Vermijd deze 6 dingen als je een sfeervolle woning wilt! | homify

Vermijd deze 6 dingen als je een sfeervolle woning wilt!

larapappers larapappers
Estudio Arqt Modern Living Room
Loading admin actions …

Een perfecte woning is een woning die jouw levensstijl symboliseert. Een woning die jouw gewoontes, persoonlijkheid en voorkeuren weerspiegelen. Natuurlijk moet je wel oppassen dat je niet overdrijft. Dus, als je wilt dat jouw interieur in balans is, zorg dan voor een gastvrije woning en kijk met nieuwe ogen naar jouw interieur. Jouw woning kan namelijk aan alle criteria voldoen die jij wenst. Denk daarom goed na; wat wil je graag? Hoe wil je jouw karakter uiten? Welke aspecten van jouw persoonlijkheid wil je laten zien?

Vandaag laten wij jou 6 tips zien die je moet vermijden en die ervoor zorgen dat jouw interieur in balans is. Het belangrijkste is dat je zoekt naar perfectie en keuzes durft te maken die weloverwogen zijn:

Fout #1: teveel kleur

Het klinkt makkelijk, maar dat is het niet. Goede smaak en de uitvoering kunnen in strijd met elkaar zijn. Daarom raadplegen sommige mensen een professional. Dat kan een verstandige stap zijn als je het lastig vindt om bijvoorbeeld in kleurenpaletten te denken. 

De woonkamer op deze foto is in balans omdat de kleuren in harmonie zijn. De beige banken, donkere gordijnen, houten vluur en lichte muren vormen een geheel. Als accent zijn er roze kussens op de banken geplaatst. Een kleuraccent is dus aan te bevelen, maar overdrijf het niet. Want teveel kleur maakt van jouw interieur een bonte boel.

Fout #2: verkeerde meubels

Het aanschaffen van nieuw meubilair is een leuke gebeurtenis. Maar voordat je naar de winkel gaat of online shopt, neem een moment en denk er goed over na. Impulsaankopen zijn vaak namelijk snel miskopen. Het meubelstuk staat niet goed, is te groot of de kleur is toch niet helemaal wat je in gedachte had.

Maak daarom voor jezelf een schets. Wat wil je precies? Hoe moet je de ruimte daarvoor indelen? Wat moet verplaatst worden? Hoeveel ruimte is er dan nog voor een nieuw meubelstuk? Heb je het antwoord? Dan kun je aan de slag!

Fout #3: misplaatsen van de TV

Het is misschien een beetje saai, de TV als het centrum van de woonkamer. Maar als je hier geen rekening mee houdt en alles in de woonkamer een plek geeft en pas later aan de TV denkt, dan gaat het mis. We kijken namelijk met z'n allen veel TV. Er is dan ook niets vervelender dan dat je 's avonds na een lange dag werk op de bank zit en je hoofd in een rare hoek moet draaien om TV te kunnen kijken.

Deze tip geldt natuurlijk niet voor de niet-TV-kijkers onder ons. Kijk jij geen TV maar wel films en series op jouw laptop? Zorg er dan voor dat je een goede plek hebt voor jouw computer in de woonkamer of slaapkamer.

Fout #4: teveel meubels

Pop Arq Living room

Alles wat teveel is, is normaal gesproken niet goed: teveel kleur, teveel meubels. Een overvolle kamer geeft namelijk een rommelige indruk. Het is dan ook erg lastig om te ontspannen in een ruimte die overvol oogt. Ga daarom na of er in jouw woning meubels verwijderd kunnen worden. Heb je die drie stoelen echt nodig? En hoe kun je die overvolle kast een leger maken?

Fout #5: verkeerde verlichting

Het lijkt er niet toe te doen, maar met de juiste verlichting zorg je voor de puntjes op de 'i'. Heeft jouw woning bijvoorbeeld te weinig daglicht? Schaf dan meerdere lichtbronnen aan die de ruimtes goed verlichten. Is er een donkere gang in jouw woning? Of de trap naar de kelder, is die verlicht? Zo niet, verlicht deze ruimtes. Er is namelijk niets vervelender dan iedere keer weer door die donkere ruimte te moeten om een andere ruimte te bereiken.

Fout #6: oncomfortabele meubels

Je wilt graag dat alles tip-top uitziet? Val dan niet in een valkuil waar velen last van hebben: het ziet er o zo mooi uit, maar als je op die hoekige bank plaats neemt zit je niet lekker. Natuurlijk is het belangrijk meubels te kiezen die bij jouw smaak passen. Maar comfort is net zo belangrijk. Als een meubelstuk niet comfortabel is, dan maak je er ook geen gebruik van. En dat is natuurlijk zonde. 

Heb jij behoefte aan meer inspiratie? Lees dan dit Ideabook over 5 fouten die je kunt maken.

Casas inHAUS Modern Houses

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!