendeurtjes slim doorgevoerd is. We zien hier namelijk een behoorlijke nauwe keuken en door de kastjes te laten spiegelen, oogt de smalle keuken wat ruimer. Het daglicht wordt simpelweg weerkaatst en op die manier doen de moderne keukenkastjes niet alleen in praktische maar vooral ook in ruimtelijke zin hun werk opperbest.

Strakke kastjes in de keuken

Al eerder in dit Ideabook kwamen we een strakke gietvloer tegen. Ook in deze ruimte zien we een dergelijke vloer terug. Deze gietvloer echter ligt in een heel andere en veel modernere keuken dan de gietvloer aan het begin van dit Ideabook. In deze keuken geen landelijke of authentieke elementen maar een strak concept, tot in de puntjes uitgevoerd. De keukendeurtjes zijn daar een mooi voorbeeld van. Greeploos is in deze moderne keuken de 'way to go', grepen op de keukendeurtjes hadden het strakke lijnenspel vooral verstoord.

Modern landelijke uitstraling

In deze keuken zien we de inmiddels welbekende gietvloer. Deze keer is de vloer gegoten in betonlook. Een mooi en modern uitgangspunt voor elke keuken waarbij we inmiddels de industriele look al achter ons hebben gelaten. Dat deze keuken minder industrieel oogt dan een dergelijke gietvloer zou doen vermoeden, is voor het grootste gedeelte te danken aan de keukendeurtjes. Deze keukendeurtjes, vormgegeven in lichte houtlook, geven deze ruime woonkeuken een licht gevoel mee. Door de muren van deze keuken verder wit en open te laten, wordt onze blik volledig naar de keukendeurtjes getrokken. De interessante grepen waarvan de deurtjes voorzien zijn, geven deze keuken een persoonlijke touch.

Natuurlijke materialen in de keukendeurtjes

Ook in deze een-na-laatste keuken zien we deurtjes met houtafwerking. Interessant is dat we hier goed het verschil kunnen zien tussen de lichte houtfinish die we in de keukendeurtjes hiervoor zagen en de donkere tint die we in deze keuken tegenkomen. Waar de houten keukendeurtjes hiervoor nog wat afstandelijk leken, warmen ze in deze keuken de hele ruimte op. Vooral in combinatie met de hippe hanglampen in koperkleur is dit een goed voorbeeld van een ongelofelijke trendy keuken.

Keukendeurtjes in verschillende afmetingen

We sluiten dit Ideabook over keukendeurtjes af met een keuken die laat zien dat de standaard afhankelijk is van de gebruiker. De keukendeurtjes die we eerder in dit Ideabook tegenkwamen waren namelijk allemaal nog vrij gangbaar. Deze keuken daarentegen doet, vooral in kleur, vermoeden dat de bewoners een groot voorstander zijn van het doorvoeren van een persoonlijke stijl. Het kleurgebruik in deze keuken, een kleurgebruik dat we ook terugzien in de keukendeurtjes, zal niet iedereen aanspreken. Het diepe grijs laat echter zien dat het doorvoeren van een duidelijk concept tot een bijzondere eenheid kan leiden. En of je nu fan bent of niet, de keuken is nou typisch een plek waar jij het voor het zeggen hebt.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!