Een zwembad in de tuin! Wie wil dat nou niet? | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een zwembad in de tuin! Wie wil dat nou niet?

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
modern  by homify, Modern
Loading admin actions …

De titel van dit Ideabook suggereert dat iedereen meteen ‘ja zal antwoorden op de vraag die we er stellen, terwijl wij ons kunnen voorstellen dat lang niet iedereen het nut van een zwembad inziet. In ons land is het tenslotte lang niet altijd mooi weer. En om te zwemmen in de tuin is dat toch wel een voorwaarde. Op de dagen dat het wel mooi weer is, zijn er genoeg mensen die er toch wel naar verlangen; zo’n zwembad om even lekker in af te koelen. Daarom hebben we dit Ideabook voor je geschreven. Hierin laten we je een aantal zwembaden zien die in een kleine tuin passen en niet heel veel hoeven te kosten. Lees snel verder om te kijken of je misschien toch een zwembad in de tuin wilt! 

Ideaal voor een kleine tuin!

Als je een kleine tuin hebt, wil dat niet zeggen dat je er helemaal geen zwembad in kwijt kunt. Kijk maar eens naar de foto hierboven. Hier is een ophoging in de tuin gebouwd, waarin het zwembad is geplaatst. Hierdoor krijgt je tuin niet alleen een extra dimensie, maar wordt het plaatsen van een zwembad ook een stuk makkelijker! Je hoeft er geen groot gat voor in de tuin te graven. Het zwembad is niet groot, maar biedt genoeg ruimte om op een snikhete dag even af te koelen.

Zwembad boven de grond, een goed alternatief

Als je ruimte genoeg hebt in de tuin, kun je er met gemak een zwembad in laten aanleggen. Maar wat als je daar niet genoeg financiële middelen voor hebt? Dan moet je creatief zijn. Je kunt dan kiezen voor een zwembad die boven de grond staat, zoals op de foto hierboven te zien is. Dit is een typisch voorbeeld van een bovengronds zwembad met een prachtige houten bekleding, die niet heel erg veel hoeft te kosten.

Een klein zwembad om in af te koelen

Het zwembad of de foto hierboven is er één die je vast wel eens eerder hebt gezien. Een goed onderhouden groen gazon met een prachtig vormgegeven zwembad; het is waar velen van ons van dromen. Dit zwembad is helemaal niet zo heel erg groot, waardoor weer wat op de kosten wordt bespaard. De witte tegels rondom het zwembad maken het geheel helemaal af.

Hout, zon en ontspanning

Als je geen fan bent van tegels, dan is hout een goede vervanger. Een mooi houten terras doet wonderen in een tuin! Hout is eenvoudiger te leggen dan tegels, maar vereist wel iets meer onderhoud. Dit geldt met name voor hout dat vaak nat wordt, wat bij een houten vlonder rondom een zwembad nogal eens het geval is. Daarom is het raadzaam om nog wel een betegelde rand rondom het zwembad te leggen, zodat daar het meeste water op komt.

Geen tuin? Geen probleem!

modern  by Hot Tub Barn, Modern
Hot Tub Barn

Swim Spas and Exercise Pools

Hot Tub Barn

Als je geen tuin hebt of als je tuin niet groot genoeg is, kun je kiezen voor een binnenzwembad. Een dergelijk zwembad is wellicht wat moeilijker aan te leggen, maar je kunt dan wel het hele jaar door zwemmen! Natuurlijk moet je er binnen wel de ruimte voor hebben. Het zou toch geweldig zijn als dat zo is. Stel je eens voor dat je rustig baantjes trekt in warm water terwijl het buiten sneeuwt! Een droom die uitkomt, toch?

Wil je meer weten over zwembaden? Lees dan ook dit Ideabook eens! 

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!