Een moderne villa in de bossen

Stoa. Stoa.
Haus W, THOMAS BEYER ARCHITEKTEN THOMAS BEYER ARCHITEKTEN Modern Houses
Loading admin actions …

Altijd al eens een minimalistisch en modern huis willen bezitten in de bossen? Een plek waar niemand je stoort en je volkomen vrij bent? De Berlijnse architect Thomas Beyer ontwierp zo'n minimalistische gezinswoning nabije een prachtig meer, en in perfecte harmonie met de natuur. Naast de nieuwbouw werden bestaande gebouwen aldaar gerenoveerd. Beyer is erg betrokken geweest bij de werkzaamheden. Hij liet zijn creatieve blik rusten op zowel de buitenkant als de binnenkant van het huis. Laten we niet langer wachten en eens een kijkje in het interieur gaan nemen.

Verscholen in het Bos

Omringt door pijnbomen staat het familiehuis tussen de natuurlijke pracht en praal. Het werd gebouwd met zicht op de Caputh Schwielowsee. Deze plaats is gelegen in de gemeente Carputh Schwielowsee in Potsdam-Mittelmark. Het gebouw biedt de bewoners veel privacy en comfort. Het heeft een rechthoekig plan bestaat uit drie kubussen en heeft evenzoveel verdiepingen. Het ontwerp heeft een zeer eenvoudig ontwerp dat een klassieke schoonheid heeft. Laten we eens een kijkje in het interieur gaan nemen.

Verschoven Kubus

Vanaf de zijkant zie je duidelijk de afzonderlijke blokjes en hoe ze verschoven op elkaar liggen. Hierdoor ontstaat er meer volume waarin een woonruimte gecreëerd kan worden. De begaande grond en de eerste verdieping hebben kamerhoge ramen die veel daglicht in het interieur toe laten, waardoor er een fijne sfeer ontstaat. De verschillende ruimten lijken in elkaar over te vloeien, daarbij ongehinderd door de verschillende de vormen en texturen van het interieur. Er zijn verschillende lichtsferen te vinden in de diverse kamers van het gebouw, waardoor er een interessante dynamiek ontstaat. Het is echt een gebouw geworden waar variatie en eenheid sleutelwoorden zijn

Terras

De beste uitkijk op het nabij gelegen meer is het terras op de tweede verdieping, maar ook als je binnen zit heb je een prachtig uitzicht. In de zomer kun je op het balkon heerlijk genieten van een drankje, terwijl je van de zomeravond geniet. Stel je voor dat je hier met vrienden en familie de avond doorbrengt. Of schaf een telescoop aan en kijk naar de sterren en de maan, want hier is de hemel altijd helder, omdat er in dit gebied geen lichtvervuiling van het stedelijke kunstlicht is.

Woonkamer

Laten we een binnen gaan kijken. De woonkamer van het huis is uitgestrekt over het gehele oppervlakte van het huis en geeft je zo veel ruimte. Ook heb je hier een prachtig uitzicht over het meer. Het interieur is ingericht in licht beige en witte kleuren, waardoor het zeer netjes en minimalistisch oogt. De glazen hoek opent de ruimte en de zwarte raamkozijnen geven het interieur en geometrische touch.

Keuken

De keuken is gelegen aan de lange kant van het gebouw en lijkt langer dan hij in werkelijkheid is. Het keukenmeubel zorgt voor een mooi contrast met de woonkamer. Let even op  mintgroene wand van de keuken, waardoor deze  ruimte heerlijk fris oogt. De oppervlakken van de kasten hebben een hoogglans coating en maken daardoor een elegante indruk.

Eetgedeelte

Tussen de keuken en de woonkamer bevindt zich het eetgedeelte, dit lijkt bijna bescheiden vergeleken met de rest van het imposante decor. De houten tafel, die wordt omringt door vier cantilever stoelen, is het centrale punt van de woonkamer. Het is echt een gezinswoonkamer waar je samen heerlijke momenten kunt bleven. De sfeer in deze ruimte is zeer modernistisch, dit komt door zijn functionele uiterlijk. De minimale vormgeving en het prachtige daglicht geven deze ruimte een hemelse lichtheid.

De Trap

Op deze afbeelding zie je trap die zich bij de voordeur bevindt. Aan de rechterkant zie je de gangkasten die ideaal zijn om je spullen netjes en stijlvol op te bergen. Zo heb je geen schoenen en jassen meer in het zicht. Als je de trap op loopt, dan vind je daar de andere kamers, de privévertrekken, zoals de open studeerkamer en de slaap- en badkamer van het huis. Al met al is het een prachtige Duitse creatie geworden die zeker voor veel inspiratie zal zorgen.

Dit was de rondleiding door het huis, hopelijk ben je enthousiast. Veel succes met je eigen creatieve ontwerpen!

Voor meer architectuur inspiratie lees dit artikel over het Bauhaus.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!