10 dingen die jouw gasten echt niet leuk vinden!

larapappers larapappers
Richmond Full House Refurbishment A1 Lofts and Extensions Living room
Loading admin actions …

Er zijn een aantal dingen waaraan gasten zich storen zonder dat je het doorhebt. Natuurlijk zijn er altijd een aantal mensen die geen dierenliefhebbers zijn, maar daar gaat het niet om. Gasten willen zich namelijk comfortabel voelen en door een aantal kleine dingen kan het zo zijn dat zij zich niet op hun gemak voelen in jouw interieur.

Om dergelijke ongemakken te voorkomen laten wij jou vandaag 10 keer een situatie zien waarin een gast zich niet op zijn of haar gemak voelt. Lees mee en leer!

1. De deurbel doet het niet

Riggsacre, Corbridge MWE Architects Modern Houses
MWE Architects

Riggsacre, Corbridge

MWE Architects

Het ligt zo voor de hand, maar toch vergeten we het vaak; de deurbel die al een tijdje stuk is moet toch echt gerepareerd worden indien er gasten langskomen. Want wat is de eerste indruk die je hiermee wekt? Een deurbel die het niet doet, gasten die om de woning heen moeten lopen of op de ramen moeten kloppen om jouw aandacht te trekken. Dat is zeker geen goede start!

2. Schoenen uit en dan?

Manhattan Micro-Loft Specht Architects Modern Corridor, Hallway and Staircase
Specht Architects

Manhattan Micro-Loft

Specht Architects

In veel huishoudens is het een gewoonte om de schoenen uit te trekken bij binnenkomst. Vooral uit hygiënische overwegingen is dit een goed gebruik (je neemt namelijk niet al het straatvuil mee in huis). 

Maar als je dit ook van jouw gasten verlangt, zorg er dan voor dat er ergens een handige opbergplek is, bijvoorbeeld in het trappenhuis, waar ze hun schoenen kunnen opbergen. Je wilt namelijk niet iemand tot iets verplichten waar zij zich ongemakkelijk bij voelen (denk bijvoorbeeld aan kinderen die door het huis rennen en de schoenen misschien als speelgoed zien).

3. De WC niet kunnen vinden

The Broadway, SW19 - Extension & Bathroom Renovation Grand Design London Ltd Classic style bathroom
Grand Design London Ltd

The Broadway, SW19—Extension & Bathroom Renovation

Grand Design London Ltd

Het is altijd een beetje ongemakkelijk als je iemand moet vragen waar het toilette is. Liever spreek je niet over het doen van jouw behoeftes.

Vrolijk daarom jouw toilette op door bijvoorbeeld een vrolijk bordje aan de deur te hangen met 'WC' en zorg ervoor dat het ongemakkelijke gesprek snel vergeten wordt door jouw WC bijzonder in te richten.

4. Het toiletpapier niet kunnen vinden

Het is geen ramp, maar je hebt natuurlijk liever niet dat een gast door jouw persoonlijke spullen moet gaan om toiletpapier of een handdoek te vinden.

Zorg er daarom voor dat alles goed in zicht staat, of berg het juist op een handige manier op waardoor iedereen het snel kan vinden. Een handig opbergsysteem zoals de kastjes bij deze badkamer zijn daarom zeker een aanrader.

5. Nieuwsgierig aagje

Sommige mensen hebben er een handje aan om door jouw spullen te gaan als je even niet kijkt of als ze naar het toilette gaan. 

Niets om je zorgen over te maken als je gebruik maakt van een open kast. Deze kasten zorgen er namelijk voor dat alles in een blik te zien is, waardoor je het gevoel geeft dat je niets te verbergen hebt.

6. Met welke vork eten we het voorgerecht?

Niet alle gasten weten precies met welke vork wat gegeten wordt. De decoratie van deze ruimte zorgt ervoor dat je zo afgeleid bent dat je niet meer op kleinigheden zoals de juist vork let. Raadpleeg gerust een interieurontwerper als jij hulp nodig hebt bij het inrichten van jouw woning.

7. Kletsen en koken

Sommige gasten voelen zich niet op hun gemak als de maaltijd niet op tijd klaar is.

Misschien houd jij van op een ontspannen manier kokkerellen, maar wees er zeker van dat jouw gasten zich hier ook goed bij voelen. Wellicht is jouw keuken zelfs in dezelfde ruimte als de woonkamer, zoals je op deze foto ziet. Laat de gasten dan zelf uitkiezen waar zij willen zitten, misschien willen zij met jou in de keuken kletsen, maar misschien zitten zij ook liever op de bank terwijl jij de maaltijd voorbereid.

8. De temperatuur

Het kan soms vervelend voor gasten zijn als ze zich moeten aanpassen aan de temperatuur van jouw woning. Misschien is het voor hen te warm of juist te koud.

Bij deze woning zie je dat de gasten makkelijk naar buiten kunnen als hun voorkeur bijvoorbeeld uitgaat naar een iets koudere temperatuur.

9. Zitplaatsen dichtbij de grond

Richmond Full House Refurbishment A1 Lofts and Extensions Living room
A1 Lofts and Extensions

Richmond Full House Refurbishment

A1 Lofts and Extensions

Het is een trend; zitplekken die dichtbij de grond zijn. Je bent dus helemaal in stijl als jouw interieur ook dergelijke zitplekken heeft. Maar denk eraan dat niet iedereen zich hier goed bij voelt. Misschien hebben jouw gasten kleding aan waarin zijn niet comfortabel op lage stoelen kunnen zitten. Zorg er daarom voor dat je altijd een aantal normale stoelen bij de hand hebt.

10. De verlichting

Het is soms lastig om de juiste balans in de verlichting van jouw interieur te vinden. Zorg ervoor dat het licht in de ruimte niet te fel is, je wilt jouw gasten geen hoofdpijn bezorgen. Maar zorg er ook voor dat het licht niet aan de donkere kant is; een gezellige sfeer is namelijk leuk, maar je moet elkaar wel kunnen blijven zien. 

Heb jij behoefte aan meer inspiratie voor jouw interieur? Lees dan ook dit Ideabook over 11 prachtige interieurs die je kunt kopiëren!

Welke situatie stoort jou het meest?

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!