Inspirerende stijlen voor het plafond van de badkamer

press profile homify press profile homify
andrea borri architetti Modern Bathroom
Loading admin actions …

De sfeer en het interieur van een badkamer kan voor een (groot) deel bepaald worden door de vorm van het plafond en eventueel de stijl van de rest van het interieur. Gelukkig zijn er genoeg variaties en mogelijkheden voor het plafond in talloze vormen, kleuren en materialen.

De perfect samengestelde badkamer bestaat niet en voor een ieder persoon hangt er een persoonlijke smaak aan vast. In dit ideabook nemen we een kijkje naar de verschillende stijlen voor het plafond van een badkamer, dat op diens beurt op een mooie manier zal stralen. 

Een rustgevend effect

Het plafond van deze badkamer is op een mooie wijze ontworpen. Vlak boven het badkuip gedeelte loopt het dak schuin af en vormt het twee kleine inhammen aan beide zijden. Met het natuurlijke lichtval van buitenaf krijgen deze twee inhammen een mooi effect. Hierdoor vallen ze in een lichtere (witte) tint dan de rest van het dakgedeelte wat tegelijkertijd voor een rustgevend effect zorgt. Heerlijk om op deze wijze lekker tot rust te komen tijdens het badderen. En daar speelt de rest van het interieur natuurlijk ook een belangrijke rol bij. De muren zijn in een witte tint bewerkt en de balken in het plafond met een donkerachtig houtmateriaal, wat dus een goede match is bij elkaar. 

Een moderne stijl met een rustieke toevoeging

Pye Barn Master Ensuite Bathroom David Nossiter Architects Modern Bathroom
David Nossiter Architects

Pye Barn Master Ensuite Bathroom

David Nossiter Architects

Het witte plafond is heel mooi en stoer afgewerkt met stevige robuust uitziende balken (dakspanten) die dus voor een rustiek effect zorgen. Het past heel goed met de witte achtergrond in deze modern uitziende badkamer. 

Zoals te zien is op de foto zijn de balken heel vakkundig en met zorg geplaatst. Dat is met name zichtbaar bij het plafondgedeelte en beide vensterbanken. En tot slot zorgen deze balken (inclusief degene bij het plafond) voor een mooie scheiding tussen het badkuip—en wastafelgedeelte. 

Praktisch met stijl

Het schuinlopende plafond in deze badkamer is heel simpel en praktisch gehouden maar laat de rest van de ruimte ongetwijfeld mooi stralen. Zowel het plafond als de wastafel en de toilet zijn in een witte tint gehouden terwijl de rest van het interieur in verschillende bruine tinten zijn bewerkt. De gehele ruimte in de badkamer heeft een praktische indeling maar is zeker in een moderne stijl ontworpen.

Wat het plafond in deze badkamer tot slot niet te standaard maakt—of er zo uit laat zien—is de plaatsing van het dakraam. Deze simpele toevoeging creëert toch iets meer openheid in de badkamer.

Vrije uitzicht

Een open en vrije uitzicht voor dit plafond in de badkamer. Het plafond bestaat namelijk voor het grootste gedeelte uit glas! Eigenlijk ook mooi en uniek om te zien want dit ziet men niet zo vaak terug in een typisch standaard badkamer. Dus als de mogelijkheid er is kan men er zeker van profiteren (vooral hoe er ook heel veel natuurlijk daglicht naar binnen komt).

Om het glasgedeelte heen is het plafond tot slot bewerkt met brede houten latten. En samen met de steenachtige badkamer wanden en vloer geeft het een vrij moderne uitstraling bij elkaar.

Simpel en Modern is een positieve match

Deze modern uitziende badkamer is heel simpel bij elkaar gehouden met diverse soorten materialen. In combinatie met elkaar wordt er wel een positieve match gecombineerd (met zowel de materialen als de geselecteerde kleuren in het gehele interieur). 

In vergelijking met de aansprekende stenen muur is het (witte) plafond in deze badkamer heel simpel gehouden en wordt het plafond ondersteund door zwarte smalle balken (die in rechte lijnen naast elkaar lopen). 

De boomstam

Hoe fleur je een klein uitziende badkamer een beetje op en ook nog in een leuke stijl? Het hoeft niet te ingewikkeld te zijn of met teveel poespas. De ontwerper heeft hier een slimme en creatieve oplossing voor bedacht. Tussen beide zijden van de (witte) muur is er bij het plafond gedeelte een stam van een kleine boom geplaatst. Het standaardpatroon is meteen doorbroken door deze kleine toevoeging in de badkamer (bij het plafond). Met een leuke en kleurige badkuip in een felle tint, wat mooie kleine accessoires erbij en alles in deze ruimte valt op z'n plek.

Stijlvol met een prachtige kroonluchter

Alles in deze badkamer stemt perfect op elkaar af. Het is op een stijlvolle wijze ingericht en laat alle elementen goed zichtbaar stralen. Dit komt mede doordat de ruimte in de badkamer in een bepaalde minimalisme is gestyled. En dat is vooral een pluspunt anders zou het effect van de styling daar zeker onder lijden. 

Tot slot is te zien dat het plafond lekker rustig en simpel is gehouden in een zachte witte tint. Maar het wordt zeker  mooi gehighlight door de prachtige kroonluchter wat voor een mooie afsluiter zorgt in deze badkamer.

Een natuurlijk gevoel

Maer Barn, Bude, Cornwall The Bazeley Partnership Modern Bathroom
The Bazeley Partnership

Maer Barn, Bude, Cornwall

The Bazeley Partnership

Een plafond van hout (bestaande uit brede balken) en een stenen muur worden heel mooi en stoer gecombineerd met elkaar in deze badkamer. Met een snelle blik naar dit plaatje wordt het buitenleven toch eventjes voor een seconde of twee naar binnen gehaald. Het is heel prachtig om te zien hoe de wat lichter getinte balken, bij het plafond van de badkamer, toch heel mooi afsteken met het houten wandgedeelte dat zich bij de wastafels bevindt. Ondanks het verschil in zowel houtmateriaal als kleur vindt er toch wel harmonie plaatst tussen beiden.

Het glazen plafond

Prachtig om te zien hoe beton en glas gezamenlijk voor een geweldig effect kunnen zorgen. Het geeft de badkamer een rauwe industriële stijl maar brengt tegelijkertijd ook een moderne uitstraling naar boven. Dit komt mede dankzij het glazen plafond in de badkamer. De stijl is verder eenvoudig gehouden en wordt merendeels toch overmeestert door de muren en trap van beton en het glazen plafond (inclusief het raam en de douche wand).

Middeleeuwse stijl

Zowel de wanden als het plafond en de vloer van deze badkamer zijn volledig met hetzelfde materiaal bewerkt. Eentonig en standaard? Dat zeker niet. Toch heeft het een stijlvolle en klassieke uitstraling. Misschien een beetje middeleeuws zelfs?! Om de badkamer toch een hedendaagse uitstraling te geven is er boven bij het plafond een grote douchekop geplaatst. Zo kan me lekker genieten van een heerlijk ontspannen douche.

Nog steeds op zoek naar inspiratie en creatieve ideeën voor de badkamer? Bekijk dan gauw dit ideabook en laat je verrassen door inspirerende ontwerpen van diverse experts.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!