Oudhollands mooi- een villa met nostalgische looks | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oudhollands mooi- een villa met nostalgische looks

Stoa. Stoa.
by 01 Architecten
Loading admin actions …

Zin in wat landelijk vertier, Oudhollandse stijl met een moderne twist? In dit ideabook kom je aan je trekken! We laten je kennis maken met een woning met een gave rieten kap. Het pand licht als een schat in het landschap, echt een villa waar de fans van gaan likkebaarden. We zijn gecharmeerd van dit pand, onder andere omdat de Oudhollandse baksteen is gebruikt in combinatie met schitterende details uitgevoerd in hout en riet, waardoor de woning er echt uit zit als een thuis van honderden jaren geleden, maar toch met een moderne twist. 

We vinden deze woning vriendelijk en gastvrij. Kijk met ons mee naar dit snoepje van een woning.

Aandoenlijke villa

Voor we aankloppen bij de woningen willen we je eerste even de gevel goed laten zien. Het is een hele verschijning, deze woning. Het is een van de meest sfeervolle villa’s die je vandaag de dag tegen kunt komen in de streek. Waar deze prachtwoning ligt? In het altijd schitterende Gelderland natuurlijk. We zijn erg gecharmeerd van het gazon en de mooie oprit. Zo’n oprit past als gegoten in de setting. En let eens op de schoorstenen! Kan het sfeervoller? Kan iemand de klok terugdraaien alstublieft… .

Achterzijde

Achter bij de woning is de aanblik nog mooier. Let eens op dat dak! Wat een schitterende vormgeving. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de sfeervolle tuin. De ideale plek voor jong en oud om te genieten. Eenvoudig qua inrichting, maar zeer overtuigend door de rust die er vanaf straalt. Een buitenruimte met charisma! We gaan even het interieur bekijken! Laat je door een expert inspireren bij de inrichting van je woning.

Interieur

Binnen komt de moderne landelijkheid je te gemoed. De meubels zijn echt van deze tijd. Toch hebben ze op een of andere manier een landelijke twist, wellicht komt dit ook door de lay-out van de kamer (wanden en kasten), die toch sterk aan die van een luxe boerderij doet denken. De kamer en suite deuren maken het plaatje compleet. Meer mooie voorbeelden vind je hier.

Sfeervolle kamer

We werpen nu met de eetkamer in onze rug een blik in de woonkamer en zien direct de grootste sfeermaker: de open haard. Nu weten we ook waar de schoorstenen van zojuist voor bedoeld zijn. In elk seizoen kun je genieten van een fijne sfeer in huis als de vlammen in de open haard dansen op het hout.

Eetkamer

De eetkamer is supermooi modern uitgevoerd en heeft in het centrum een tafel waaraan een grote familie kan dineren. Let eens op het kunstwerk aan de wand. Zoiets verwacht je niet direct in een villa als deze, maar toch hangt het werk er, omdat de bewoners ook houden van excentriek design en expressieve kunst. Voor alles lijkt er hier in de woning plek te zijn. We vinden het trouwens een erg leuk idee om een zwarte, monochrome fruitschaal op tafel te zetten. De kleurige vruchten daarin maken het plaatje compleet.

Keukeneiland / bar

We zagen het net al, maar nu zoomen we er even op in: deze mooie bar / keukeneiland waar je kunt genieten. De keuken is sowieso een plek waar de bewoners graag komen voor hun plezier, precies vanwege de goede mogelijkheden om hier lekker te koken en te genieten van de culinaire creaties. Wij vinden de in de wand geïntegreerde apparatuur aan de rechterkant van de keuken mooi strak uitgevoerd. Deze lay-out zorgt voor professionele look.

Toilet met stijl

Tot slot laten we je een kamertjes zien dat er nog wel eens bij inschiet als het om design gaat: het toilet. In deze villa kon het toilet qua design niet achterblijven, daarom werd alles uit de kast gehaald om een mooie sfeer te creëren. Een van de dingen die wij erg goed vinden aan dit design is de donkere look, dat zie je niet zo vaak. Wel is het leuk dat het sanitair wit is. Ook vinden wij de nissen in de wand echter het toilet een winnaar!

We nemen met dit kamertjes afscheid van de woning. Laat je inspireren door de mooie voorbeelden. Ook dit is een bijzonder project.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!