Een moderne jaren '30 woning met een unieke twist | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een moderne jaren '30 woning met een unieke twist

Stoa. Stoa.
by 01 Architecten
Loading admin actions …

Mateloos populair en nog altijd relevant als het om sfeer en huiselijkheid gaat. We hebben het natuurlijk over de jaren ’30 bouwkunst. Vandaag hebben we een nieuwe woning voor je in de aanbieding die helemaal in deze stijl gebouwd is. Je hebt in dit geval het beste van twee werelden, namelijk de moderne isolatietechnieken en andere eigentijdse vindingen, maar de nostalgische en huiselijke sfeer van vroeger. Wandel met ons door het heden dat verleden en toekomst samenbindt.

Karakter

Het is een imposante villa, dit vrijstaande woonpaleis. Let op die kap: wat een beauty! De eerste indruk van de woning is al goed: je loop de oprit op (wat een ontvangst!) richting de sfeervolle voordeur. Is deze woning echt niet afkomstig uit de jaren ’30? Het is misschien moeilijk te geloven, maar dit is toch echt nieuwbouw. Zulke mooie huizen worden weer gebouw omdat er veel vraag is naar huizen in deze stijl. Mensen verlangen toch naar de gezellige sfeer van vroeger, zeker nu de wereld zo verzakelijkt, dat laatste zie je dan ook terug in de architectuur, die is namelijk strak, gepolijst, transparant, helder en licht, maar soms verlang je ook naar het donker van vroeger, al was het maar omdat je ouderwetse schemerlamp (vintage) dan zo mooi tot zijn recht komt, om maar eens iets te noemen. Kortom, dit is een woning die zeker tot de verbeelding spreekt. Laat je inspireren door een expert.

Varen met een bootje

Aan de achterzijde van de woning wacht ons een verrassing, want wij houden van bootje varen. En laat het nu net mogelijk zijn om je sloep hier aan te meren. Het hebben van een eigen aanlegplek is even handig als leuk, want niet alleen kun je hier makkelijk in en uit de boot stappen, ook het ouderwetse vissen of genieten van de zon is hier mogelijk. Via het trapje stap je zo je authentieke tuintje in. De vegetatie zorgt voor een mooie afscheiding, dan kijkt men niet zomaar vanaf het water bij je naar binnen. Let trouwens op de schoorsteen en het sfeervolle bijgebouw, het is ziet er fantastisch uit hier buiten!

Sfeervolle hal

Eenmaal binnen gekomen krijgen we de indruk dat de moderniteit hier toch duidelijk de overhand heeft, hoewel de trap en de plavuizen erg authentiek ogen. We verdenken de vloer ervan al vele jaren oud te zijn, maar schijn bedriegt hier wellicht. Wat vind je van het moderne kunstwerk aan de wand? Volgens ons is het de color boost die in deze hal echt op zijn plek is. Het is leuk om op minimalistische wijze hier en daar een fel accent te leggen, dan maak je de inrichting van een ruimte helemaal compleet!

Woonkamer

De woonkamer nodigt uit om te genieten. Lekkere klassieke looks hebben die leunstoelen! De tint van deze meubels is vrij modern. De bank ernaast heeft een eigentijdse qua vormgeving, terwijl de wanden juist weer erg jaren ’30 zijn. En let eens op die deuren. Deze woonkamer heeft een sprookjesachtige look.

Keuken

Ook in de keuken vinden we de bijzondere plavuizen, die nemen ons echt mee terug in de tijd. Het keukenblad is massief en erg gaaf. Een prima plek om te koken! Let trouwens eens op de theepot, die ziet er echt oud uit. Je hebt hier veel opbergruimte voor je bestek. Een even wonderlijke als schitterende vondst in deze keuken is de minimalistische afzuigkap. Hoe bedenk je het! Een architect helpt je om eenvoudig een droomkeuken in te richten. 

Badkamer

We laten je tot slot de kamer zien waarin een tijdloze sfeer hangt. Het is de badkamer van de woning, uitgerust met een pad op pootjes. Dat laatste idee is al eeuwenoud, maar deze variant is uiterst modern. Lekker minimalistisch dat bad! En wat te denken van die weelderige spiegel? Uitbundig barok, maar wel monochroom. Superhandig is ook de grote wastafel. Zo kunnen jullie tegelijkertijd van de badkamer gebruikmaken. 

Tot zover de trip door de prachtige woning uit de jaren’ 30. 

Laat je vooral inspireren door de mooi voorbeelden die we zojuist hebben gezien! Dit huis is ook erg gaaf!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!