Creatieve woonideeën | Klein Huis, Groots Ontwerp

Stoa. Stoa.
RA\\ Rebelo de Andrade Hotels
Loading admin actions …

Veel mensen willen graag leven in een mooi huis, maar dat hoeft niet perse over the top te zijn. Het consumentisme dwingt ons haast om een weelderig uit de kluiten gewassen huis te laten bouwen, waarin geen grenzen aan de luxe bestaan. Maar er zijn gelukkig tegenkrachten, die zich juist bewegen in de richting van een eenvoudig en onbezorgd bestaan, dat niet beheerst wordt door bezittingen. Want hoe meer je hebt, hoe meer je kunt verliezen.

In dit artikel komen een aantal huizen aan bod van mensen die gekozen hebben voor het goede en bescheiden leven: ze genieten van de natuur en de vrijheid en streven naar innerlijke rust. Deze huizen behoren tot de zogenaamde ‘Kleine Huis Beweging,’ die de afgelopen jaren in zwang is geraakt in Noord-Amerika en Europa. Het zijn bijzondere architectonische parels die door hun authentieke karakter met recht groots genoemd mogen worden. Kijk met ons mee en laat je verbazen!

Exbury Egg

Stephen Turner's Exbury Egg SPUD Group
SPUD Group

Stephen Turner's Exbury Egg

SPUD Group

Deze woning bevindt zich dichtbij Southhampton en is volledig zelfvoorzienend, dat betekend dat het zijn energie uit de omgeving wint. De ontwerper van dit ei, Stephen Turner heeft een jaar naast deze rivier gewoond toen hij deze woning aan het bouwen was. Stel je eens voor wat een rust je in deze woning ervaart, en wat een connectie maak je zo met de omringende natuur!

The Tree Snake

Elk kind droomt van een boomhut en sommige volwassenen laten deze droom niet los. Dit huis heet The Tree Snake en die naam heeft hij niet gekregen omdat hij zo kort is. Het prachtige bouwwerk vinden we in Portugal, waar het zijn energie net als een echte slang wint uit het zonlicht. Het is een ontwerp dat zeker in de toekomst een grote rol gaat spelen in de wijze waarop en waar wij steden bouwen.

Antoine

ANTOINE Bureau A Minimalist house
Bureau A

ANTOINE

Bureau A

Dit ontwerp is niet bewoont, want het dient meer als een experimenteel bouwwerk, gewoon om eens uit te proberen wat er allemaal mogelijk is op het gebied van woningbouw. Maar toch is het volledig uitgerust met een bed, open haart, een tafel en een stoel. Het is dus eigenlijk ingericht als een ouderwetse blokhut. De camouflage is bijzonder goed geslaagd, want van een afstand lijkt het echt gewoon een rotsblok te zijn.

Het Stenenhuis in Slovenië

Voor dit huis heeft de ontwerper zich laten inspireren door de traditionele huizenbouw in Slovenië. Het stenen huis heeft een ruraal, natuurstenen uiterlijk, maar is feitelijk uit beton opgetrokken. Het gepolijste exterieur heeft een zacht aura dat samen met het gezellig kunstlicht dit huis een gastvrij karakter geeft.

Pobble House

Dit beach house is ontworpen door architect Guy Holloway en is opgetrokken uit hoogwaardig hout en staal. Het is gelegen naar bij Kent, Engeland, en mocht enkel gebouwd worden op de restanten van een ouder pand, zoals bepaald door het bestemmingsplan aldaar. Door deze regels is het nieuwe gebouw exact even groot als het oude. De ontwerper koos als bouwmateriaal hout en staal, omdat deze materialen na verloop van tijd mooi verkleuren en daardoor opgaan in de omgeving. 

Studeren op 10 Vierkante Meter

10 Smart SQM Tengbom House
Tengbom

10 Smart SQM

Tengbom

In vele steden in ons land is er een kamer tekort voor studenten. We hebben de afgelopen jaren al een aantal initiatieven gezien om het probleem op te lossen, waaronder met containerwoningen. Dit huisje past in die traditie. Het is maar 10 vierkante meter groot maar het heeft alles wat een student nodig heeft. Een aantal van deze zelfvoorzienende units bij elkaar creëert al snel een heus dorp. Het huisje is zelfvoorzienend waardoor je als student veel privacy hebt.

Tot zover de bijzondere woningen. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij. Veel creatieve inspiratie gewenst.

Voor interieurtips kun je bij onze experts terecht!

Designmeubels en decoraties voor in je hal vind je in dit artikel! 

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!