17 fantastische ideeën voor een klein appartement | homify

17 fantastische ideeën voor een klein appartement

larapappers larapappers
by Duda Senna Arquitetura e Decoração Eclectic
Loading admin actions …

We hebben niet allemaal een grote portefeuille en daar komt nog eens bij dat de appartementen in grote steden steeds kleiner worden. Maar ook een klein appartement kun je optimaal inrichten. 

Wij hebben daarom voor jou vandaag 17 kleine appartementen op een rijtje gezet waarbij er optimaal gebruik is gemaakt van de beschikbare ruimte. Kijk goed en leer hoe je jouw appartement het beste kunt inrichten!

Duidelijke lijnen

Indien jouw appartement een bijzonder plafond heeft, kun je hiermee werken. Zoals je op de foto ziet heeft dit appartement houten balken in het plafond die voor een bijzondere sfeer zorgen. Omdat dit plafond zo opvallend is, is het interieur van het appartement bescheiden gehouden zodat alle aandacht uitgaat naar het karakteristieke plafond.

Meubels op maat

Grote meubels in een klein appartement is meestal geen goed idee. Laat daarom meubels op maat maken. Hiermee voorkom je dat die mooie, nieuw aangeschafte tafel toch echt veel te groot is voor jouw appartement. Bij dit appartement zie je dat door middel van de lange, smalle tafel er TV gekeken kan worden, maar ook aan tafel gegeten kan worden. 

Heb jij hier hulp bij nodig? Raadpleeg dan gerust een interieurontwerper.

Duidelijke scheiding

Door middel van het plaatsen van een muur of een kast, kun je de ruimte duidelijk afbakenen. Bij dit appartement zie je dat door middel van een halve muur een duidelijke lijn getrokken is tussen de eetkamer en de woonkamer. Ook zie je dat deze muur op een bijzondere manier is aangekleed, namelijk met houten accessoires. Zeker de moeite waard!

Groen

Ook door middel van planten kun je een duidelijke scheiding aangeven tussen twee verschillende ruimtes. Groen in huis zorgt daarnaast voor een levendige en harmonieuze sfeer. Je kunt ook kiezen voor planten met kleurrijke bloemen.

Minimalistisch

Juist door de ruimte vrij leeg te laten zorg je ervoor dat ieder detail telt. Ga daarom gerust voor de minimalistische look en zorg ervoor dat ieder item in de ruimte ook daadwerkelijk een functie heeft.

Speel met planken

Ook door middel van planken kun je een duidelijke scheiding tussen twee ruimtes aangeven. Bij deze ruimte zie je namelijk dat door middel van witte planken er een kast gemaakt is die de scheiding tussen de woonkamer en de slaapkamer aangeeft. Twee vliegen in een klap, want op deze manier heb je er meteen ook extra opbergruimte bij.

De juiste verlichting

Dit is wellicht een tip die voor iedere woning geldt; schaf de juiste verlichting aan. Zorg ervoor dat er geen donkere hoekjes ontstaan, je wilt in een klein appartement niet dat er ruimte verloren gaat. Kies voor meerdere lichtbronnen en ga voor sfeervol licht.

Neutrale basis

Kies in een kleine ruimte voor een neutrale basis, zoals de kleur wit, en zet vervolgens kleuraccenten. Zo zie je dat bij deze ruimte gekozen is voor een neutrale basis van witte kleuren en houten elementen, aangevuld met blauwe accenten.

Speelse elementen

Een klein appartement hoeft natuurlijk helemaal niet saai te zijn. Kies bijvoorbeeld voor speelse elementen die de neutrale basis aanvullen. Zo zie je dat bij deze woonkamer gekozen is voor kleurrijke kussens en schilderijen met verschillende afmetingen. Gezellig!

Optimaal gebruik

Maak gebruik van iedere hoek en zorg er op deze manier voor dat er geen ruimte verloren gaat. Zo zie je dat bij dit appartement gebruik gemaakt is van een lastige hoek in een muur. Door middel van houten planken is van deze hoek een kast gemaakt waardoor het appartement meteen een stuk gezelliger oogt.

Integreren van ruimtes

Om een ruimte groter te laten lijken kun je ook een muur weghalen. Op deze manier integreer je twee ruimtes met elkaar en zorg je ervoor dat je een grote leefruimte hebt. Bij dit appartement is bijvoorbeeld de muur tussen de eetkamer en de keuken weggehaald, waardoor er een grote leefkeuken ontstaan is.

Daglicht

Hoe meer licht, hoe groter de ruimte oogt. Zorg er daarom voor dat je optimaal van het daglicht gebruik maakt. Hang geen zware, donkere gordijnen voor de ramen en zorg ervoor dat niets het daglicht blokkeert.

Verander de muren

Van een saaie, witte muur kun je ook een bijzondere muur maken. Zoals je bij dit appartement ziet is er bewust een deel van de muur weggehaald, waardoor de ruimte optisch groter lijkt.

Twee-in-een

Wat zie je hier precies? Je ziet een TV-wand die tevens ook dient als ontbijttafel, ideaal! Meubels hoeven dan ook niet los van elkaar te staan, maar kunnen ook met elkaar verbonden worden om ruimte te sparen.

Lange planken

Is jouw appartement een smalle, lange ruimte? Benadruk dit dan door het gebruik van smalle, lange planken. Juist door de vorm te benadrukken zorg je ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Houd het zicht dan ook vrij en zorg dat alle meubels in de juiste richting staan.

Scandinavisch

De Scandinavische stijl is natuurlijk perfect voor kleine ruimtes. De witte kleuren die worden aangevuld door licht houten accenten geven de ruimte een ruimtelijke en lichte look. 

Heb jij behoefte aan meer inspiratie omtrent een Scandinavische inrichting? Bekijk dan ook dit Ideabook over Scandinavisch design.

Lijnenspel

Of de ruimte nu vierkant, langwerpig of rond is; zorg ervoor dat de lijnen in de dezelfde richting wijzen. Hiermee zorg je ervoor dat er harmonie heerst in de ruimte. Bekijk deze woonkamer dan ook goed, zowel de lijnen op de muur, de tafel, de stoel en de kasten wijzen in dezelfde richting.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!