homify 360°: Een Modern Ecohuis in Victoriaans Engeland | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Een Modern Ecohuis in Victoriaans Engeland

Stoa. Stoa.
​Limpley Stoke Eco House Interior design by Hewitt Studios
Loading admin actions …

Het moderne ecohuis is gelegen in het pittoreske Bath en is gebouwd door het gerenommeerde architectenbureau Hewitt Studios. Zij kregen de opdracht om een ecologisch huis te bouwen op een bijzondere locatie. Deze nog heel Victoriaanse omgeving is qua natuurschoon erg bijzonder en rustgevend, ook komen er zeldzame planten en dieren voor, waardoor het gebied speciale aandacht geniet van de overheid op het gebied van natuurbehoud. Het mag duidelijk zijn, dat het bouwen van een nieuw huis in dit gebied geen alledaagse aangelegenheid is. Tijdens het project moet ten alle tijden rekening gehouden worden met het milieu en de historische omgeving. Maar het resultaat is dan ook geweldig! Laten we kijken naar deze parel van duurzame architectuur—we zullen een groot aantal ecologisch bewuste aspecten tegenkomen. 

Uitdagingen

​Limpley Stoke Eco House Interior design by Hewitt Studios
Hewitt Studios

​Limpley Stoke Eco House

Hewitt Studios

Het huis is gebouwd in Limpley Stoke, een klein dorpje in Wiltshire. Dit gebied had veel uitdagingen voor de architecten in petto. De heuvel, waartegen het huis is gebouwd, gaf de nodige bouwkundige problemen. Op een helling bouw je nu eenmaal anders dan op een vlakke ondergrond. Maar de architecten wisten er wel raad mee. Het bijzondere van dit huis is, dat het de ronding van de heuvel volgt, waardoor er een organisch geheel ontstaat dat opgaat in het landschap.

Passieve Energie

​Limpley Stoke Eco House Interior design by Hewitt Studios
Hewitt Studios

​Limpley Stoke Eco House

Hewitt Studios

Passieve energie gaat over een duurzame energiebron of methode van opwekken, waarmee een huis of gebouw verwarmd of gekoeld kan worden zonder het milieu te belasten. Een perfect voorbeeld hiervan is de oriëntatie van het huis, deze is zo gemaakt dat de warmte van de zon optimaal gebruikt kan worden, daarnaast zijn er op strategische plekken isolerende materialen gebruikt, zodat erg nauwelijks energie gebruikt hoeft te worden om het huis te verwarmen en te koelen, waardoor een energiebesparing optreedt. Natuurlijke materialen als stro zijn als isolator gebruikt. Voor de vloer werd als isolator beton gebruikt.

Actieve Energie

​Limpley Stoke Eco House Interior design by Hewitt Studios
Hewitt Studios

​Limpley Stoke Eco House

Hewitt Studios

Een andere energievorm die in het huis gebruikt werd is actieve energie. Het verschil met passieve energie is, dat deze energievorm niet wordt omgezet in een andere energiesoort, bij actieve energie gebeurt dit wel. Een voorbeeld van actieve energie is zonne-energie, deze wordt omgezet in warmte, waarmee het water in huis verwarmd kan worden. Zonnepanelen zijn op strategische plekken op het huis bevestigd, waardoor er veel energie kan worden opgewekt. Naast al deze technische eigenschappen, valt het ook direct op hoe prachtig de architectuur is vormgeven. Let ook op het contrast tussen het hout, het glas en de metalen trap. Er zit zogezegd een goed concept achter deze architectuur. In één woord geweldig!

Duurzame Toepassingen

​Limpley Stoke Eco House Interior design by Hewitt Studios
Hewitt Studios

​Limpley Stoke Eco House

Hewitt Studios

We blijven nog even bij de ecologische motieven; er zijn op en rond het huis een aantal duurzame toepassingen gerealiseerd die het huis ecologisch verantwoord maken. Zo is er een groen dak van planten gemaakt. Een groen dak is een goed alternatief voor conventionele daken, vanwege zijn ecologische karakter, maar ook door zijn isolerende vermogens. In het geval van dit prachtige huis helpt het dak ook regenwater op te vangen, dat vervolgens in de tuin gebruikt kan worden. Er is zelfs een composttoilet gerealiseerd, dat geen chemicaliën of een rioolaansluiting nodig heeft, daarbij is het geurloos. Daarnaast is er een groenten-/ plantentuin gepland en zijn er verschillende dierenboxen rondom het huis geplaatst, waarin vleermuizen en andere bedreigde diersoorten kunnen leven. Al deze duurzame elementen resulteren in een waar ecologisch verantwoord huis, dat het landschap respecteert en de eigenaren laat genieten van de schoonheid van de natuur. Dit is de architectuur van de toekomst!  

Tot zover het geweldige ecohuis. Nu weet je hoe jij je huis ecologisch kunt maken! 

Heb je vragen of tips na aanleiding van dit artikel, richt je dan tot onze experts op het forum

Als je een kleine woning hebt, dan kun je veel hebben aan handige opruimtips: je vindt ze hier!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!